fbpx
Verkkoremontti

Rakennesuunnittelijan lausunto purettaville väliseinille

Hintalaskuri

Verkkokauppa remonttialalla?

Verkkokauppatilaus on täysin riskitön palvelu, jonka haluamme tarjota asiakkaillemme

Tarkistamme tilauksen kanssasi puhelimitse tai paikanpäällä
Pääset muokkaamaan tilaustasi halutessasi vielä yhdessä meidän kanssamme
Maksu tapahtuu vasta remontin valmistuttua. Tai jos kyseessä on isompi remontti, erikseen sovittavien maksuerien mukaan
Lopullinen tilaus astuu voimaan vasta kun olemme yhdessä allekirjoittaneet urakkasopimuksen

Pääset siis nauttimaan siitä ihan perinteisestä remonttipalvelusta ilman työlästä tarjouspyyntörumbaa. Halutessasi voit myös jättää meille tarjouspyynnön. Lomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä. 

#image_title

Mietityttääkö joku remontissasi? Soita ja kysy apua suoraan Theolta 050 512 3240 tai varaa ilmainen suunnittelukäynti klikkaamalla tästä.

1
Tilaa rakennesuunnittelijan lausunto verkkokaupasta
2
Käydään läpi tilauksesi Teams-palaverissa tai puhelimitse
3
Vanhojen rakennesuunnitelmien läpikäynti
4
Tarvittaessa kohdekäynti
5
Rakennesuunnittelijan lausunnon antaminen ja toimittaminen sähköisesti

Meistä sanottua

Elina Pallas
17. Kesäkuu, 2024
Tehokasta tekemistä, työ hieman haastavassa kohteessamme valmistui jopa sovittua nopeammin.
Helena Aitio
24. Toukokuu, 2024
Teetin pienen korvausilmaventtiiliremontin. Työ tehtiin ripeästi, huolellisesti ja siististi. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa.
Katri Vermas
5. Maaliskuu, 2024
Kaikki sujui kuin tanssi! Palvelu oli nopeaa, sopimus selkeä, työn jälki erittäin siistiä. Asiakas kohdattiin ystävällisesti ja kohteliaasti. Raikkaista seinistä kiittäen!
Tommi Timoharju
7. Helmikuu, 2024
Teetimme Verkkoremontilla talomme pintaremontin, eli seinien maalaukset, kovapuulattian asennuksen sekä ikkuna-, ovi- ja jalkalistojen laiton. Työtehokkuus oli rivakkaa, kommunikointi urakoitsijan kanssa erittäin helppoa, asianmukaista, nopeaa ja kohteliasta. Jos urakan aikana mielestämme jokin työvaihe oli laadultaan semmoista, että emme sitä hyväksyneet, urakoitsija kuunteli kaikki huomiomme ja tuli kiitettävästi vastaan ja korjasi asian niin että lopputulos oli laadultaan sellaista että miellytti tilaajaa. Urakoitsija myös ehdotti vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten kynnyslistojen valinta, jos huomasi että oma näkemyksemme asiasta ei tulisi teknisesti toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Matti Vilhunen
31. Tammikuu, 2024
Kylpyhuoneen lopputulos on juuri sellainen kuin mielikuvissani ajattelin. Tarjous oli selkeä. Tekijällä oli malttia tehdä harvinaisemmat ja haastavat materiaalivalinnat tarkasti.
Elina Kirvelä
19. Tammikuu, 2024
Teetin pienen, mutta haastavan tilan maalauksen Verkkoremonteilla ja olipa helppoa! Työ oli tehty laadukkaasti ja erittäin siististi laskurin antamalla kelpo hinnalla ja selkeällä urakkasopimuksella noin viikossa siitä, kun täyttelin laskurin. Ihan mahtava palvelu ja ainakin minun kohdalla hyviä tekijöitä matkassa ☺️
Mikko Kytölä
20. Marraskuu, 2023
Homma toimi alusta loppuun kuten sovittiin. Ostaminen oli helppoa ja nopeaa, laatu hyvää ja loppulasku sovitun mukainen.

Rakennesuunnittelijan lausunto lyhyesti 

Väliseiniä purettaessa tarvitaan usein rakennesuunnittelijan lausunto. Lausunnossa arvioidaan, ovatko väliseinät purettavissa vai ovatko ne mahdollisesti kantavia seiniä, jolloin niiden purkamiseksi pitäisi tehdä erilliset suunnitelmat. 

Jos sinun projektisi on törmännyt isännöitsijän tai hallituksen pyyntöön siitä, että tarvitaan rakennesuunnittelijan lausunto, niin meiltä näet heti hinnan ja saat tarvitsemasi lausunnon tilattua. 

Annamme lausuntoja väliseinien purkamisesta, oviaukkojen teosta ja läpivientien teosta. 

Toimitusaika lausunnoilla on noin 1 viikko. 

Rakennesuunnittelijan lausunto hinta

Rakennesuunnittelijan lausunnon hinta, jonka saat hintalaskurista, on kokonaishinta työlle sisältäen

  • Olemassa oleviin rakennesuunnitelmiin tutustuminen
  • Tarvittaessa kohdekäynti, mikäli seinän tai seinien kantavuudesta on epäselvyyttä
  • Matkakulut
  • Rakennesuunnittelijan lausunto

Eli hinta on täydellinen ”avaimet käteen” hinta rakennesuunnittelijan lausunnolle.

Väliseinän purkaminen 

Mietittäessä väliseinän purkamista usein olennaisin kysymys on, onko väliseinä kantava vai ei? Usein jo itse seinän materiaali antaa osviittaa siitä, minkälaisesta seinästä on kyse.  

Esimerkiksi, jos kerrostalossa on kevytrakenteisia väliseiniä niin käytännössä nämä ovat kaikki kevyitä ei-kantavia väliseiniä. Usein kuitenkin isännöitsijät vaativat näidenkin seinien purkamisesta rakennesuunnittelijan lausunnon. 

Tiilirakenteiset, luginomassaseinät (kananpaskaseinä) ja muut kovasta materiaalista tehdyt, mutta suhteellisen ohuet seinät ovat usein myös purettavissa ilman mitään lisätuentatarpeita. Näiden osalta on kuitenkin tärkeää varmistaa, että ne eivät ole kantavia tai jäykistä seinärakenteita. 

Betonirakenteiset seinät ovat suurelta osin kantavia rakenteita. Jos seinän purkuun on kuitenkin haluja, kannattaa aina tarkistaa, jos seinä ei olisikaan kantava ja pääsisit purkamaan sen halutessasi.  

Pientaloissa kantavien ja ei kantavien seinien luokittelu ei ole niin selkeää kuin esimerkiksi puurakenteisissa taloissa, joissa kaikki seinät ovat ns. kevytrakenteisia puurunkoseiniä. Pientaloissa yleensä osa seinistä on kantavia ja osa ei ja usein on tarpeen, että rakennesuunnittelija selvittää, onko seinä purettavissa vai ei. 

 

Oviaukkojen teko 

Mikäli haluat tehdä uuden oviaukon, on myös olennaista selvittää, onko seinä kantava vai ei.  

Ei-kantavaksi todettuihin seiniin oviaukon teko on yksinkertaista. Jos seinä todetaan kantavaksi, betoni- ja tiilirakenteisissa seinissä oviaukon teko vaatii teräspalkin asentamisen rakennettavan aukon päälle. Puurakenteisissa seinissä taas oviaukon ympärille tulee asentaa vahvistavat puurakenteet. 

Läpiviennin tekeminen 

Tehtäessä läpivientejä betoni- tai tiilirakenteisiin seiniin isännöitsijä pyytää usein rakennesuunnittelijan lausuntoa läpiviennin tekoa varten. 

Rakennesuunnittelijan lausunto –tuote koskee myös tällaisia lausuntoja.  

Läpiviennin tarpeena voi olla esimerkiksi ilmalämpöpumpun asennus, jossa ilmalämpöpumpun letkut pitää saada kantavan seinärakenteen läpi, jolloin rakennesuunnittelija arvioi, mille kohtaa ja miten läpivienti voidaan turvallisesti toteuttaa. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Rakennesuunnittelijan lausunnon teko voidaan yleensä aloittaa parissa päivässä ja saat sen noin viikossa tilauksestasi. 

Rakennesuunnittelijan lausunnosta saat lausunnon toimittamisen jälkeen laskun. 

Jos asut taloyhtiössä, yleensä isännöitsijä tai hallitus pyytää sinulta rakennesuunnittelijan lausuntoa tarvittaessa. 

Jos asut omakotitalossa niin silloin voit käyttää omaa harkintaasi siitä, koetko tarvitsevasi lausuntoa vai luotatko omaan tietotaitoosi arvioidessasi oman talosi rakenteita. 

Emme halua turhaan vaivata sinua ja käyttää aikaasi siihen, että sopisimme tapaamista paikanpäälle. Monesti lausunto pystytään tekemään vanhojen rakennesuunnitelimen pohjalta. Mikäli kuitenkin olemme epävarmoja vanhoista rakennesuunnitelmista niin tulemme paikan päälle tarkastamaan seinärakenteet, jotta saat varmasti oikein tehdyn rakennesuunnittelijan lausunnon. 

Haemme vanhat rakennesuunnitelmat ensisijaisesti kaupunkien sähköisten asiointipalvelujen kautta.  

Vanhojen rakennesuunnitelmien hakeminen kuuluu rakennesuunnittelijan lausunnon hintaan. 

Shopping Cart