fbpx
Verkkoremontti

Väliseinän rakentaminen

Hintalaskuri

Kerrostalo
Pari/Rivitalo
Omakotitalo
Muu
Hissi löytyy
Ei hissiä
<< 1959
1960 - 1969
1970 - 1979
1980 - 1994
1995 >>
Tavallinen (<270cm)
271 - 320cm
320 - 400cm
yli 400cm
Tavallinen väliseinä
Ääntä eristävä väliseinä
Muurattu väliseinä
Kyllä
Ei
Kyllä
Ei
G497 Höyry
F497 Paperi
TIKV Tikkurilan valkoinen
F487 Höyhen
V503 Talvi
H484 Mulperi
V484 Ajopuu
Värikartta
Oma sävy
Kyllä
Ei
Ostan myös lattiaremontin
En osta lattiaremonttia tähän tilaan
Jalkalistat meidän valikoimastamme
Hankin jalkalistat itse
Hankimme haluamasi jalkalistat
Jalkalista 12x42 valkoinen
Jalkalista 12x58 valkoinen
Koristejalkalista 12x58 valkoinen
Koristejalkalista 15x70 valkoinen
Koristejalkalista 16x70 valkoinen
Koristejalkalista 16x95 valkoinen
Kyllä
Ei
Pistorasiat
Valokatkaisijat
Valopistokkeet
Haluatko antaa lisätietoja tilauksellesi tai puuttuuko laskurista jotain, mitä haluaisit mukaan remonttiisi? Kirjoita toiveesi tähän niin käydään ne vielä yhdessä läpi tilausvahvistuksen yhteydessä.

Verkkokauppa remonttialalla?

Verkkokauppatilaus on täysin riskitön palvelu, jonka haluamme tarjota asiakkaillemme

Tarkistamme tilauksen kanssasi puhelimitse tai paikanpäällä
Pääset muokkaamaan tilaustasi halutessasi vielä yhdessä meidän kanssamme
Maksu tapahtuu vasta remontin valmistuttua. Tai jos kyseessä on isompi remontti, erikseen sovittavien maksuerien mukaan
Lopullinen tilaus astuu voimaan vasta kun olemme yhdessä allekirjoittaneet urakkasopimuksen

Pääset siis nauttimaan siitä ihan perinteisestä remonttipalvelusta ilman työlästä tarjouspyyntörumbaa. Halutessasi voit myös jättää meille tarjouspyynnön. Lomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä. 

#image_title

Mietityttääkö joku remontissasi? Soita ja kysy apua suoraan Theolta 050 512 3240 tai varaa ilmainen suunnittelukäynti klikkaamalla tästä.

1
Tilaa väliseinän rakentaminen verkkokaupasta
2
Käydään läpi tilauksesi Teams-palaverissa tai puhelimitse
3
Urakkasopimuksen allekirjoitus sähköisesti
4
Annat meille remonttikohteen avaimet
5
Suojaamme kulkureitit tarvittaessa
6
Uuden väliseinän paikan mittaus
7
Väliseinän rungon rakentaminen
8
Sähköasennukset väliseinään (mikäli tilattu)
9
Väliseinän rakentaminen loppuun
10
Väliseinän tasoitus- ja maalaustyöt (mikäli tilattu)
11
Väliseinään sisäoven ja/tai listoituksen asennus (mikäli tilattu)
12
Siivoamme jälkemme, imuroimme ja pyyhimme lattiat
13
Teemme kanssasi lopputarkastuksen ja palautamme avaimen

Meistä sanottua

Elina Pallas
17. Kesäkuu, 2024
Tehokasta tekemistä, työ hieman haastavassa kohteessamme valmistui jopa sovittua nopeammin.
Helena Aitio
24. Toukokuu, 2024
Teetin pienen korvausilmaventtiiliremontin. Työ tehtiin ripeästi, huolellisesti ja siististi. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa.
Katri Vermas
5. Maaliskuu, 2024
Kaikki sujui kuin tanssi! Palvelu oli nopeaa, sopimus selkeä, työn jälki erittäin siistiä. Asiakas kohdattiin ystävällisesti ja kohteliaasti. Raikkaista seinistä kiittäen!
Tommi Timoharju
7. Helmikuu, 2024
Teetimme Verkkoremontilla talomme pintaremontin, eli seinien maalaukset, kovapuulattian asennuksen sekä ikkuna-, ovi- ja jalkalistojen laiton. Työtehokkuus oli rivakkaa, kommunikointi urakoitsijan kanssa erittäin helppoa, asianmukaista, nopeaa ja kohteliasta. Jos urakan aikana mielestämme jokin työvaihe oli laadultaan semmoista, että emme sitä hyväksyneet, urakoitsija kuunteli kaikki huomiomme ja tuli kiitettävästi vastaan ja korjasi asian niin että lopputulos oli laadultaan sellaista että miellytti tilaajaa. Urakoitsija myös ehdotti vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten kynnyslistojen valinta, jos huomasi että oma näkemyksemme asiasta ei tulisi teknisesti toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Matti Vilhunen
31. Tammikuu, 2024
Kylpyhuoneen lopputulos on juuri sellainen kuin mielikuvissani ajattelin. Tarjous oli selkeä. Tekijällä oli malttia tehdä harvinaisemmat ja haastavat materiaalivalinnat tarkasti.
Elina Kirvelä
19. Tammikuu, 2024
Teetin pienen, mutta haastavan tilan maalauksen Verkkoremonteilla ja olipa helppoa! Työ oli tehty laadukkaasti ja erittäin siististi laskurin antamalla kelpo hinnalla ja selkeällä urakkasopimuksella noin viikossa siitä, kun täyttelin laskurin. Ihan mahtava palvelu ja ainakin minun kohdalla hyviä tekijöitä matkassa ☺️
Mikko Kytölä
20. Marraskuu, 2023
Homma toimi alusta loppuun kuten sovittiin. Ostaminen oli helppoa ja nopeaa, laatu hyvää ja loppulasku sovitun mukainen.

Väliseinän rakentaminen lyhyesti 

Kaipaatko uutta huonetta tai tilanjakajaa kotiisi? Väliseinän rakentaminen on tähän ratkaisu. 

Tarjoamme väliseinät ”avaimet käteen”-paketteina eli saat väliseinän lisäksi myös tarvitsemasi pistorasiat ja valokatkaisijat, seinän tasoitukset ja maalaukset sekä jos tarvitset väliseinään ovea niin verkkokaupastamme voit ostaa myös välioven asennettuna. 

Mikäli asut taloyhtiössä, hoidamme myös väliseinän rakentamiseksi tarvittavat remonttiluvat taloyhtiöltä. 

Tarjolla olevia väliseinätyyppejä on kolme: tavallinen kipsiväliseinä, ääntä eristävä väliseinä sekä muurattu väliseinä. Näillä kaikilla on omat hyvät puolensa, joihin voit tutustua tarkemmin välilehdillä. 

Usein väliseinän rakentaminen liittyy osaksi isompaa remonttikokonaisuutta, ja verkkokaupastamme löydätkin lisäksi esimerkiksi lattia-, seinä- sekä sisäkattoihin liittyvät maalaus- ja remonttityöt. 

Väliseinän rakentaminen hinta

Väliseinän rakentamisen hinta, jonka saat hintalaskurista, on kokonaishinta työlle sisältäen

 • Mahdollisen remonttisuunnitelman tekemisen taloyhtiölle
 • Suojaustyöt
 • Väliseinän mittaustyöt
 • Väliseinän rakentamisen materiaaleineen
 • Maalit ja tasoitteet (jos tilasit väliseinän tasoitettuna ja maalattuna)
 • Sähköasennukset (jos tilasit sähköasennuksia)
 • Listat (jos tilasit väliseinän listoitettuna)
 • Matkakustannukset
 • Jätteiden poisviennin ja jätemaksut
 • Loppusiivouksen

Eli hinta on halutessasi täydellinen ”avaimet käteen” hinta valmiille väliseinälle. Voit myös halutessasi jättää esimerkiksi tasoitus- ja maalaustyöt sekä sähköasennukset pois, mikäli sinulla ei ole näille tarvetta.

Laatu 

Noudatamme väliseinän rakentamisessa hyvää rakennustapaa, valmistajien asennusohjeita ja SisäRYL2013 (Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset) laatumäärittelyjä, joka on rakennusalan raamattu rakennustyön laadun arvioinnissa. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että saat itsellesi A-luokan väliseinän, joka on oikeassa paikassa, suorana, pitää ääntä ja siihen voi kiinnittää tarvittaessa raskaitakin hyllyjä, mikäli näille on tarvetta. 

Väliseinä parketin tai muun lattian päälle vai ei? 

Usein kun mietitään remonttikohteessa väliseinän rakentamista ja samassa yhteydessä ei olla tekemässä lattiaremonttia, niin pohdittavaksi tulee, pitäisikö uusi väliseinä rakentaa vanhan lattian päälle vai purkaako lattiaa uuden väliseinän kohdalta, jotta se saataisiin kiinni alla olevaan lattiarakenteeseen. 

Käytännössä paras vaihtoehto on usein purkaa vanha lattia väliseinän kohdalta, jotta uusi seinä saadaan kiinni varsinaiseen lattiarakenteeseen.  

Mikäli kuitenkin ollaan tekemässä vain väliaikaista väliseinää eli ajatellaan, että se varmaan puretaan parin vuoden päästä pois, niin voi olla ihan perusteltua rakentaa seinä olemassa olevan lattian päälle. Tällöin väliseinää poistettaessa lattiaan jää näkyviin vain muutamat kiinnitysreiät, mutta muuten lattia jää ehjäksi.  

Olennaista on kuitenkin miettiä väliseinän käyttöikää. Jos väliseinä on vaikka 10 vuotta paikallaan, lattian sävy ehtii muuttua jo aika reilusti. Väliseinän alla oleva lattia taas ei muutu, jolloin sävyero väliseinän alla olevan ja muun lattian välillä voi olla sen verran iso, että lattia menee joka tapauksessa vaihtoon. Tällöin on järkevämpää jo väliseinää rakentaessa purkaa lattiapinnoite väliseinän alta.  

Lisähyötynä tässä on, että tällöin lattiamateriaali toimii oikein, sillä kaikki parketti, laminaatti ja vinyylilattiat vaativat asennusohjeiden mukaan, että näissä on liikuntavaraa väliseinien luona. Liikuntavaraa ei tietysti ole, jos väliseinä rakennetaan lattian päälle. Tällöin lattia voi luontaisen elämisensä takia aukeilla jostain saumoistaan. 

Väliseinän rakentaminen lattialämmityksen päälle 

Rakennettaessa väliseinää lattialämmityksen päälle teemme väliseinän alaosan asennuksen liimaamalla. Tällöin lattialämmitysputket tai kaapelit eivät pääse vaurioitumaan, mikä olisi mahdollista, jos lattiaan porattaisiin kiinnitysruuveja. 

Ilmanvaihto 

Jos väliseinällä muodostetaan uusi huone, ilmanvaihto saattaa olla pieni ongelma, jos uudessa rakennettavassa huoneessa ei ole ilmanvaihtoa. Tähän ongelmaan apu löytyy kuitenkin korvausilmaventtiileistä, jotka saat myös tarvittaessa tilattua verkkokaupastamme. Usein väliseiniä kuitenkin rakennetaan kodeissa jakamaan esimerkiksi kaksi isompaa huonetta kahtia, jolloin molempiin huoneisiin jää omat ikkunat. Tällöin ilmanvaihto saattaa olla jo valmiiksi kunnossa, mikäli ikkunoissa on korvausilmaventtiilit tai sitten voit tilata erikseen verkkokaupastamme korvausilmaventtiilin asennuksen. 

Voit tarvittaessa varata meidän kanssamme myös Teams-palaveriajan, jossa voimme käydä läpi tarkemmin mahdollisia ilmanvaihto- ja muita ratkaisujasi koskien väliseinän rakennus- tai muuta remonttiprojektiasi. 

Mikä on asuinhuone? 

Väliseinän rakentamisessa tämä on ihan relevantti kysymys, sillä monesti väliseinällä tavoitellaan sitä, että tilaan tehtäisiin yksi lisäasuinhuone. 

Asuinhuoneen määritelmä rakennusmääräysten mukaan on, että se on kooltaan ja muodoltaan oltava tarkoituksen mukainen eli, että se on kalustettavissa ja käytettävissä asuinhuoneena. Pinta-alan tulee olla vähintään 7m2 ja huonekorkeuden vähintään 2500mm tai pientaloissa 2400mm. Vähäiseltä osaltaan hyväksytään myös alle 2200mm korkeat tilat (esim. koteloinnin takia). 

Asuinhuoneessa tulee olla myös ikkuna, jonka pinta-ala on vähintään 10% huoneen lattiapinta-alasta. Ikkunan tulee olla myös välittömässä yhteydessä ulkoilmaan eli ikkuna toiseen huoneeseen ei vielä muodosta huoneesta asuinhuonetta. 

Tässä vaatimukset lyhykäisyydessään. Tarkempia vaatimuksia voit tutkia Suomen Rakennusmääräyskokoelman G1 osasta (https://www.finlex.fi/data/normit/28204-G1su2005.pdf) 

Väliseinätyypit 

Laskurista sinun on mahdollista ostaa kolmen tyyppisiä seiniä: tavallinen väliseinä, ääntä eristävä väliseinä sekä muurattu väliseinä. 

Tavallinen väliseinä 

Tavallinen väliseinä on tehty erikoiskovasta kipsilevystä ja sen runkorakenteena on puurunko. Puurungon välissä äänieristystä on tuomassa villakerros. 

Poikkeuksena normaalisti tehtäviin väliseiniin tämä meidän tavallinen väliseinä on tehty erikoiskovasta kipsilevystä. Olemme valinneet erikoiskovan kipsilevyn pintamateriaaliksi, koska hintaero on olemattoman pieni tavalliseen kipsilevyyn verrattuna, mutta tällä saadaan lisää äänieristävyyttä ja parannettua huomattavasti seinän lujuutta, jolloin siihen voi kiinnittää paremmin esimerkiksi hyllyjä. 

Tavallinen väliseinä soveltuu pääosin joka tilanteeseen ja paikkaan kodissasi. 

Ääntä eristävä väliseinä 

Ääntä eristävässä väliseinässä on kaksi erikoiskovaa kipsilevyä päällekkäin ja erikoisrunko, joka parantaa ääneneristävyyttä. Lisäksi seinälevyjen kaikki saumat kitataan umpeen ja asennetaan kaksi kipsilevyä ristikkäin, jotta saumat eivät osu samoille kohdille. Tämä tuottaa huomattavasti paremman äänieristävyyden kuin tavallisessa kipsilevyseinässä. Seinästä tulee hieman paksumpi kuin tavallisesta seinästä näiden ratkaisujen takia. 

Tämän tyyppisiä seiniä käytetään yleensä esimerkiksi lääkäreiden vastaanottohuoneissa. Kodissa tällaisella voisi olla käyttöä esimerkiksi musiikkihuoneen seinissä tai jos kaipaat lastenhuoneisiin extrajäreitä ääneneristysratkaisuja. 

Huomioi, että jos valitset ääntä eristävän väliseinän, tulisi myös sisäovien olla ääntä eristäviä, jotta ääni ei karkaa huonosti eristävästä sisäovesta. Sisäovimallistostamme löytyy tälle seinälle sopivat sisäovetkin kaveriksi. 

Muurattu väliseinä 

Muuratuissa väliseinissä materiaalina on Saint Gobainin Leca Easylex väliseinäharkkojärjestelmä. Tällä saadaan aito kiviseinän tuntuma ja ominaisuudet seinään, mutta harkon sisällä on kuitenkin reiät, joiden sisään voidaan asentaa tarvittaessa sähköjohdot ja vesiputket. 

Muuratut väliseinät sopivat erityisesti vanhempiin kerrostaloasuntoihin, joissa muutkin seinät ovat kivirakenteisia. Monissa pientaloissa kellaritiloissa käytetään kivirakenteisia seiniä osittain tyylin ja osittain sen takia, että ne kestävät erityisen hyvin kosteutta, jota kellareissa saattaa välillä esiintyä. 

Myös märkätilojen väliseinät ovat usein tehty muurattuina, koska tällöin mahdollinen vesivahinko ei homehduta ja pilaa koko väliseinärakennetta vaan muurattu väliseinä pystytään kuivattamaan tarvittaessa. 

Väliseinätyypit ominaisuuksittain 

 

Tavallinen väliseinä 

Ääntä eristävä väliseinä 

Muurattu väliseinä 

Väliseinän rakenteet 

 

-Erikoiskova kipsilevy 

-Puurunko / villa 66mm  

-Erikoiskova kipsilevy 

 

-2 x erikoiskova kipsilevy  

-Gypsteel XR66 äänieristysranka / villa 66mm  

-2 x erikoiskova kipsilevy 

 

Väliseinäharkko  

Weber 88 VS 

 

 

Seinän paksuus 

 

92mm 

117mm 

88mm 

Äänieristävyys 

 

30dB 

48dB 

35 dB 

Mihin sopii erityisesti 

 

Kaikkiin normaaleihin huonetiloihin 

Musiikkihuoneet, vastaanottotilat  

Kellarit, asunnot, joissa muutkin seinät ovat muurattuja, märkätilojen väliseinät 

Sähköasennukset 

Usein väliseiniä rakennettaessa on tarve saada seinään myös pistorasioita tai valokatkaisijoita. Tyypillisin tilanne on se, että yksi iso huone jaetaan kahtia, jolloin rakennettavaan väliseinään tarvittaisiin niin valokatkaisija kuin mahdollisesti pistorasioitakin. 

Laskurilla voit valita niin pistorasiat, valokatkaisijat kuin valopistokkeiden lisäykset kattoon. 

Rakennettavissa väliseinissä valokatkaisijat upotetaan seinän sisälle. Usein sähköt täytyy vetää jostain olemassa olevasta pistorasiasta tai jakorasiasta, joten näiden osalta johdotukset vedetään pinta-asennuksena, jollet tilaa muita remontteja samassa yhteydessä.  

Mikäli tilaat muita pintaremontteja niin näiden remontoitavien pintojen osalta sähköt voidaan myös upottaa. Eli jos tilaat huoneiden maalaustyöt, niin tällöin uudet sähköjohdot saadaan upotettua samassa yhteydessä seinän sisään ja tasoitettua sekä maalattua upotuksen jäljet piiloon. 

Samoin katon osalta, jos kaipaat kattopistorasiaa, niin johdotukset voidaan tehdä upotettuna, jos tilaat katon maalauksen. Mikäli et tilaa katon maalausta, johdotukset vedetään pintavetona. 

Tasoitus ja maalaustyöt 

Rakennettu väliseinä on kipsilevy- tai harkkopinnalla. Jos haluat seinän valmiiksi maalatulla pinnalla, valitse tasoitus ja maalaus, jolloin saat väliseinän tasoitettuna ja haluamaasi sävyyn maalattuna. 

Maaleina käytämme Tikkurilan sisämaaleja, joista voit valita haluamasi maalisävyn. Usein samassa yhteydessä on mielekästä tilata myös muiden seinäpintojen maalaukset ja nämä ja lisätietoa seinien maalauksesta ylipäätään löytyy seinän maalaus tuotteeltamme. 

Sisäovet 

Mitä väliseinä olisikaan ilman ovea? Mikäli tarvitset väliseinääsi väliovea niin välioven vaihdon hintalaskurista löytyy väliovimallistomme. Näissä välioven asennuspaketeissa tulee mukana myös karmit, painikkeet, kynnykset ja tarvittavat listoitukset. 

Eli näin saat koko projektin ”avaimet käteen” -pakettina. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voit valita ostoskorissa remontin aloitusajankohdan. Yleensä vapaita aikoja on noin 3 viikon päästä tilaushetkestä. Väliseinän rakentamisessa kaikki tuotteet ovat varastotuotteita eli näiden osalta ei ole toimitusaikoja.  

Mikäli tilaat samassa remontissa myös muita palveluja, joissa on toimitusajallisia tuotteita esim. parketteja pitkillä toimitusajoilla niin tällöin remontin toteutus sovitaan, kun toimitusajat eri tuotteille on saatu varmistettua. 

Voit varata tästä Teams-palaveriajan, jossa autamme sinua lattiaremontti sekä muiden remonttitarpeiden laskemisessa. 

Väliseinän rakentaminen laskutetaan töiden valmistumisen jälkeen. 

Mikäli tilaat isomman remontin, teemme erikseen maksuerätaulukon, ja maksat remontin sen valmistumisen mukaan. 

Jos sinua epäilyttää voiko kotiisi rakentaa väliseinää esimerkiksi uutta makuuhuonetta varten, niin tarvittaessa neuvomme sinua Teams-palaverissa. Voimme käydä läpi esimerkiksi ilmanvaihtoon, sähköihin, asennuspaikkaan, taloyhtiön lupakäytäntöihin tai muuhun sinua askarruttavaan ongelmaan liittyviä asioita. 

Sinun ei tarvitse tietää tarkkaa pituutta, riittää, että laitat tulevan seinän pituuden suurin piirtein laskuriin. Teemme ennen töiden aloitusta vielä tarkistusmittaukset, jolloin saamme tarkan pituuden tietoon. 

Mikäli olet syöttänyt laskurille liian pitkän tai lyhyen mitan, korjaamme hinnan kohdilleen mittauksen jälkeen. Eli maksat aina oikean hinnan remontistasi. 

Voit laskea kaikkien väliseinien mitat yhteen ja tehdä yhdellä laskurilla koko väliseinätilauksen. Eli jos esimerkiksi tarvitsisit yhden 3.5 metrisen seinän, yhden 4.2 metrisen seinän ja yhden 5 metrisen seinän niin voit merkata laskuriin, että haluat yhteensä 12.7 metriä seinää. 

Voit halutessasi myös tilata seinät erikseen, mutta helpointa on, jos vain lasket tarpeesi yhteen. 

Jos laskurista löytyy lähes kaikki remonttitarpeesi, mutta kuitenkin jotain pientä jää puuttumaan, voit kirjoittaa toiveesi lisätietoja kenttään. Käymme nämä vielä yhdessä läpi tilausvahvistuksen yhteydessä ja pyrimme toteuttamaan lisätoiveesi 😊

Hyvä ja aiheellinen kysymys. Kaikkihan meistä tietävät, että remontit aika ajoin menevät pieleen, joten on syytä myös miettiä, että miksi ne ovat epäonnistuneet ja miten tämän voisi estää. 

Tyypillisimpiä virheitä väliseinän rakentamisessa on 

 • Väliseinä on väärässä paikassa 
 • Väliseinä on vinossa 
 • Väliseinästä puuttuu sovittu pistorasia tai valokatkaisija 
 • Sovittu pistorasia tai valokatkaisija on väärässä paikassa 
 • Väliseinä ei eristä ääntä niin kuin sen pitäisi 
 • Maalipinta on epätasainen tai siinä näkyy rajoja 
 • Listoitus ei ole siisti 

Näihin ja moniin muihin tyypillisimpiin virheisiin käyttämämme tarkastuslistat ovat toimiva ratkaisu, sillä remontin tekijä itse tarkastaa ennen työn etenemistä, ettei näitä viheliäisiä ongelmia pääse syntymään. 

Väliseinän rakentaminen on meillä täydellinen ”avaimet käteen” palvelu eli saat niin neuvot ja suunnitelmat, varsinaiset väliseinät materiaaleineen sekä pintojen viimeistelyt, sähkötyöt ja mitä vain tarvitsetkin suoraan netistä tilattuna. 

Shopping Cart