fbpx
Verkkoremontti

Sisäkaton maalaus

Hintalaskuri

Kerrostalo
Pari/Rivitalo
Omakotitalo
Muu
Hissi löytyy
Ei hissiä
<< 1959
1960 - 1969
1970 - 1979
1980 - 1994
1995 >>
Tavallinen (<270cm)
271 - 320cm
320 - 400cm
yli 400cm
Kyllä
Ei
Kyllä
Ei
Paneelikatto
Tasainen katto / maalattu katto
Röpelökatto
Paneelikaton vaihto tasaiseksi katoksi ja maalaus
Paneelikaton maalaus
Moitteeton
Halkeamia
Tasoite irtoilee
Valkoinen
Värikartta
Oma sävy
Valkoinen
Värikartta
Oma sävy
Valkoinen
Värikartta
Oma sävy
Lisätään/uusitaan kattolistat
Maalataan vanhat kattolistat
Katossa ei kattolistoja
Kattolista 14x40 valkoinen
Kattolista 14x40 valkolakattu
Koristelista 14x40 valkoinen
Koristelista 14x40 valkolakattu
Koristelista 16x63 valkoinen
Koristelista 16x63 valkolakattu
canvas, board, canvas board
Vanha sävy
G497 Höyry
TIKV Tikkurilan valkoinen
Värikartta
Oma uusi sävy
Haluatko antaa lisätietoja tilauksellesi tai puuttuuko laskurista jotain, mitä haluaisit mukaan remonttiisi? Kirjoita toiveesi tähän niin käydään ne vielä yhdessä läpi tilausvahvistuksen yhteydessä.

Verkkokauppa remonttialalla?

Verkkokauppatilaus on täysin riskitön palvelu, jonka haluamme tarjota asiakkaillemme

Tarkistamme tilauksen kanssasi puhelimitse tai paikanpäällä
Pääset muokkaamaan tilaustasi halutessasi vielä yhdessä meidän kanssamme
Maksu tapahtuu vasta remontin valmistuttua. Tai jos kyseessä on isompi remontti, erikseen sovittavien maksuerien mukaan
Lopullinen tilaus astuu voimaan vasta kun olemme yhdessä allekirjoittaneet urakkasopimuksen

Pääset siis nauttimaan siitä ihan perinteisestä remonttipalvelusta ilman työlästä tarjouspyyntörumbaa. Halutessasi voit myös jättää meille tarjouspyynnön. Lomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä. 

#image_title

Mietityttääkö joku remontissasi? Soita ja kysy apua suoraan Theolta 050 512 3240 tai varaa ilmainen suunnittelukäynti klikkaamalla tästä.

1
Tilaa sisäkaton maalaus verkkokaupasta
2
Käydään läpi tilauksesi Teams-palaverissa tai puhelimitse
3
Urakkasopimuksen allekirjoitus sähköisesti
4
Annat meille remonttikohteen avaimet
5
Suojaamme lattiat ja kulkureitit tarvittavilta osin
6
Katon tasoitustyöt (mikäli tilattu)
7
Katon maalaustyöt
8
Siivoamme jälkemme, imuroimme ja pyyhimme lattiat
9
Teemme kanssasi lopputarkastuksen ja palautamme avaimen

Meistä sanottua

Elina Pallas
17. Kesäkuu, 2024
Tehokasta tekemistä, työ hieman haastavassa kohteessamme valmistui jopa sovittua nopeammin.
Helena Aitio
24. Toukokuu, 2024
Teetin pienen korvausilmaventtiiliremontin. Työ tehtiin ripeästi, huolellisesti ja siististi. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa.
Katri Vermas
5. Maaliskuu, 2024
Kaikki sujui kuin tanssi! Palvelu oli nopeaa, sopimus selkeä, työn jälki erittäin siistiä. Asiakas kohdattiin ystävällisesti ja kohteliaasti. Raikkaista seinistä kiittäen!
Tommi Timoharju
7. Helmikuu, 2024
Teetimme Verkkoremontilla talomme pintaremontin, eli seinien maalaukset, kovapuulattian asennuksen sekä ikkuna-, ovi- ja jalkalistojen laiton. Työtehokkuus oli rivakkaa, kommunikointi urakoitsijan kanssa erittäin helppoa, asianmukaista, nopeaa ja kohteliasta. Jos urakan aikana mielestämme jokin työvaihe oli laadultaan semmoista, että emme sitä hyväksyneet, urakoitsija kuunteli kaikki huomiomme ja tuli kiitettävästi vastaan ja korjasi asian niin että lopputulos oli laadultaan sellaista että miellytti tilaajaa. Urakoitsija myös ehdotti vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten kynnyslistojen valinta, jos huomasi että oma näkemyksemme asiasta ei tulisi teknisesti toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Matti Vilhunen
31. Tammikuu, 2024
Kylpyhuoneen lopputulos on juuri sellainen kuin mielikuvissani ajattelin. Tarjous oli selkeä. Tekijällä oli malttia tehdä harvinaisemmat ja haastavat materiaalivalinnat tarkasti.
Elina Kirvelä
19. Tammikuu, 2024
Teetin pienen, mutta haastavan tilan maalauksen Verkkoremonteilla ja olipa helppoa! Työ oli tehty laadukkaasti ja erittäin siististi laskurin antamalla kelpo hinnalla ja selkeällä urakkasopimuksella noin viikossa siitä, kun täyttelin laskurin. Ihan mahtava palvelu ja ainakin minun kohdalla hyviä tekijöitä matkassa ☺️
Mikko Kytölä
20. Marraskuu, 2023
Homma toimi alusta loppuun kuten sovittiin. Ostaminen oli helppoa ja nopeaa, laatu hyvää ja loppulasku sovitun mukainen.

Sisäkaton maalaus lyhyesti 

Katon maalauksella saadaan sisäkattoihisi palautettua uutuuden hohto tai ainakin pääset eroon vanhan katon nuhjuisuudesta. 

Katon maalaus kestää pääsääntöisesti noin 1 – 3 päivää, jos vain maalataan ja mahdollisesti korjaillaan vähän kolhuja katosta. Mikäli kattosi kaipaa suurempaa kunnostusta, työaika on tietysti hieman pidempi. 

Sisäkatoista valtaosa on puhtaan valkoisia, mutta laskurissa on tarjolla myös muut sävyt. Esimerkiksi julkisissa tiloissa saatetaan välillä käyttää mustaa sävyä tuomaan synkkyyttä ja tunnelmaa tilaan. 

Laskurilla voi laskea niin tavallisen tasaisen sisäkaton kuin röpelö- ja paneelikaton maalaustyöt. Laskurilla voi myös laskea paneelikaton muutoksen tasaiseksi katoksi, jos sinulla on tällainen muutos mielessä. 

P.S. Valtaosa yhdistää sisäkaton maalauksen sisäseinien maalaukseen sekä mahdollisesti lattiaremonttiin. Katso siis myös muita tuotteitamme ja pohdi, olisiko nämä sinullekin mieluisa yhdistelmä 😊 

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta, jonka saat hintalaskurista, on kokonaishinta työlle sisältäen

 • Valitsemasi työt
 • Suojausmateriaalit
 • Tasoiteaineet- ja tarvikkeet (mikäli valitsit tasoituksia)
 • Kattomaalit
 • Matkakustannukset
 • Jätteiden poisviennin ja jätemaksut
 • Loppusiivouksen

Eli hinta on täydellinen ”avaimet käteen” hinta sisäkaton maalaukselle sisältäen kaiken tarvittavan, jotta kotisi katto saa uutuuttaan hohtavan maalipinnan.

Laatu 

Noudatamme sisäkaton maalaustyössä hyvää rakennustapaa, valmistajien asennusohjeita ja SisäRYL2013 (Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset) laatumäärittelyjä, joka on rakennusalan raamattu rakennustyön laadun arvioinnissa. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noudatamme kaikissa katon tasoitus- ja maalaustöissä SisäRYL2013 korkeinta A-laatuluokkaa, johon valmista lopputulosta verrataan. 

Katon tasoitus – tasainen maalattu katto 

Tasaisten kattojen osalta kuntovaihtoehtoja on kolme eli moitteeton, halkeamia ja tasoite irtoilee. 

Pääosin tasaiset valkoiset katot ovat kunnoltaan moitteettomia varsinkin 1970–2023 välillä valmistuneissa kerrostaloissa. Tätä vanhemmissa kerrostaloissa on enemmän kunnostusta kaipaavia kattoja, joissa on mahdollisesti halkeamia tai selkeästi irtoilevia tasoituksia. 

Pientalojen katoissa on usein enemmän halkeamia, koska runkorakenteet ovat usein puuta, joka elää talon mukana, aiheuttaen näin halkeamia kattopintoihin. Jos huomaat kattopinnoissa halkeamia, valitse tällöin tasoitevaihtoehdoksi “halkeamia”. 

Tasoitteiden irtoilua on ongelma lähinnä vanhoissa kerrostaloasunnoissa eli 1960-luvun ja sitä vanhemmissa taloissa. Näissä tasoitteen irtoilu johtuu siitä, että sisäkatot on usein rapattu tasaiseksi ja rappaus alkaa aikojen saatossa irtoilla. Näiden osalta kattojen tasoitukseen kuuluu vahvikeverkon asennus ja katon uudelleen rappaus tasaiseksi. 

Röpelökaton kunnostus 

Jos sinulla on röpelöinen sisäkatto niin laskurilla voit laskea myös näille maalaushinnan. Röpelökatto pinnoitteet ovat pääosin hyvin kiinni katossa ja ne ovat kunnoltaan moitteettomia. Jos sinulla on esim. halkeamia tai röpelöpinnoitteesta on lohkeillut palasia, voit valita näissä tapauksissa katon kunnoksi “halkeamia” tai “tasoitus irtoilee”. 

Mikäli katossa on halkeamia, halkeamat paikataan ja näihin ruiskutetaan uusi paikkausalueen röpelöinti. Mikäli katossa on isompia irtonaisia osia niin valitsemalla katon tasoituksen, teemme joko uuden röpelökattopinnan tai vaihdamme vanhan röpelökaton tasaiseksi. 

Tasaisen katon maalaus 

Katon maalaus alkaa katon puhdistuksella. Pesemme maalipesulla nykyisen kattopinnan, jotta uusi pinta saadaan puhtaaksi ja uusi maali tarttuu kattoon mahdollisimman hyvin. 

Tämän jälkeen tehdään mahdolliset katon ja seinäpinnan rajaukset. Katon ja seinän rajaus voidaan toteuttaa joko katon ja seinän rajapintaan tai viedä kattomaalia seinän yläosaan esimerkiksi 3 – 5cm, jolloin kattomaali rajautuu tyylikkäästi osaksi seinää. 

Lopuksi maalataan katto, maalaamme katon aina 2-kertaan, jotta maalausjäljestä tulee tasainen ja hyvä. 

Kattomaalina käytämme Tikkurilan kattomaaleja. Värisävy katoissa on lähes aina puhtaan valkoinen. 

Röpelökaton maalaus 

Röpelökaton maalaus etenee samanlailla kuin tasaisenkin katon. Alkuun tehdään katon puhdistus, erona tasaiseen kattoon on se, että röpelökattoa puhdistetaan maalipesun ja pyyhinnän lisäksi harjalla, jotta röpelöt saadaan puhtaaksi.  

Tämän jälkeen tehdään katon ja seinäpinnan rajaukset. Röpelökatoissa maalipinta on usein rajattu seinän ja katon rajaan sen sijaan, että kattomaalia vietäisiin alaspäin seinäpinnalle. 

Lopuksi maalataan varsinainen kattopinta. Erona tasaiseen kattoon on lähinnä se, että maalarimme käyttävät maalatessaan hieman enemmän maalia, jotta röpelökatto saadaan maalattua. Hintaan tällä ei ole vaikutusta. 

Kattomaalina röpelökatoissakin käytetään Tikkurilan kattomaaleja. Yleisin värisävy röpelökatossakin on yleensä puhtaan valkoinen. 

 

Paneelikaton maalaus 

Paneelikaton maalaus eroaa muista kattotyypeistä siinä, että vanhaa paneelikattoa ei voi tasoittaa. Jos katossa on kolhuja, ne on mahdollista paikata puukitillä. Usein kuitenkin, jos katto on huonossa kunnossa, järkevintä on joko vaihtaa kattopaneelit uusiksi tai vaihtaa katto esimerkiksi tasaiseksi katoksi. 

Itse maalauksessa ensimmäisenä työvaiheena on kattolistojen irrotus ja paneelikaton puhdistus maalipesulla eli vanhasta katosta pestään pois rasva ja lika, jotta uusi maali saadaan tarttumaan kattopintaan. 

Tämän jälkeen tulee varsinainen paneelikaton maalaus, joka tehdään kahteen kertaan. 

Lopuksi asennetaan uudet kattolistat tai vaihtoehtoisesti maalatut vanhat kattolistat takaisin. 

Paneelikaton muutos tasaiseksi 

Paneelikaton muutoksessa tasaiseksi katoksi puretaan ensin vanha paneelikatto pois. 

Tämän jälkeen asennamme kattoon kipsilevyt, jotka tasoitetaan asentamalla saumanauhat ja tasoittamalla ruuvin reiät ja saumakohdat.  

Lopuksi tasoitettu kattopinta maalataan kahteen kertaan, jolloin lopputuloksena on tasainen kattopinta. Tarkemmin kattopinnan maalauksesta löydät vielä sivulehdeltä katon maalaus.  

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voit valita ostoskorissa remontin aloitusajankohdan, yleensä vapaita aikoja on noin 3 viikon päästä tilaushetkestä. Maalaustöiden osalta kaikki maalit ovat varastotuotteita eli näiden osalta ei ole toimitusaikoja.  

Mikäli tilaat samassa remontissa myös muita palveluja missä on toimitusajallisia tuotteita esim. parketteja pitkillä toimitusajoilla niin tällöin remontin toteutus sovitaan, kun toimitusajat eri tuotteille on saatu varmistettua. 

Voit varata tästä Teams-palaveriajan, jossa autamme sinua sisäkaton maalauksen sekä muiden remonttitarpeiden laskemisessa. 

Maalaustyöt laskutetaan töiden valmistumisen jälkeen. 

Mikäli tilaat isomman remontin, teemme erikseen maksuerätaulukon, ja maksat remontin sen valmistumisen mukaan. 

Yleensä katon kunnon näkee hyvin selvästi. Eli jos näet katossa kolhuja tai pieniä halkeamia valitse kohta ”halkeamia”. Jos taas vaikuttaa siltä, että katosta on irtoamassa isompia palasia tai katto on epätasainen niin valitse, että tasoite irtoilee, jolloin tasoitamme koko katon. 

Tarkemmin katon tasoituksesta löydät välilehdeltä katon tasoitus. 

Yksinkertainen vastaus on, että ei haittaa. Voit syöttää laskuriin pinta-alan suurin piirtein, koska mittaamme joka tapauksessa pinta-alan ennen työn aloitusta.  

Mikäli olet antanut liian suuren tai pienen pinta-alan niin korjaamme hinnan kohdilleen mittauksen jälkeen. 

Jos laskurista löytyy lähes kaikki remonttitarpeesi, mutta kuitenkin jotain pientä jää puuttumaan, voit kirjoittaa toiveesi lisätietoja kenttään. Käymme nämä vielä yhdessä läpi tilausvahvistuksen yhteydessä ja pyrimme toteuttamaan lisätoiveesi 😊

Hyvä ja aiheellinen kysymys, sillä kaikkihan meistä tietävät, että remontit aika ajoin epäonnistuvat, joten on syytä myös miettiä, miksi ne ovat menneet pieleen ja miten tämän voisi estää. 

Varmistaaksemme sisäkattosi maalauksen onnistuneen lopputuloksen, meillä on käytössä tarkastuslistat, joiden avulla maalari tarkastaa tehdyt työvaiheet aina ennen seuraaviin siirtymistä, jolloin mahdolliset virheet päästään korjaamaan heti.  

Tyypillisimpiä virheitä seinien maalaustöissä on 

 • Maalilla on sotkettu lattioita, seiniä tai kalusteita 
 • Katto ei ole tasainen 
 • Katon tasoituksesta näkyy jälkiä 
 • Pintamaalaus ei ole riittävän peittävä ja vanha maali kuultaa läpi 
 • Maalauksessa näkyy rajoja 
 • Maali on kiinnittänyt valaisinrasiat kiinni kattoon 

Näihin ja moniin muihin tyypillisimpiin virheisiin käyttämämme maalarin tarkastuslistat ovat toimiva ratkaisu, sillä maalari itse tarkastaa ennen työn etenemistä, ettei näitä viheliäisiä ongelmia pääse syntymään. 

Sisäkaton maalauksemme on avaimet käteen toimitus ja saat valikoitua laskuristamme kaikki tarvittavat työt onnistuneeseen sisäkaton maalausprojektiin. 

Shopping Cart