fbpx
Verkkoremontti

Väliseinän purkaminen

Hintalaskuri

Kerrostalo
Pari/Rivitalo
Omakotitalo
Muu
Hissi löytyy
Ei hissiä
<< 1959
1960 - 1969
1970 - 1979
1980 - 1994
1995 >>
Kyllä
Ei
Jos haluat purkaa väliseinän, on tärkeää varmistua sen kantavuudesta. Varmuuden saat tilaamalla rakennesuunnittelijan lausunnon. Lausunnossa arvioidaan, ovatko väliseinät purettavissa vai ovatko ne mahdollisesti kantavia seiniä, jolloin niiden purkamiseksi pitäisi tehdä erilliset suunnitelmat. Rakennesuunnittelijan lausunnon pääset tilaamaan verkkokaupastamme klikkaamalla tästä.
Tavallinen (<270cm)
271 - 320cm
320 - 400cm
yli 400cm
Kipsiväliseinä / kevyt seinä
Muurattu tai kivirakenteinen seinä
Kyllä
Ei
Kyllä
Ei
Puretaan
Siirretään
Pistorasiat
Valokatkaisijat
Valopistokkeet
Kyllä
Ei
Kyllä
Ei
Kyllä
Ei
Haluatko antaa lisätietoja tilauksellesi tai puuttuuko laskurista jotain, mitä haluaisit mukaan remonttiisi? Kirjoita toiveesi tähän niin käydään ne vielä yhdessä läpi tilausvahvistuksen yhteydessä.

Verkkokauppa remonttialalla?

Verkkokauppatilaus on täysin riskitön palvelu, jonka haluamme tarjota asiakkaillemme

Tarkistamme tilauksen kanssasi puhelimitse tai paikanpäällä
Pääset muokkaamaan tilaustasi halutessasi vielä yhdessä meidän kanssamme
Maksu tapahtuu vasta remontin valmistuttua. Tai jos kyseessä on isompi remontti, erikseen sovittavien maksuerien mukaan
Lopullinen tilaus astuu voimaan vasta kun olemme yhdessä allekirjoittaneet urakkasopimuksen

Pääset siis nauttimaan siitä ihan perinteisestä remonttipalvelusta ilman työlästä tarjouspyyntörumbaa. Halutessasi voit myös jättää meille tarjouspyynnön. Lomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä. 

#image_title

Mietityttääkö joku remontissasi? Soita ja kysy apua suoraan Theolta 050 512 3240 tai varaa ilmainen suunnittelukäynti klikkaamalla tästä.

1
Tilaa väliseinän purkaminen verkkokaupasta
2
Käydään läpi tilauksesi Teams-palaverissa tai puhelimitse
3
Urakkasopimuksen allekirjoitus sähköisesti
4
Mahdollisen remonttiluvan hakeminen taloyhtiöltä
5
Annat meille remonttikohteen avaimet
6
Suojaamme kulkureitit tarvittaessa
7
Varmistamme, että väliseinä ei ole kantava
8
Suojaamme purettavan väliseinän alueen
9
Pistorasioiden ja muiden sähköasennusten purku tarvittaessa
10
Väliseinän purkaminen
11
Jätteiden poisvienti
12
Mahdollisten seinä-, katto- ja lattiapintojen korjaukset
13
Siivoamme jälkemme, imuroimme ja pyyhimme lattiat
14
Teemme kanssasi lopputarkastuksen ja palautamme avaimen

Meistä sanottua

Elina Pallas
17. Kesäkuu, 2024
Tehokasta tekemistä, työ hieman haastavassa kohteessamme valmistui jopa sovittua nopeammin.
Helena Aitio
24. Toukokuu, 2024
Teetin pienen korvausilmaventtiiliremontin. Työ tehtiin ripeästi, huolellisesti ja siististi. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa.
Katri Vermas
5. Maaliskuu, 2024
Kaikki sujui kuin tanssi! Palvelu oli nopeaa, sopimus selkeä, työn jälki erittäin siistiä. Asiakas kohdattiin ystävällisesti ja kohteliaasti. Raikkaista seinistä kiittäen!
Tommi Timoharju
7. Helmikuu, 2024
Teetimme Verkkoremontilla talomme pintaremontin, eli seinien maalaukset, kovapuulattian asennuksen sekä ikkuna-, ovi- ja jalkalistojen laiton. Työtehokkuus oli rivakkaa, kommunikointi urakoitsijan kanssa erittäin helppoa, asianmukaista, nopeaa ja kohteliasta. Jos urakan aikana mielestämme jokin työvaihe oli laadultaan semmoista, että emme sitä hyväksyneet, urakoitsija kuunteli kaikki huomiomme ja tuli kiitettävästi vastaan ja korjasi asian niin että lopputulos oli laadultaan sellaista että miellytti tilaajaa. Urakoitsija myös ehdotti vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten kynnyslistojen valinta, jos huomasi että oma näkemyksemme asiasta ei tulisi teknisesti toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Matti Vilhunen
31. Tammikuu, 2024
Kylpyhuoneen lopputulos on juuri sellainen kuin mielikuvissani ajattelin. Tarjous oli selkeä. Tekijällä oli malttia tehdä harvinaisemmat ja haastavat materiaalivalinnat tarkasti.
Elina Kirvelä
19. Tammikuu, 2024
Teetin pienen, mutta haastavan tilan maalauksen Verkkoremonteilla ja olipa helppoa! Työ oli tehty laadukkaasti ja erittäin siististi laskurin antamalla kelpo hinnalla ja selkeällä urakkasopimuksella noin viikossa siitä, kun täyttelin laskurin. Ihan mahtava palvelu ja ainakin minun kohdalla hyviä tekijöitä matkassa ☺️
Mikko Kytölä
20. Marraskuu, 2023
Homma toimi alusta loppuun kuten sovittiin. Ostaminen oli helppoa ja nopeaa, laatu hyvää ja loppulasku sovitun mukainen.

Väliseinän purkaminen lyhyesti

Kaipaatko avaruutta kotiisi? Väliseinän purkaminen on usein hyvä vaihtoehto tuoda lisää tilan tuntua kotiisi.

Usein väliseinän purkamisella halutaan esimerkiksi tuoda vanha keittokomero tai keittiö olohuoneen yhteyteen, tehdä huoneista isompia tai poistaa sokkeloisia käytäviä parempien tilaratkaisujen tieltä.

Puramme kaiken tyyppiset väliseinät eli oli kyseessä sitten kipsiväliseinät, tilan jakajaseinät, muuratut väliseinät tai erilaiset betonirakenteiset saat näiden kaikkien purkamiselle hinnan suoraan hintalaskurista ja pääset nopeasti nauttimaan uudesta huonejärjestyksestä.

Mikäli purettavissa väliseinissä on pistorasioita tai valokatkaisijoita, niin saat hintalaskurista laskettua myös näiden purkutöille hinnan.

Väliseinän purkamisen jälkeen seinä-, katto- ja lattiapinnat vaativat usein myös pientä ehostusta, jotta purkutyön jäljet saadaan peittoon. Voit laskea myös nämä suoraan hintalaskurilla.

Mikäli pintasi kaipaavat perusteellisempaa remonttia, löydät verkkokaupastamme myös kaikki muut tarvittavat työt kuten lattiaremontin, seinien ja kattojen maalaukset sekä uusien väliseinien rakentamiset.

Väliseinän purku meiltä ostettuna on halutessasi täydellinen ”avaimet käteen” paketti, jolloin hoidamme niin remonttiluvan hakemisen taloyhtiöltä, kuin kaikki tarvittavat remontti-, sähkö- ja LVI-työt, joita projektiisi kuuluu.

Tarkemmin väliseinän purkuun voit tutustua välilehdillä

Väliseinän purkaminen hinta

Väliseinän purkamisen hinta, jonka saat hintalaskurista, on kokonaishinta työlle sisältäen

 • Mahdollisen remonttisuunnitelman tekemisen taloyhtiölle
 • Suojaustyöt
 • Mahdolliset sähköasennusten purku- ja muutostyöt
 • Väliseinän purkutyöt
 • Seinä-, katto- ja lattiapintojen korjaukset, jos olet tilannut nämä
 • Matkakustannukset
 • Jätteiden poisviennit ja jätemaksut
 • Loppusiivouksen

Eli hinta on halutessasi täydellinen ”avaimet käteen” hinta väliseinän purkutyölle. Voit myös halutessasi jättää pois kaikki pintojen kunnostukset ja tilata pelkän väliseinän purkutyön, mikäli haluat esimerkiksi jatkaa remonttia itse väliseinän purkutöiden jälkeen.

Laatu

Noudatamme väliseinän purkamisessa hyvää rakennustapaa ja SisäRYL2013 (Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset) laatumäärittelyjä, joka on rakennusalan raamattu rakennustyön laadun arvioinnissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa väliseinän purkamisen osalta sitä, että väliseinä puretaan kokonaisuudessaan niin, että seuraavana työvaiheena on lattia-, seinä- ja kattopintojen tasoitus ja korjaustyöt.

Lattian kunnostus väliseinän purkamisen jälkeen

Väliseinän purkamisen jälkeen lattiassa on lähes aina tyhjä roilo, josta puuttuu lattia ja joka on eri tasossa kuin muu lattia.

Usein järkevin ratkaisu on tasoittaa lattia samaan tasoon kuin muu lattia ja uusia lattia koko muutosalueelta tai koko asunnossa riippuen siitä, mikä on sinun toiveesi.

Jos haluat kevyttä ratkaisua lattian kunnostamiseksi niin välillä on mahdollista myös tehdä paikkakorjaus, jolloin vain puretun väliseinän kohdalle asennetaan esimerkiksi laatoitus tai samaa vanhaa lattiaa mitä sinulla on jo muussa huonetilassa.

Seinäpintojen kunnostus väliseinän purkamisen jälkeen

Seinäpinnat ovat toinen asia mikä pitää huomioida, kun puretaan väliseinää.

Väliseinän purkamisen jälkeen seinäpinnat, joihin purettu väliseinä on kiinnittynyt, vaativat aina tasoitus- ja maalaustöitä, jotta seinäpinnat saadaan siistiksi. Yleensä järkevä rajaus seinän tasoitus- ja maalaustöille on, että koko seinä, johon väliseinä on kiinnittynyt, tasoitetaan ja maalataan.

Tietysti usein, kun tehdään maalaustöitä, halutaan, että seinäpinnat olisivat yhtenäisiä, jolloin maalaustyöt paisuvat yleensä kattamaan koko sen alueen, josta väliseinä on purettu – varsinkin jos seinien edellisestä maalauskerrasta on jo aikaa.

Kattopintojen kunnostus väliseinän purkamisen jälkeen

Kattopinnat ovat kolmas asia mikä pitää huomioida, kun puretaan väliseiniä. Väliseinän purkamisen jälkeen katossa näkyy aina jäljet puretun väliseinän kohdalla. Riippuen siitä minkälainen olemassa oleva kattopintasi on ja minkälaisen kattopinnan haluat jatkossa, on katon kunnostuksessa eri vaihtoehtoja, joista käyn läpi yleisimmät.

Tasaisen kattopinnan osalta, joka on yleisin kattotyyppi, väliseinän kohta on tasoitettava kuntoon ja maalattava katto koko alueelta, jossa samaa kattopintaa on.

Röpelökattojen osalta täytyy tehdä vastaava tasoitus, jonka jälkeen tehdään röpelökattopinta ja maalataan koko kattopinta-ala.

Paneelikattojen osalta yleensä vaihtoehtoja on kaksi. Joko tehdään paikkaus puretun väliseinän kohdalle vastaavalla paneelilla tai jollain selvästi erottuvalla tyylillä esim. erilaisella paneelilla tai laudalla. Tai siistimpi ratkaisu on vaihtaa koko paneelikatto katon alueelle.

Väliseinän purkuun liittyy siis yleensä aina jonkinlainen remontti katolle, jossa joko korjataan väliseinän kohdalta katto vastaavanlaiseksi kuin muukin katto, vaihdetaan kattopinnan tyyppiä erilaiseksi tai jos halutaan kevyt ratkaisu niin häivytetään puretun väliseinän jäljet esimerkiksi tekemällä kotelo puretun väliseinän kohdalle kattoon.

Väliseinässä olevat sähköasennukset

Usein purettavissa väliseinissä on pistorasioita tai valokatkaisijoita, jotka halutaan joko poistaa tai siirtää uudelle paikalle.

Hintalaskurissa on mahdollista valita kumpikin vaihtoehto näistä.

Poistaminen on yleensä yksinkertaisin vaihtoehto, mutta usein varsinkin sähköpistokkeiden määrää ei haluta vähentää, jolloin pistorasiat halutaan siirtää. Pistorasiat on mahdollista siirtää helposti yleensä puretun väliseinän kohdalle jäljelle jäävään seinäpintaan (yleensä ulkoseinä).

Sähköjen siirto on mahdollista myös muille seinille tai esimerkiksi uuteen rakennettavaan väliseinään, mutta näiden osalta täytyy huomioida se, miten sähköjohdotukset saadaan vietyä uusille pistorasioille tai valokatkaisijoille.

Sähköjen osalta, jos olet epävarma siitä, mihin siirto onnistuisi järkevästi niin kannattaa varata joko etäpalaveri tai suunnittelukäynti niin voimme käydä tarkemmin läpi kanssasi eri vaihtoehtoja.

Onko purettava väliseinä kantava?

Väliseinien purkua mietittäessä nousee usein kysymyksesi, onko väliseinä kantava vai tavallinen väliseinä.

Yleisperiaatteena on, että kerrostaloissa kipsilevyseinät ja luginomassaseinät eivät ole kantavia. Tiiliseinien ja etenkin betoniseinien osalta on usein enemmän kysymysmerkkejä siitä, onko seinä kantava vai ei.

Puurunkoisissa pientaloissa myös kipsilevyseinät voivat olla kantavia, jolloin kannattaa varmistua etukäteen, ettei seinä ole kantava.

Mikäli kaipaat apua seinän kantavuuskysymyksissä niin parhaiten tähän saat vastauksen varaamalla etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin.

Jos taloyhtiösi haluaa ennen väliseinien purkamista rakennesuunnittelijan lausunnon väliseinien kantavuudesta, voit tilata lausunnon myös suoraan verkkokaupastamme, jolloin saat koko projektin meiltä ”avaimet käteen” pakettina.

Kipsiseinien purkaminen

Kipsirakenteisten väliseinien purkaminen on yksinkertaisin väliseinän purkuoperaatio ja se saadaan yleensä toteutettua päivässä tai mikäli seiniä on enemmän niin muutamassa päivässä.

Kipsiväliseinien rakenteena on puu- tai peltirunko, jonka välissä on mahdollisesti villoitus, joka puretaan yhdessä pintoina olevien kipsilevyjen kanssa.

Kipsilevyseinien purkutyö onnistuu käsityökaluin eikä siksi tuota juurikaan pölyä asuntoosi.

Luginomassaseinän eli kananpaskaseinän purkaminen

Luginomassaseinien purkaminen tuottaa vähän enemmän pään vaivaa ja pölyä kuin kipsilevyseinät, mutta näidenkin seinien purkaminen onnistuu noin päivässä, mikäli purettavaa seinää on alle 20m2. Jos on kyse suuremmasta purkutyöstä niin purku kestää muutamia päiviä.

Purkutyö suoritetaan yleensä käsityökaluin esimerkiksi piikkauskoneella.

Muurattujen seinien purkaminen

Muurattujen väliseinien purkutyö on hieman työläämpi, koska tiilijäte on kohtuullisen painavaa ja purkutyö on myös pölyisempää kuin kipsilevyseinää purettaessa.

Tiilisen väliseinän purkutyö kestää päivän, jos purettavaa väliseinää on alle 20m2 ja jos on kyse suuremmasta purkutyöstä niin muutaman päivän.

Purkutyö suoritetaan joko käsityökaluin piikkauskoneella tai mikäli tarvitaan tarkkaa purkujälkeä esimerkiksi oviaukkoa varten niin timanttisahaamalla.

Betoniseinien purkaminen

Betonisten väliseinien purkaminen on väliseinien purkutöistä raskain. Usein betoniseinät ovat kantavia, ja siksi kannattaa tutustua kantavan väliseinän purkamiseen. Mikäli betoniseinäsi on kuitenkin tavallinen ei kantava väliseinä niin purkutyön kesto on noin 1 – 2 päivää alle 20m2 seinälle ja isompien määrien purku vie muutamia päiviä.

Purkutyöt toteutetaan käsityökaluin piikkaamalla ja/tai timanttisahaamalla.

Pintaremontti ja sähköasennukset

Väliseinien purkaminen liittyy lähes aina johonkin isompaan pintaremonttiin ja väliseinän purku kannattaakin miettiä osana pintaremonttia niin, että samalla mietitään myös mitä tehdään jäljelle jääville lattia-, seinä- ja kattopinnoille.

Samoin sähköjen osalta halutaan usein tehdä samassa yhteydessä muutoksia joko poistamalla, siirtämällä tai lisäämällä pistorasioita, valaisinpisteitä tai valokatkaisijoita. Väliseinän purkamisen hintalaskurista löydät myös näille hintatiedot.

Pintaremontoinnin osalta verkkokaupastamme löydät valmiiksi hinnoiteltuna niin lattiaremontit, seinien maalauksen, katon maalauksen, uusien väliseinien rakentamiset kuin muutkin sisäremonttityöt.

Mikäli et kuitenkaan löydä itsellesi sopivia töitä niin annamme sinulle mielellämme tarjouksen myös muista sisäremonttitöistä projektiisi liittyen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voit valita laskurissamme remontin aloitusajankohdan. Yleensä vapaita aikoja on noin 3 viikon päästä tilaushetkestä.

Mikäli tilaat väliseinän purkamisen lisäksi myös muita palveluja, joissa on toimitusajallisia tuotteita esim. parketteja pitkillä toimitusajoilla niin tällöin remontin toteutusajankohta sovitaan, kun toimitusajat eri tuotteille on saatu varmistettua.

Nopeimmin apua saat joko soittamalla Theolle 050 512 3240 tai varaamalla etäpalaveriajan, jossa autamme sinua väliseinän rakentamisen sekä muiden remonttitarpeiden laskemisessa.

Halutessasi voit varata myös ilmaisen suunnittelukäynnin remonttikohteellesi, jolloin voimme käydä tarkemmin läpi remonttitarpeesi, jos sinulla on enemmän kysymyksiä remontin toteutukseen tai haluaisit esimerkiksi sellaisia töitä tehtäväksi, joita ei löydä verkkokaupastamme.

Väliseinän purkaminen laskutetaan töiden valmistumisen jälkeen.

Mikäli tilaat isomman remontin, teemme erikseen maksuerätaulukon, ja maksat remontin sen valmistumisen mukaan.

Jos asut kerrostalossa ja olet aikeissa purkaa kevytrakenteisen seinän kuten kipsilevy- tai luginomassaseinän niin nämä voidaan käytännössä aina purkaa ilman ylimääräisiä suunnittelutarpeita tai selvittelyjä.

Mikäli seinä on muurattu tai betonirakenteinen, ota meihin yhteyttä varaamalla etäpalaveriaika tai ilmainen suunnittelukäynti paikan päällä niin voimme kartoittaa onko seinäsi ei kantava vai kantava seinä.

Puurunkoisissa pientaloissa myös kipsilevyseinät tai paneloidut seinät voivat olla kantavia, jolloin kannattaa varata etäpalaveri tai ilmainen suunnittelukäynti, mikäli et ole varma onko seinä kantava vai ei.

Jos asut taloyhtiössä ja isännöitsijä on pyytänyt sinulta rakennesuunnittelijan lausuntoa purettavista väliseinistä voit tilata sen verkkokaupastamme.

Sinun ei tarvitse tietää tarkkaa pituutta, riittää, että laitat seinän pituuden laskuriin suurin piirtein. Teemme ennen töiden aloitusta vielä tarkistusmittaukset, jolloin saamme tarkan pituuden tietoon.

Mikäli olet syöttänyt laskurille liian pitkän tai lyhyen mitan, korjaamme hinnan kohdilleen mittauksen jälkeen. Eli maksat aina oikean hinnan remontistasi.

Voit laskea kaikkien purettavien väliseinien mitat yhteen ja tehdä yhdellä laskurilla koko väliseinän purkutilauksen. Eli esimerkiksi jos purettavia seiniä on yksi 3.5 metrinen seinä, yksi 4.2 metrinen seinä ja yksi 5 metrinen seinä niin voit merkata laskuriin, että haluat yhteensä purkaa 12.7 metriä väliseinää.

Voit halutessasi myös tilata seinät erikseen, mutta helpointa on, jos vain lasket tarpeesi yhteen.

Mikäli sinulla on erityyppisiä purettavia väliseiniä, laske nämä tällöin erikseen ja lisää erityyppiset väliseinät omina tuotteina ostoskoriin.

Jos laskurista löytyy lähes kaikki remonttitarpeesi, mutta kuitenkin jotain pientä jää puuttumaan, voit kirjoittaa toiveesi lisätietoja kenttään. Käymme nämä vielä yhdessä läpi tilausvahvistuksen yhteydessä ja pyrimme toteuttamaan lisätoiveesi 😊

Hyvä ja aiheellinen kysymys. Kaikkihan meistä tietävät, että remontit aika ajoin menevät pieleen, joten on syytä myös miettiä, että miksi ne ovat epäonnistuneet ja miten tämän voisi estää.

Tyypillisimpiä virheitä väliseinän purkamisessa on:

 • Purkutyöt on tehty liian järeästi ja säilytettävät pinnat rikkoutuvat tarpeettomasti
 • Väliseinässä olevia sähköjä ei ole purettu asianmukaisesti
 • On purettu kantava väliseinä ilman asianmukaista tuentaa

Näihin ja moniin muihin tyypillisimpiin virheisiin käyttämämme tarkastuslistat ovat toimiva ratkaisu, sillä remontin tekijä ja työnjohtomme tarkastaa ennen työn etenemistä, ettei näitä viheliäisiä ongelmia pääse syntymään.

Väliseinän purkaminen on meillä halutessasi täydellinen ”avaimet käteen” -palvelu eli saat niin neuvot ja suunnitelmat, väliseinän purkutyöt sekä pintojen viimeistelyt, sähkötyöt ja mitä vain tarvitsetkin suoraan netistä tilattuna.
Shopping Cart