fbpx
Verkkoremontti

Keittiöremontti

Olisiko aika toteuttaa sinulle unelmiesi keittiö?

Tai tarvitsetko kenties järkevää keittiötä sijoitusasuntoosi?

Me asennamme kaikkien keittiötoimittajien keittiöt, teemme tarvittavat sähkö- ja putkimuutokset sekä tarvittaessa hoidamme keittiön siirron toiseen huoneeseen. Sinulle helposti ”avaimet käteen” toimituksena.

Asennamme kaikkien valmistajien keittiöt

Saat meiltä asennuspalvelut kaikkien eri keittiötoimittajien keittiöille sekä kaikki muut tarvitsemasi remonttipalvelut pintaremontista, kylpyhuoneeseen ja aina koko huoneiston kokonaisvaltaiseen saneeraukseen.

Emme itse tee keittiösuunnittelua, sillä keittiökalusteiden yksityiskohtien suunnitteluun paras osaaminen löytyy aina keittiökalusteiden toimittajilta.

Jos kuitenkin kaipaat asiantuntevaa apua asennukseen, sähkö- ja putkitöitä tai vaikka uutta lattiaa keittiöösi tai koko huoneistoosi niin saat ne meiltä ”avaimet käteen” pakettina.

Sivun sisältö

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Jätä tarjousyyntö tai varaa ilmainen suunnittelukäynti!

Keittiösuunnitelma

Keittiöremontti alkaa aina keittiön uudistushaaveiden jälkeen uuden keittiön suunnittelulla. Ensimmäisenä suunnittelussa tarvitaan nykyisen keittiösi mitat ja toiveesi uudelle keittiölle.

Aina ei kuitenkaan riitä pelkkä nykyisen keittiön päivitys vaan voi olla, että koko keittiötä halutaan muuttaa esimerkiksi purkamalla väliseinä keittiön ja olohuoneen välistä, jotta saadaan luotua avokeittiö. Joskus taas vanhat vesipisteet tuntuvat rajoittavan suunnittelua, jolloin mietitään vesipisteiden siirtoa. Näissä rakenteellisissa ja sähkö- ja putkimuutoksissa voimme auttaa sinua ja käydä läpi mikä on mahdollista ja tietysti olennaisimpana usein sen, mihin hintaan mikäkin on mahdollista.

Varsinaisessa keittiösuunnittelussa mietitään minkälaisia tarpeita sinulla on keittiölle:

 • Paljonko vetolaatikostoja tarvitaan
 • Tuleeko yläkaappeja ja kuinka paljon
 • Mihin vesipisteet sijoitetaan
 • Mihin liesi ja uuni sijoitetaan
 • Tuleeko saareke
 • Minkälainen välitilasta tulee
 • Tuleeko aamiaiskaappia

Näitä kannattaa pohtia jo etukäteen, mutta usein parhaat ideat ja suunnitelmat tulevat keittiösuunnittelijalta.

Jos haluat suunnitella keittiösi itse, niin osalla keittiötoimittajista on myös suunnitteluohjelmia, joilla voit suunnitella keittiön itse. Näitä löytyy esimerkiksi Ikealla ja Keittiökalustetukulla.

Keittiökalusteet

Keittiösuunnitelman tekemisen jälkeen lyödään lukkoon halutut keittiökalusteet, jotka voit valita mielesi mukaan. Asennuksen kannalta kaikki myytävät keittiökalusteet ovat yleensä riittävän laadukkaita. Pitkäaikaiskestävyyden kannalta kokopuiset kalusteet ovat usein parempia kuin MDF-kalusteet, joita valtaosa keittiökalusteista nykyään on, mutta hinnassa näillä on tietysti selkeä ero.

Asennuksen hinnan osalta olennaisin kysymys on, että tuleeko uudet keittiökalusteet valmiiksi kasattuina vai kasataanko ne paikan päällä. Usein paras vaihtoehto on ottaa kalusteet valmiiksi kasattuina, jolloin runkojen osia ei puutu toimituksesta. Asennus on valmiiksi kootuilla keittiökaapeilla nopeampi ja edullisempi kuin silloin, jos keittiökalusteet kasataan paikan päällä.

Keittiöremontin kesto

Keittiöremontin kesto on yleensä 1 – 4 viikkoa riippuen keittiön koosta. Myös se tuleeko muutoksia keittiöön esimerkiksi vesipisteiden tai sähköjen osalta tai onko kalusteet valmiiksi kasattuja vai kasataanko ne paikan päällä vaikuttavat keittiöremontin kestoon.

Mikäli keittiöremontin yhteydessä tehdään muita töitä kuten lattiaremontti, väliseinien muutoksia tai seinien ja katon maalausta, on näillä vaikutusta keittiöremontin kestoon, sillä työmäärä lisääntyy. Paremmin eri töiden kestoihin pääsee käsiksi alla olevasta taulukosta, johon olen kasannut tyypillisiä kestoja eri keittiöremonteille.

Tyypillisiä keittiöremonttien kestoja
Tavallinen keittiö ilman isompia sähkö- tai putkimuutoksia 1 viikko
Iso keittiö, jossa mahdollisesti saareke ja sähkö- ja putkimuutoksia 2 viikkoa
Tavallinen keittiö, jossa puretaan keittiön ja olohuoneen välinen seinä ja tehdään lattiaremontti ja maalaustöitä 2 – 3 viikkoa
Iso keittiö, jossa puretaan väliseiniä, muutetaan vesi- ja sähköpisteiden paikkoja, tehdään lattiaremontti ja maalaustöitä 3 – 4 viikkoa
Keittiön siirtäminen sisältäen vanhan keittiön muuttamisen makuuhuoneeksi ja uuden keittiön rakentamisen sähkö- ja putkivetoineen 3 – 4 viikkoa

Sähkötyöt keittiöremontissa

Käydään seuraavaksi läpi yleisimpiä sähkömuutostöitä keittiöissä. Näitä ovat pistorasioiden siirtämiset, uusien pistorasioiden asennukset, lieden ja uunin siirto ja uusien valaisimien asennukset.

Pistorasioiden siirto ja lisäys

Keittiöremontin yhteydessä on usein tarve siirtää nykyisiä pistorasioita tai lisätä uusia pistorasioita esimerkiksi aamiaiskaappia, saareketta tai muuta varten, jotta keittiön käytettävyyttä saadaan paranneltua.

Keittiöremonttia suunnitellessa on hyvä miettiä mahdolliset pistorasioiden tarpeet. Tyypillisiä asennuspaikkoja keittiön pistorasioille on keittiön välitilassa, upotettavat pistorasiat keittiötasoihin tai seinälle asennettavat pistorasiat esim. mikrosyvennykseen tai aamiaiskaappiin.

Sähköjen osalta isoin muutos on tapahtunut vuonna 1997, jolloin maadoittamattomien pistorasioiden asentaminen kiellettiin. Vuonna 2023 kiellettiin myös maadoittamattomien pistorasioiden siirtäminen eli näiden osalta rikkoutuneen pistorasian saa korjata vain uuteen.

Näin ollen tehtäessä sähkömuutoksia ennen 1997 valmistuneisiin taloihin tulee uusia pistorasioita asennettaessa huomioida, että sähkömääräysten mukaan samassa tilassa ei saa olla maadoitettuja ja maadoittamattomia pistorasioita. Eli jos nykyiset sähköpistokkeet ovat maadoittamattomia niin tällöin kaikki keittiön pistorasiat tulisi muuttaa maadoitetuiksi. Tämä tarkoittaa käytännössä uusien kaapelointien vetoa sähkökeskukselta keittiön pistorasioille.

Lieden ja uunin siirto

Toinen yleinen sähkötyö keittiöremonteissa on lieden ja uunin paikkojen muuttaminen. Uunin ja hellan sähkökaapelointi eroaa tavallisista pistorasioista siinä, että näille tulee tyypillisesti kolmivaihevirta.

Tätä kolmivaihevirtakaapelia voidaan myös tarvittaessa jatkaa tai se voidaan uusia koko matkalta sähkökeskukseen eli myös uunin ja lieden paikkoja voi tarvittaessa muuttaa.

Myös kolmivaihevirran osalta on samat määräykset eli jos vanha maadoittamaton kolmivaihevirtapistoke hellalle ja uunille halutaan siirtää, niin tällöin kaapelointi tulee uusia.

Keittiön valaistus

Keittiön toiminnallisuuden ja ulkonäön kannalta hyvä valaistus on yksi olennaisimpia asioita. Perinteinen keittiövalaistus on koostunut usein kattovalaisimesta ja välitilaan asennetuista valaisimista.

Nykyään kuitenkin valaistukseen on muitakin vaihtoehtoja kuten

 • Spottivalot kattoon
 • Seinävalaisimet
 • Kaappien päälle tulevat kohdevalaisimet

Näitä varten tarvitaan sähkömuutoksia ja jossain määrin rakennustöitä. Eli jos kattoon halutaan spottivalot, niin yleensä tämä vaatii alakaton rakentamisen, johon valaisimet voidaan upottaa. Seinävalaisimet taas vaativat sähkökaapelointien upotuksen seinään, jotta valaisimet saadaan asennettua halutuille kohdille. Kaappien päälle tulevat kohdevalaisimet taas vaativat yläkaappien päälle sähkösyötön, josta kohdevalaisimet saavat virtansa.

Tässä oli lyhyesti keittiön tyypilliset sähkötyöt. Yksinkertaisimmillaan keittiöremontissa voidaan kuitenkin vain asentaa uudet sähköpistokkeet ja valaisimet vanhojen paikoille, joka on tietysti myös halvin ja helpoin ratkaisu.

Kaipaatko apua keittiöremontin sisällön tai hinnan kanssa?

Varaa etäpalaveriaika tai ilmainen suunnittelukäynti paikan päällä niin voimme käydä yhdessä läpi mieltäsi askarruttavat kysymykset

Putkityöt keittiöremontissa

Keittiöremontin putkityöt ovat yleensä suhteellisen yksinkertaisia eli asennetaan vain uusi pesuallas ja hana sekä astianpesukone vanhojen tilalle.

Jos sinulla on kuitenkin muutoksia mielessä, niin käydään läpi näihin muutoksiin eli vesipisteen siirto, toisen vesipisteen asennus esimerkiksi jääpalakonetta varten ja astianpesukoneeseen liittyvät putkityöt.

Pesualtaan ja hanan siirto

Pesualtaan ja hanan siirto on yleensä mahdollista toteuttaa samalla seinällä tai viereiselle seinälle suhteellisen yksinkertaisesti. Rajoittava tekijä pesualtaan ja hanan siirrossa on usein viemäröinti, joka vaatii riittävän kallistuksen toimiakseen (2cm/1m) eli jos viemäriä siirretään 3m niin viemärin kallistuksen pitäisi olla vähintään 6cm.

Viemärin siirto toteutetaan usein keittiökaapistojen alla sokkelissa ja pesualtaan viemärin paksuus on minimissään 50mm, jolloin 3m siirto vaatii sokkelissa tilaa noin 11 – 12cm.

Pidemmissä viemärien siirroissa tai, jos pesuallas halutaan viedä esimerkiksi saarekkeeseen tai toiselle puolelle keittiöseinää, täytyy viemäröinti yleensä upottaa lattiarakenteeseen. Tämän toteutettavuus riippuu pitkälti lattiarakenteista. Parhaiten muutokset onnistuvat yleensä

 • Pientalojen 1. kerroksessa
 • Vanhoissa (ennen 1950 valmistuneissa) kerrostaloissa
 • Puurakenteisissa taloissa

Näissä lattiarakenteissa on yleensä paremmin muutosmahdollisuuksia kuin uusissa kerrostaloissa, joissa lattiarakenteet on monesti toteutettu ontelolaatoilla, joita on vaikeaa/mahdotonta muokata siten, että viemäriputki saadaan vietyä rakenteissa.

Ilmanvaihto ja liesituuletin

Kolmas tekninen asia keittiöremonteissa on ilmanvaihto ja siihen liittyvät kysymykset.

Ilmanvaihto on toteutettu joko painovoimaisena, koneellisena poistona tai koneellisena tulo- ja poistojärjestelmänä.

Keittiön kannalta tärkein asia on, että keittiössä tulee olla poistoilmanvaihtoventtiili tai liesituulettimen on toimittava poistoilmanvaihtoventtiilinä, mikä tarkoittaa sitä, että liesituulettimen on oltava aina päällä vähintään minimiteholla.

Käytännössä keittiöremontoijan kysymykset liittyvät usein liesituulettimeen eli minkälainen liesituuletin minun tulisi valita. Alla olevassa taulukossa on tarkemmin eri ilmanvaihtotyyppien ilmanvaihdosta

Ilmanvaihtotyyppi Valittava liesituuletin
Painovoimainen ilmanvaihto Aktiivihiilisuodattimella ei voi kytkeä ilmanvaihtoon
Koneellinen poistoilmanvaihto Aktiivihiilisuodattimella ei voi yleensä kytkeä ilmanvaihtoon
Keskitetty koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto Liesikupu ilman omaa puhallinta ja ohjausta
Huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto Liesikupu ilman omaa puhallinta, ilmanvaihdon ohjaus liesikuvussa
Huippuimuri Liesikupu ilman omaa puhallinta, ohjaus liesikuvusta

Tyypillisesti aiempi liesituulettimen malli on oikea eli helpoimmalla pääsee, kun ostaa saman tyyppisen liesituulettimen.

Tyypillisin virhe taas liittyy painovoimaisiin ja koneellisiin poistoilmanvaihtoihin, joissa vanha liesituuletin on kytketty poistoilmakanavaan vastoin ohjeita. Taloyhtiöt puuttuvat näihin kuitenkin keittiöremonttien yhteydessä, jolloin virhe tulee korjatuksi.

Toinen yleinen virhe on vääränlaisen kanavan käyttäminen liesituulettimen kytkennässä. Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä sitä, että liesituuletin on kytketty ns. kurkkuputkella ilmanvaihtoon. Nykymääräykset vaativat kuitenkin, että liesituuletin kytketään kovalla ilmanvaihtokanavalla.

Rakennusmääräykset koskien keittiötä

Ilmanvaihdon osalta raapaistiinkin vähän rakennusmääräyksiä ja rakennusmääräykset siis vaativat, että keittiössä tulee olla poistoilmanvaihtoventtiili. Tämä yleensä toteutuukin, mutta esimerkiksi keittiön siirtoa mietittäessä tämä nousee usein olennaiseksi kysymykseksi.

Muutoin keittiöitä koskevat rakennusmääräykset liittyvät veden ohjaukseen eli käytännössä allaskaappiin ja astianpesukoneeseen, joista mahdolliset vuotovedet on ohjattava näkyville.

Yksinkertaisimmillaan tämän voi toteuttaa tekemällä allaskaapin pohjasta tiiviin, jolloin vesivuodon sattuessa vesi valuu kaapin alareunasta lattialle ja on siten havaittavissa.

Osa taloyhtiöistä vaatii kuitenkin, että pesuallaskaapin alaosa on vedeneristettävä esimerkiksi vedeneristeellä tai muovimatolla, jotka ovat hieman työläämpiä tapoja toteuttaa tämä rakennusmääräys.

Muita vaatimuksia on, että pesuallashana ei saa kääntyä pesualtaan ulkopuolelle eli tason kohdalle asti vaan siinä pitää olla rajoitin, joka rajaa pesuallashanan liikettä niin, että vesi valuu aina pesualtaaseen.

Keittiöremontti hinta

Keittiöremontin hinta kiinnostaa varmaan sinuakin? Helpoiten oman keittiöremonttisi hinnan saat laskemalla sen verkkokauppaamme tulevalla laskurilla. Laskuri on vielä kehitysvaiheessa, mutta julkaisemme sen pian.

Voit laskea laskurilla niin vanhan keittiön purkutyöt, uuden keittiön asennuksen kuin tarvittavat sähkö- ja putkityöt.

Mikäli olet aikeissa tehdä muutakin remonttia, löydät verkkokaupastamme myös muut yleisimmät sisäremonttityöt kuten lattiat, maalaustyöt, väliovien vaihdot, kylpyhuoneet jne.

Jos et löydä sopivia vaihtoehtoja tai haluat keskustella tarkemmin projektistasi niin voit pyytää meidät myös suunnittelukäynnille tai jättää tarjouspyynnön.

Keittiöremontti taloyhtiössä

Teetettäessä keittiöremonttia taloyhtiössä taloyhtiötä kiinnostaa keittiöremonttiprojektisi, koska taloyhtiön on valvottava, että rakennusmääräykset ja taloyhtiön määräykset keittiöstä täyttyvät.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keittiöremontista on toimitettava remonttisuunnitelma ennen töihin ryhtymistä. Suunnitelmasta käy ilmi, mitä ollaan remontoimassa ja kuka tekee esimerkiksi sähkö- ja putkityöt. Jos tilaat remontin meiltä, hoidamme halutessasi myös remonttisuunnitelman tekemisen taloyhtiölle.

Itse remontin aikana taloyhtiön valvoja käy yleensä 1 – 2 kertaa valvomassa keittiöremontin toteutusta. Yleensä tarkastuskäyntejä ovat:

 • Purkukatselmus, jossa katselmoidaan rakenteiden kunto sekä tehdään tarvittaessa kosteusmittaukset seiniin ja/tai lattiaan, jos epäillään, että keittiössä olisi tapahtunut vesivuotoja.
 • Loppukatselmus, jossa katselmoidaan, että veden ohjaukset täyttävät rakennusmääräykset, tarkastetaan vesihanan rajoittimet, että se vuotaa vettä vain pesualtaaseen sekä tarkastetaan sähkömittauspöytäkirja tehdyistä sähkötöistä.

Asbestia keittiössä?

Jos asut ennen vuotta 1994 valmistuneessa talossa, on keittiöremontin tekemistä varten teetettävä asbestikartoitus. Saat asbestikartoituksen helpoiten tilattua verkkokaupastamme.

Tyypillisimpiä paikkoja keittiöissä olevalle asbestille ovat välitilalaatoitukset, lattialaatoitukset ja lattian muovimatot.

Mikäli keittiöstäsi löytyy asbestia, saat meiltä myös tarjouksen asbestin purkutyöstä ja tarvittavista purkutyön jälkeen toteutettavista ilmamittauksista.

Keittiön siirtäminen

Välillä keittiö on sisustusunelmien tiellä ja vaatii siirtoa. Yleensä keittiön siirrossa on tavoitteena siirtää keittiö avokeittiöksi osaksi olohuonetta, jolloin saadaan tehtyä yksi lisähuone asuntoosi.

Kävimme jo tässä läpi vaatimuksia keittiölle, mutta tarkemmin keittiön siirtämisestä ja siihen liittyvistä vaatimuksista voit lukea keittiön siirtämissivultamme.

Usein kysyttyjä kysymyksiä keittiöremontista

Milloin voitte aloittaa remontin?

Voimme aloittaa keittiöremontin yleensä noin 3 viikon kuluttua tilauksesta tai sovittuna ajankohtana. Jos kaipaat hyvin nopeaa remontin aloitusta, niin ota meihin yhteyttä Whatsappilla tai puhelimitse niin voimme käydä pikaisesti läpi resurssitilanteemme ja selvittää olisiko meillä mahdollisuus aloittaa remonttisi nopealla aikataululla.

Keittiöistä löytyy aika ajoin kosteusvaurioita. Yleensä kosteusvaurioita on lattiassa sekä mahdollisesti väliseinän alaosassa, jos vettä on ollut niin paljon, että vesi on noussut myös väliseinän alaosaan. Jos keittiöstäsi löytyy kosteusvaurio, teemme tarvittavat kosteusmittaukset ja raportoinnit sekä kuivaukset. Tällä on kuitenkin tällöin vaikutusta aikatauluun ja kustannuksiin, sillä näistä tulee lisätyötä sovitun urakan lisäksi.

Jos tiedät jo valmiiksi, että keittiössäsi on kosteusvaurio niin voimme varautua jo tarjouksessa siihen, että keittiössäsi tehdään kosteusvaurion kuivatuksia ja korjauksia. Tällöin ne voidaan huomioida jo valmiiksi tarjoushinnassa sekä aikataulussa.

Keittiöremonttimme on asennustöiden ja näihin liittyvien tarvikkeiden osalta ”avaimet käteen” toimitus eli sinä toimitat vain keittiökalusteet ja kodinkoneet. Meiltä taas tulee kaikki muut tarvikkeet ja asennustyöt.

Jos haluat kuitenkin koko keittiön ”avaimet käteen” esimerkiksi sijoitusasuntoosi niin tämäkin onnistuu, kun ilmoitat vain minkälaisen tai tyyppisen keittiön haluat. Saat tällöin meiltä niin keittiösuunnitelmat, keittiöt kuin kaikki asennustyötkin.

Usein (valitettavasti) keittiötoimituksista puuttuu jotain osia tai kalusteita. Tulemme tarvittaessa kerran asentamaan puuttuvat osat ilman erillisveloitusta. Mikäli keittiöstäsi edelleen tämän jälkeen puuttuu osia niin lisäasennuskerroista veloitamme 345,00€.
Laminaattilattian asennuksen kesto on yleensä 1 viikko. Jos sinulla on iso yli 80m2 asunto, jossa täytyy tehdä paljon lattioiden tasoitustöitä, niin tällöin työaika on 2 viikkoa.

Välillä taloyhtiöiden päätöksenteossa on vähän kitkaa rattaissa, mutta voimme tarvittaessa auttaa taloyhtiön remonttilupien kanssa.

Meillä on kokemusta sadoista remonteista taloyhtiössä ja puhumme tarvittaessa tekniselle isännöitsijälle sekä hallitukselle rakennusinsinöörien kieltä, jotta remontti saadaan alkamaan vauhdikkaasti.

Saat meiltä tarvittaessa asbestikartoituksen, askeläänien äänitasojen tarkastelut ja muut tarvittavat dokumentaatiot, jotta taloyhtiön toiveet remontin osalta saadaan täytettyä.

Keittiöremontti sinun kotiisi?

Toteutamme mielellämme sinun keittiöunelmasi todeksi.

Jos kaipaat apua keittiöremonttisi suunnittelussa, varaa ilmainen suunnittelukäynti, jolloin voimme käydä läpi tarkemmin sinun keittiöremonttisi toteutusta.

Jos haluat asioida mieluummin etänä niin voit varata etäpalaveriajan, jossa voimme käydä läpi keittiöremonttisi toteutusta.
Innokkaille verkko-ostajille olemme kehittelemässä verkkokauppaamme myös hintalaskuria, jolla voit suoraan laskea hinnan omalle keittiöremontillesi ja tilata koko remontin netistä.

Tarvittaessa meihin saat yhteyden myös WhatsAppilla tai puhelimitse numerosta 050 512 3240.

Shopping Cart