fbpx
Verkkoremontti

Väliseinän rakentaminen

Haluatko uusia huoneita, jakaa tilaa useampaan osaan tai tarvitsetko väliseinän johonkin muuhun tarpeeseen?

Väliseinän rakentaminen on tehokas tapa luoda uusia tiloja ja parantaa tilankäyttöäsi.

Tältä sivulta löydät erityyppisten väliseinien tarkat hinnat ja esittelyt eri väliseinätyypeistä, niiden käyttötarkoituksista ja vinkit siihen miten voit onnistua teettäessäsi väliseinää.

Väliseinillä luot tilamuutoksia, yksityisyyttä ja toimivuutta tiloihin

Väliseinän rakentamisella halutaan yleensä tehdä joko uusia huoneita tai jakaa olemassa olevia tiloja paremmin toimiviksi siten, että tilat jakautuvat selkeämmin eri toiminnoille kuten ruokailutilaan ja oleskelutilaan tai työskentelytilaksi.

Usein ajatuksena on tehostaa tilan käyttöä ja lisätä kenties yksityisyyttä tai parantaa äänieristystä. Väliseiniä käytetään myös tekemään palokatkoja eri tilojen välille, jos halutaan palo-osastoida joitain alueita erillisiksi tiloikseen.

Väliseiniä tehdään siis hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja niissä materiaalitkin vaihtelevat perinteisen kipsilevyseinän, muurattujen seinien, lasiseinien ja erilaisten rima- ja muun tyyppisten sisustusseinien välillä riippuen siitä minkälaisia ominaisuuksia väliseinältä kaivataan ja minkälaista ulkonäköä tavoitellaan.

Sivun sisältö

Tarvitseeko väliseinän rakentaminen lupaa?

Monia mietityttää, että tarvitaanko väliseinän rakentamiselle, jotain lupia. Väliseinä itsessään ei vaadi mitään rakennuslupaa, mutta väliseinän rakentamisella voidaan tavoitella jotain ratkaisua, joka taas vaatii luvan. Alla on listattuna erilaisia väliseinän rakennustilanteita

Ei vaadi lupaa

  • Väliseinän rakentaminen tilan jakajaksi
  • Isomman tilan jakaminen useammaksi huoneeksi

Vaatii luvan

  • Uuden kylpyhuoneen rakentaminen
  • Kylpyhuoneen laajentaminen
  • Uuden vessan rakentaminen
  • Uuden keittiön rakentaminen tai keittiön siirto
  • Yhden huoneiston jakaminen kahdeksi huoneistoksi

Perusperiaate on, että olemassa olevia tiloja voi jakaa väliseinillä, jos tilojen käyttötarkoitus pysyy samana. Jos taas väliseinä rakennetaan sitä varten, että muutetaan jonkin tilan käyttötarkoitusta esim. asuinhuoneesta tehdään kylpyhuone niin tämä vaatii luvan.

Jos asut taloyhtiössä, väliseinän rakentaminen vaatii kuitenkin taloyhtiössä hallituksen myöntämän remonttiluvan. Eli vaikka työ ei olisi rakennuslupaa vaativa niin remonttilupa tulee kuitenkin hakea taloyhtiöltä.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske väliseinän rakentamisen hinta verkkokaupasta tai varaa ilmainen suunnittelukäynti

Minkälaisia eri väliseiniä on
ja mitä etuja ne tarjoavat?

Käydään seuraavaksi läpi eri väliseinätyyppejä ja niiden käyttötarkoituksia.

Kipsilevyseinä

Kipsilevyseinä on tyypillisin väliseinätyyppi, koska se on edullinen ja täyttää hyvin vaadittavat ominaisuudet väliseinille kuten

  • Eristää ääntä
  • Edullinen ja nopea rakentaa
  • Sähkö- ja LVI-asennukset on helppo tehdä seinän sisälle

Näiden ominaisuuksien takia valtaosa 1980-luvun jälkeen rakennetuista seinistä on kipsilevyseiniä. Eli se soveltuu erinomaisesti kaikkiin kodin väliseiniin.

Usein ainoa miinus puoli, mitä ihmiset valittelevat kipsilevyseinien kanssa liittyy seiniin tehtäviin kiinnityksiin eli kestääkö kipsilevyseinä hyllyn, taulu-tv:n tai seinille asennettavien kaapistojen painon.

Tähän yksinkertaisin yleisratkaisu on käyttää erikoiskovaa kipsilevyä, jolloin seinä kestää paremmin esimerkiksi seinille tulevat hyllyt ja taulu-tv:n.

Silloin, kun jo väliseinää rakennettaessa on tiedossa, että johonkin kohtaan on tulossa painavampia kaapistoja kuten keittiön yläkaapit, tehdään rakennettavaan väliseinään jo rakennusvaiheessa tukirakenteet seinän sisälle. Näin voidaan varmistaa, että raskaatkin kuormat pysyvät seinässä.

Jos tilaat väliseinäsi meiltä, teemme seinät vakiona erikoiskovasta kipsilevystä ja asennamme tukirakenteet esimerkiksi keittiön kohdalle.

Vaihtoehtoinen ratkaisu kipsilevyseinille on muurattu väliseinä. Jos kaipaat parempaa ääneneristävyyttä niin kipsilevyseinästä on mahdollista tehdä myös ääntä eristävä väliseinä, joista on tietoa tarkemmin alempana.

Muurattu väliseinä

Muurattuja väliseiniä halutaan rakentaa usein silloin, kun toivotaan kiviseinän tuntua seiniin esimerkiksi vanhemmissa taloissa tai kellareissa, joissa muutkin seinät ovat kivirakenteisia.

Toinen käyttökohde on seinät, joihin halutaan erityistä kosteuden tai palon kestävyyttä seinärakenteisiin. Esimerkiksi osa haluaa, että märkätilojen väliseinät on tehty muuraamalla, jotta mahdollisessa vesivahingon tilanteessa seinät eivät vaurioidu.

Muurattu väliseinä on raskasrakenteisempi kuin kipsilevyseinä, mikä tarkoittaa sinulle sitä, että kiinnitykset seinään on helpompi toteuttaa, kun raskaammatkin kuormat pysyvät varmasti seinässä kiinni.

Äänieristävyys on kuitenkin samaa luokkaa kuin kipsilevyseinälläkin eli äänieristävyyden kannalta raskaampi muurattu rakenne ei kuitenkaan ole sen parempi.

Huonona puolena muuratuissa seinissä on se, että sähkö- ja LVI-asennukset on vaikeampi toteuttaa, kun muuratuissa seinissä asennusten paikka pitää olla hyvin tiedossa jo seinää muuratessa. Nykyaikaisten harkolla muurattujen seinien sisällä kulkee kolot, joihin talotekniikka-asennukset voidaan upottaa, mutta näiden muuttaminen muurauksen jälkeen on työlästä. Eli suunnitteluun pitää kiinnittää erityistä huomiota tehtäessä seiniä muuraamalla.

Jos ostat väliseinän muurauksen verkkokaupastamme, toteutetaan se Leca EasyLex väliseinäharkkojärjestelmällä. Jos kaipaat muunlaista muurattua väliseinää, varaa ilmainen suunnittelukäynti tai jätä tarjouspyyntö.

Ääntä eristävä väliseinä

Äänieristettyjä väliseiniä käytetään silloin, kun halutaan, että huoneiden välillä ei kuulu mitään ääniä. Esimerkiksi lääkärien vastaanottohuoneet, äänitysstudiot ja muut tilat, joista ei haluta äänen kuuluvan muihin tiloihin tehdään yleensä äänieristettyinä väliseininä.

Äänieristettyjä seiniä tehtäessä tulee huomioida myös muut äänen kulkuun vaikuttavat tekijät, koska pelkkä äänieristetty seinä ei auta, jos ääni kantautuu esimerkiksi välioven tai ilmanvaihtoputkiston kautta.

Perusperiaatteena äänen kulkeutumisessa on, että pienikin aukko äänieristyksessä aiheuttaa sen, että ääni kantautuu. Tämän takia, jos sinulla on normaali huone, jonka haluat äänieristetyllä seinällä, tulee siihen asentaa myös äänieristetty ovi. Lisäksi jos huoneeseen tulee ilmanvaihtokanava niin siihenkin on asennettava äänenvaimennin.

Itse äänieristetty seinä on sinänsä rakenteena yksinkertainen eli siinä tehdään äänieristetty seinärunko villaeristyksellä, jonka päälle tulee kaksinkertaiset erikoiskovat kipsilevyt. Tavallisesta seinästä poiketen saumat kuitenkin kitataan umpeen kaikista raoista ja levyt asennetaan niin, että saumat eivät osu samoihin kohtiin, jolloin saadaan huomattavasti parempi äänieristävyys kuin tavallisella seinällä

Verkkokaupasta voit tilata äänieristetyn väliseinän sekä ääntä eristävän sisäoven asennuksen.

Jos kaipaat äänieristyksen kokonaisratkaisuun näkemystä, varaa ilmainen suunnittelukäynti tai jätä tarjouspyyntö.

Lasiseinä

Lasiseinä on avaruutta tuova väliseinävaihtoehto, jolla saadaan rajattua tiloja siten, että tila pysyy myös avaran tuntuisena.

Kodeissa lasiseiniä käytetään, kun halutaan tehdä esimerkiksi työtila tai makuuhuone isompaan tilaan, mutta pitää tila kuitenkin avaran tuntuisena.

Muutoin lasiseinä toimii ihan samanlailla väliseinänä kuin muutkin väliseinätyypit ja lasiseinällä toteutettu huone on yhtä lailla erillinen huonetila kuin muutkin huoneet ja siinä tulee huomioida esimerkiksi ilmanvaihto.

Lasiseinämallien osalta niitä kannattaa etsiä eri lasiseinävalmistajien mallistoista.

Miten väliseinän rakentaminen etenee?

Niin kuin jo ehkä osaat päätelläkin, väliseinän rakentamisessa olennaisin vaihe on suunnittelu. Eli mitä uudella seinällä tavoitellaan (uusi huone, tilan jakaminen jne.), mistä materiaalista seinä tehdään, mihin tulee mahdollisesti oviaukkoja, tuleeko sähkö- tai LVI-asennuksia sekä minkälaiset uusista pinnoista halutaan eli tehdäänkö seinä maalattuna vai tuleeko siihen kenties jokin muu sisustusratkaisu pintaan.

Tämän jälkeen itse toteutus on varsin suoraviivainen prosessi eli mitataan väliseinän oikea paikka ja rakennetaan väliseinä sekä asennetaan tarvittavat sähkö- ja LVI-asennukset paikoilleen. Lopuksi uusi väliseinä viimeistellään haluttuun pintaan sekä asennetaan mahdolliset väliovet ja listoitukset.

Väliseinän rakentamisen vaiheet

  1. Väliseinän suunnittelu
  2. Väliseinän paikan mittaus
  3. Väliseinän rakentaminen sisältäen tarvittavat sähkö- ja LVI-asennukset
  4. Tasoitus- ja maalaustyöt
  5. Välioven asennus
  6. Listoitukset

Mitä väliseinän rakentaminen maksaa?

Väliseinien rakentamiseen liittyvät käytännön asiat kiinnostavat monia, mutta eniten kysytty kysymys kuitenkin on, mitä maksaa väliseinän rakentaminen?

Olemme tehneet sinulle oman väliseinän rakennusprojektisi hinnan laskemisen helpoksi verkkokaupassamme. Voit laskea niin tavallisen väliseinän, muuratun väliseinän kuin ääntä eristävänkin väliseinän rakentamisen hinnan.

Antamalla rakennettavan väliseinän pituuden ja korkeuden saat hinnan väliseinän rakentamiselle.

Voit myös lisävalinnoilla valita esimerkiksi seinän tasoitettuna ja maalattuna, pistorasioiden asennukset sekä jalkalistojen asennuksen.

Jos haluat laskea koko pintaremontin hinnan, verkkokaupastamme löytyy myös muut pintaremontin osa-alueet kuten seinien maalaus, lattiatyöt ja väliovien vaihdot.

Väliseinien rakentamisessa huomioitavaa

Kävimme jo perusasiat väliseinän rakentamisessa. Näiden lisäksi rakentamiseen liittyy vielä jotain asioita, jotka kannattaa huomioida, jotta onnistuisit väliseinän rakentamisessa.

1. Lattia rakennettavan väliseinän kohdalla

Ensimmäinen kysymys, joka nousee esille, kun aletaan tarkemmin suunnitella väliseinän rakentamista on lattia. Eli mitä lattialle tehdään rakennettavan väliseinän kohdalla?

Jos olet tekemässä lattiaremonttia väliseinän rakentamisen yhteydessä, silloin ratkaisu lattian suhteen on selkeä; väliseinä rakennetaan lattian purkutöiden jälkeen kiinni kantavaan lattiarakenteeseen. Tämä on oikea oppinen tapa toteuttaa väliseinä.

Välillä kuitenkin väliseinä haluttaisiin rakentaa tilaan, jossa on jo olemassa oleva lattia. Tällöin vaihtoehtoina on joko rakentaa lattia vanhan lattian päälle tai tehdä rakennettavan väliseinän kohdalle aukko lattiaan.

Vanhan lattian päälle rakennettaessa olennainen kysymys on, mitä materiaalia vanha lattia on?

Jos vanha lattia on muovimatto, lautalattia tai laatta, tällöin väliseinä voidaan tehdä vanhan lattian päälle ilman ongelmia.

Jos lattia taas on parketti, laminaatti tai vinyyli, tällöin lattia tulisi purkaa väliseinän kohdalta, koska nämä lattiat vaativat kiinteiden asennusten kohdalle elämisvaraa, jotta ne voivat elää lämpötilan ja huoneen kosteuden mukaan.

Eli lattian tyyppi vaikuttaa siihen mikä ratkaisu on mahdollinen. Paras lopputulos kuitenkin saavutetaan aina, kun väliseinä rakennetaan suoraan kantavan lattiarakenteen päältä.

2. Sähköasennukset rakennettavaan väliseinään

Toinen asia, joka tulee miettiä ennen väliseinän rakentamista on mahdolliset pistorasiat ja valokatkaisijat.

Jos väliseinä tulee vain jakamaan tilaa eikä siihen tarvita mitään pistorasioita niin tällä ei ole merkitystä, mutta jos olet rakentamassa uutta huonetta, tällöin myös sähköasiat on tärkeää miettiä väliseinää rakennettaessa.

Yleensä pistorasioita olisi hyvä olla noin 3 – 4kpl per huone. Usein järkevin on asentaa jokaiselle seinälle yksi 2-paikkainen tai isompi pistorasia.

Huonetta rakennettaessa on tärkeää myös lisätä oviaukon viereen valaisimen katkaisija ja kattoon valaisinpistoke.

Näiden lisäksi osa tarvitsee väliseinäänsä tai tulevaan huoneeseensa myös tietoliikennepistokkeita, lattialämmityksen säätöyksiköitä ja muuta tekniikkaa, jotka kannattaa huomioida ennen projektin aloitusta.

3. Huoneen ilmanvaihto

Kolmas huomioitava asia liittyy siihen, jos rakennat väliseinällä uuden huoneen. Kaikissa huoneissa tulisi olla ilmanvaihto.

Jos kodissasi on painovoimainen ilmanvaihto tai koneellinen poistoilmanvaihto, asuinhuoneisiin tulisi tällöin asentaa korvausilmaventtiili tai muu reitti, josta ilma pääsee huoneeseen.

Jos kodissasi on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto, tällöin huoneeseen tulisi asentaa niin tulo- kuin poistoilmanvaihto venttiilit ja näihin liittyvät kanavistot.

Ilmanvaihdon osalta, jos tarvitset korvausilmaventtiiliä, löydät sen suoraan verkkokaupastamme ja muissa ilmanvaihtoratkaisuissa kannattaa varata suunnittelukäynti tai jättää tarjouspyyntö.

Onko sinulla kysyttävää väliseinän rakentamiseen liittyen?

Varaa etäpalaveriaika tai ilmainen suunnittelukäynti paikan päällä niin voimme käydä yhdessä läpi mieltäsi askarruttavat kysymykset

Miten onnistut väliseinän rakentamisessa?

Olen käynyt sivulla kattavasti läpi väliseinän rakennusprojektin eri vaiheet ja huomioitavat seikat. Kertauksena vielä käydään läpi sekä suunnittelu- että rakennusvaiheen onnistumisen avaimet.

Suunnittelu

Valtaosa väliseinäprojektien ongelmista syntyy jo suunnitteluvaiheessa yleensä siitä, että jotain olennaista asiaa ei ole huomioitu. Tässä vielä kertauksena olennaisimmat asiat onnistuneeseen väliseinäprojektiin

  1. Mihin käyttötarkoitukseen väliseinä on tulossa?
  2. Minkä tyyppinen väliseinä?
  3. Mitä tehdään lattialle?
  4. Tarvitaanko sähköasennuksia?
  5. Jos teet huoneen varmista ilmanvaihto
  6. Minkälaisen valmiin pinnan haluat: maali, rimaseinä, sisustuspaneeli jne.?
  7. Tuleeko väliovia?

Väliseinän rakentaminen

Väliseinän rakentamisessa ongelmat liittyvät yleensä siihen, että paikka on mitattu väärin tai sähkö- ja LVI-asennuksia unohtuu tai ne ovat väärissä paikoissa. Tämän takia me valokuvaamme ja tarkastamme kaikki työvaiheet ja varmistamme näin, että asennukset on tehty oikein ja se pistorasiakin löytyy oikealta paikaltaan. Alla vielä tärkeimmät työvaiheet väliseinän rakentamisessa:

  1. Suojaa lattia ja kulkureitit
  2. Väliseinän paikan mittaus
  3. Väliseinän runkorakenteet ja eristeet
  4. Sähkö- ja LVI-asennukset
  5. Väliseinän pintarakenteet
  6. Väliseinän viimeistely ja listoitukset

Miksi valita Verkkoremontti
sinun väliseinän rakentajaksi?

Olet jo aika kattavasti lukenut siitä, miten hoidamme sinun tulevan väliseinän rakennusprojektin, mutta kertauksena vielä, mitä saat meiltä?

  1. Kilpailukykyinen hinta suoraan netistä
  2. Helppo tilaus
  3. Kirjallinen urakkasopimus ja kaikki tiedot siitä, miten remontti tullaan toteuttamaan
  4. Apuja remontin suunnitteluun ja tarvittaessa remonttisuunnitelma taloyhtiölle
  5. Laatuasiat hoidossa
  6. Kattava dokumentaatio
  7. Nopea remontin aloitus haluamanasi päivänä

Eli sinulle jää halutessasi vain valintojen ja tilauksen tekeminen verkkokaupassamme. Jos et löydä verkkokaupasta tarvitsemaasi palvelua, voit varata ilmaisen suunnittelukäynnin tai jättää tarjouspyynnön ja annamme tarjouksen sinulle haluamallasi työn sisällöllä.

Väliseinän rakentaminen – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Milloin voitte aloittaa?

Verkkokauppamme kassalla voit valita toivomasi aloituspäivän. Väliseinän rakentaminen onnistuu yleensä 3 viikon päästä ja kaikki tuotteet ovat varastotuotteita eli väliseinää rakentaessa ei ole huolta toimitusajoista.

Mikäli tarvitset aloitusta nopeammin, ota suoraan yhteyttä Theoon 050 512 3240. Yleensä pystymme aloittamaan jopa viikon varoitusajalla.

Voit varata myös etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin, jossa voimme käydä läpi aikataulutoiveesi ja muut remonttiisi liittyvät käytännön asiat.

Kaikki remontit toteuttaa omat työntekijämme sekä valikoidut hyväksi toteamamme alihankkijat.

Eli eroamme tässä tarjouspyyntöpalveluista ja töiden välittäjistä sillä, että asioit suoraan meidän kanssamme niin ennen remonttia, remontin aikana kuin remontin jälkeenkin.

Urakkasopimus tehdään siis sinun ja Verkkoremontti Oy:n välillä.

Saat meiltä remonttisuunnitelman taloyhtiötä varten ja voimme tarvittaessa hakea remonttilupaa taloyhtiöltä sinun puolestasi urakkaan kuuluvana.

Eli saat halutessasi kaikki avut käyttöösi, jotta väliseinän rakennusprojekti olisi sinulle mahdollisimman vaivaton.

Voit tilata verkkokaupasta helposti useampia töitä samaan remonttiin lisäämällä eri palveluja ostoslistalle tarpeen mukaan. Ostoslistasivulla näet koko remonttikokonaisuutesi.

Mikäli kaipaat apuja remontin laskemisessa voit varata etäpalaveriajan, ilmaisen suunnittelukäynnin kotonasi tai jättää tarjouspyynnön.

Alla tarkempia kestoja töille 

Väliseinän rakentaminen ilman tasoitus ja maalaustöitä, alle 10 metriä 

 

2 päivää 

Väliseinän rakentaminen tasoitettuna ja maalattuna, alle 10 metriä 

 

1 viikko 

Väliseinän rakentaminen, ilman tasoitus ja maalaustöitä 10 – 20 metriä 

 

1 viikko 

Väliseinän rakentaminen tasoitettuna ja maalattuna, 10 – 20 metriä 

 

2 viikkoa 

 

Eli viikossa tekee noin 10 metriä (25 – 30m2) valmista väliseinää tasoitettuna ja maalattuna. Jos tarvitset nopeampaa toteutusta, ilmoita niin voimme lisätä työntekijöiden määrää, jolloin työaikoja voidaan pienentää. 

Kiinnostaako lukea lisää väliseinän rakentamisesta?

Shopping Cart