fbpx
Verkkoremontti

Velco VLR-100
korvausilmaventtiili

Velco VLR-100
korvausilmaventtiili

Tältä sivulta löytyy Velco VLR-100 korvausilmaventtiilin esittely, sen ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat

Velco VLR-100 asennuspakkaus
Velco VLR-100 pakkauksen sisältö

Velco VLR_100 lyhyesti

Velco-VLR-100 on Suomen suosituin korvausilmaventtiilityyppi. Tässä tekstissä käymme läpi tarkemmin sen ominaisuudet, edut, kokemukset ja tietysti asennuksen hinnan.

Velco sopii korvausilmaventtiileiksi kohteisiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto.

Jos haluat asentaa Velcon korvausilmaventtiilin tuuletuluukkuun niin tuuletusluukkuihin on tarkoitettu Velco VTR-100.

Seuraavaksi käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet Velcosta.

Mihin Velco VLR-100 sopii asennettavaksi?

Omakotitaloon

Pari/Rivitaloon

Kerrostaloon

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Tärkein syy miksi sinun kannattaisi valita Velco VLR-100 on siistin ulkonäön lisäksi usein se, että Velco VLR-100 on automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili. Tämä on monille tärkeä seikka, koska tällöin korvausilmaventtiilin säädöistä ei tarvitse huolehtia itse pienentämällä tai suurentamalla korvausilman määrän tuloa lämpötilan mukaan.

Velco VLR-100 korvausilmaventtiili
Velco VLR-100 korvausilmaventtiili

Velco-VLR 100 säätyy automaattisesti ja tuo näin jatkuvasti oikean määrän korvausilmaa sisään huoneisiin. Taaten näin sinulle jatkuvasti riittävän määrän puhdasta raikasta ulkoilmaa kotiisi.

Automaattinen säätö Velcossa perustuu lämpölaajenemisella toimivaan vahatermostaattiin eli automatiikka ei vaadi mitään sähköasennuksia vaan tapahtuu vain fysikaaliseen lämpölaajenemisilmiöön perustuen. Tämä erottaa Velco-VLR 100 venttiilin esimerkiksi Mobair 2030S ja Finluft FLS20 venttiileistä, joihin tulee erillinen sähköjohto.

Venttiilin säätö toimii +10°C ja -5°C välillä, jolloin venttiili säätyy pienemmälle ja suuremmalle tarpeen mukaan. Yli +10°C lämpötilassa venttiili on täysin auki ja alle -5°C venttiili on minimiasennossa, koska viileällä ilmalla painovoimaisessa tai koneellisessa poistoilmanvaihdossa pienikin asetus riittää siihen, että huoneeseen tulee riittävä määrä korvausilmaa.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Velco VLR-100 korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Velco VLR-100 korvausilmaventtiilin asennus

Velcon asennus tapahtuu poraamalla reikä ulkoseinään. Kaikki ulkoseinämateriaalit sopivat asennukselle eli venttiilin voi asentaa niin puu-, tiili- kuin betoniseinään. Mikäli venttiili asennetaan kiviaineisiin seiniin, poraukset tehdään timanttiporaamalla, kun taas puurakenteisissa seinissä voidaan käyttää puuporaa.

Asennuspaikka Velcoille ja muille korvausilmaventtiileille on yleensä ikkunan jommallakummalla puolella ja venttiilejä tulisi lähtökohtaisesti olla jokaisessa asuinhuoneessa. Perusperiaate korvausilmaventtiilien määrässä on, että niitä tulisi olla 1kpl/20m2.

Tarkemmin venttiilien sijoittelusta löydät artikkelistamme koskien venttiilien sijoittelua.

Velco VLR-100 ilmansuodatin

Korvausilman suodatus on olennainen osa hyvää sisäilmaa, jotta korvausilman mukana ei tule sisään epäpuhtauksia kuten siitepölyä ja katupölyä. Tämän takia Velcossa onkin tehokas patentoitu 3M Filtrete™-materiaalista valmistettu suodatin, joka suodattaa tehokkaasti epäpuhtaudet sisään tulevasta ilmasta. 

VTT testasi korvausilmaventtiilien suodatuskykyä vuonna 2021 ja Velco VLR-100 voitti tämän testin eli Velco on hyvä valinta jos kaipaat erinomaista suodatuskykyä korvausilmaventtiililtäsi. VTT:n tutkimusten mukaan Velcon suodatin suodattaa siitepölyn 100 prosenttisesti ja lisäksi se suodattaa myös valtaosan pienhiukkaspäästöistä.

Velco VLR-100 äänenvaimennin

Koska korvausilmaventtiilit ovat reikiä seinässä, äänenvaimennus on tietysti olennainen osa hyvää korvausilmaventtiiliä. Ilman äänenvaimennusta ulkomelu kantautuu suoraan sisään kuin avonaisesta ikkunasta.

Tämän takia Velcossa on vakiona äänenvaimennus, joka vähentää sisään kantautuvan melun määrää ja näin sinä voit nauttia kotona olosta ilman ulkomelua, ja samalla saat raikkaan sisäilman.

Velco VLR-100 kokemuksia

Käytännössä aina Velcon asennuksen jälkeen ihmiset kuvailevat, että sisäilmaan on tullut ihan merkittävä parannus ja entinen tunkkaisuus tai tunne siitä, että happi loppuu, on poissa.

Tämä johtuu siitä, että aiemmin korvausilman määrä on jäänyt asunnoissa vajaaksi, sillä sisään tulevalle ilmalle ei ole ollut mitään hallittua reittiä, jolloin ilmaa on tullut yleensä liian vähän sisään. Tämä on aiheuttanut sen, että varsinkin yön jälkeen makuuhuoneet ovat olleet tunkkaisia.

Velcossa on kaikki hyvän korvausilmaventtiilin ominaisuudet eli

Ei siis ole ihme, että ihmisten kokemukset Velcojen asennuksen tuomasta sisäilman parantumisesta ovat hyvin positiiviset.

Muutamia kokemuksia Velcon asennuttaneilta

”Ei mitään huonoa sanottavaa, kun on kerran asennettu ei tarvitse enää miettiä sisäilmaa”

”Ilmanlaatu muuttui selvästi”

Olisiko sinun aika tehdä muutos sisäilman laatuun?

Varaa etäpalaveri ja käydään olisiko Velco VLR-100 tai
jokin muu korvausilmaventtiilit ratkaisu ongelmiisi

Velco VLR-100 korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Velco VLR-100 asennuksen hinta, löydät parhaan vastauksen hintalaskuristamme. Laskuriin syötät vain

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Velcon asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sinun sisäilmasi kuntoon.

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, että olisiko Velco vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiilivaihdoehdot?

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Alla on linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Velco VLR-100:n kanssa kilpaileva automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvä korvausilmaventtiili Vilpe Wive 100, Velco VLR-100:n sisarmalli Velco VTR-100 sekä lämmittävät ja rakoventtiilityyppiset korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan osaksi ikkunaa.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Velco VTR-100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Mobair 2030S

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Finluft FLS20

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Rakoventtiilit

Biobe VS

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Fresh 32 ja 40

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää tai neuvoja siitä mikä ratkaisu olisi sinulle paras ota yhteyttä.

Lisää korvausilmaventtiilin asennuksesta tietoa löydät täältä

Suunnittelukäynti

Jos kuitenkin haluat mielummin käydä asiat läpi paikan päällä niin tämäkin onnistuu.

Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi mikä korvausilmaventtiiliratkaisu sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Etäpalaveri

Koska olemme remonttiverkkokauppa niin suosimme tietysti etävaihtoehtoja.

Eli jos sinulla on kysymyksiä korvausilmaventtiilien asennukseen tai tarvitset apua esimerkiksi hintalaskurin käytössä varaa etäpalaveri.

Shopping Cart