fbpx
Verkkoremontti

Finluft FLS 20
korvausilmaventtiili

Finluft FLS 20
korvausilmaventtiili

Tältä sivulta löytyy Finluft FLS20 korvausilmaventtiilin esittely, sen ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat

Laske korvausilmaventtiilin asennuksen hinta helposti laskurillamme.
Finluft FLS20 korvausilmaventtiili asennettuna

Finluft FLS 20 lyhyesti

Finluft FLS20 on korvausilmaventtiilimarkkinoiden uudempi tulokas yhdessä Mobair 2030S korvausilmaventtiilin kanssa. Erona perinteisiin korvausilmaventtiileihin verrattuna näissä on tuloilmapuhallin, joka varmistaa jatkuvasti riittävän tuloilman määrän huonetiloissa.

Tässä käymme läpi tarkemmin Finluft FLS20:n ominaisuudet, edut, kokemukset sekä tietysti asennuksen hinnan, sillä olemmehan remonttiverkkokauppa, josta saat kaikki remontit ostettuna suoraan verkosta 5 minuutissa.

Finluft FLS20 sopii niin painovoimaisiin kuin koneellisella poistoilmanvaihdolla oleviin taloihin.

Mihin Finluft FLS20 sopii asennettavaksi?

Omakotitaloon

Pari/Rivitaloon

Kerrostaloon

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Finluftin isoin eroavaisuus suhteessa perinteisiin korvausilmaventtiileihin kuten Velco VLR-100 ja Vilpe Wive 100 on, että Finluft on ns. lämmittävä korvausilmaventtiili.

Finluft FLS20 korvausilmaventtiili

Lämmittävä korvausilmaventtiili ei kuitenkaan nimensä mukaisesti suoraan lämmitä ilmaa vaan puhaltaa ulkoa tulevan kylmän ilman huonetilan kattoon puhaltimella. Täten varmistuu, että ulkoa tuleva korvausilma saadaan sekoittumaan lämpimän kattoon nousseen huoneilman kanssa ennen sen laskeutumista alas huonetilaan.

Käytännössä tämä on järkevä ratkaisu, koska ilman lämmitys korvausilmaventtiilissä kuluttaisi huomattavasti sähköä, ja puhallinta käytettäessä sähkön kulutus jää mitättömän pieneksi. Sähkölaskuun Finluftin vaikutus onkin vain 10 sentin luokkaa kuukaudessa per venttiili (puhaltimen teho noin 1W).

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Finluft FLS20 korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Finluft FLS20 korvausilmaventtiilin asennus

Asennuspaikaksi Finluft FLS20 korvausilmaventtiilille sopii ulkoseinä. Käytännön rajoitteena asennuspaikalle on se, että sen mukana tulee 5 metrin johto eli asennuspaikasta 5 metrin säteellä tulisi olla pistorasia johon Finluft voidaan kytkeä. Näitä kuitenkin yleensä kodeista löytyy, joten tästä harvemmin syntyy ongelmaa.

Muutoin Finluftin asennus on vastaavan tyyppinen kuin muissakin korvausilmaventtiileissä eli järkevin asennuspaikka on yleensä ikkunan jommallakummalla puolella noin ikkunan yläosan korkeudessa.

Asennus voidaan tehdä kaikkiin ulkoseinätyyppeihin eli se sopii niin puu-, tiili- kuin betoniseiniinkin. Mikäli asennus tehdään tiili- tai betoniseinään niin reiän tekemisessä käytetään timanttiporausta, kun taas puuseiniin reikä voidaan tehdä puuporalla.

Yleensä järkevän ilmanvaihdon kannalta korvausilmaventtiilit on hyvä asentaa jokaiseen asuinhuoneeseen eli makuuhuoneisiin, työhuoneisiin sekä olohuoneisiin. Mitoitusperusteena käytetään yleensä sitä, että korvausilmaventtiilejä tulisi olla 1kpl/20m2.

Tarkemmin korvausilmaventtiilien sijoittelusta löydät meidän artikkelistamme koskien korvausilmaventtiilien sijoittelua.

Finluft FLS20 ilmansuodatin

Hyvä ilmansuodatin on olennainen osa hyvää korvausilmaventtiiliä, koska suodatin estää niin epäpuhtauksien kuten siitepölyn ja pienhiukkasten pääsyn huoneilmaan.

Tämän takia Finluft FLS20 korvausilmaventtiilissä on suodatin, joka estää korvausilman mukana tulevien epäpuhtauksien kuten siite- ja katupölyn pääsyn sisäilmaan. Finluftissa on HAF-kennosuodattimet, jotka puhdistavat tehokkaasti pienhiukkaset ja siitepölyn ulkoilmasta.

Finluft FLS20 äänenvaimennin

Finluftissa ei ole vakiona äänenvaimenninta, eikä siihen ole saatavissa sellaista, mikä on tietysti pieni miinus. Kokemuksemme mukaan Finluftin asennuttaneet eivät ole kuitenkaan valitelleet ulkoa tulevaa melua eli Finluft FLS20 yhdessä ilmansuodattimen kanssa vaimentaa jo itsessään hyvin ääntä.

Finluft FLS20 kokemuksia

Finluftin asennuksen jälkeen koetaan yleensä aina selkeä parannus sisäilman laadussa. Ihmiset kuvailevat, että tunkkainen sisäilma tai tunne siitä, että happi loppuu, on poissa, vaikka kotona olisi käymässä paljon ihmisiä tai makuuhuoneen ovi pidettäisiin kiinni yön aikana.

Isoin ero Finluftilla suhteessa muihin korvausilmaventtiileihin (lukuun ottamatta Mobair 2030S korvausilmaventtiiliä, joka on samanlainen toiminnaltaan) on, että tuloilmapuhallin varmistaa, että ilmaa tulee jatkuvasti.

Perinteisissä korvausilmaventtiileissä korvausilman määrä vaihtelee sen mukaan, miten ilmaa poistuu kotoasi, kun taas tuloilmapuhallin puhaltaa uutta ilmaa jatkuvasti. Ero korostuu erityisesti kesäaikaan, kun painovoimainen ilmanvaihto ei esimerkiksi toimi kovin hyvin, sillä hormivaikutusta ei pääse juurikaan syntymään. Tämä siitä syystä, että hormivaikutus vaatii toimiakseen lämpötilaeron ulko- ja sisäilman välillä.

Tuloilmapuhaltimella varustetussa korvausilmaventtiilissä ei ole tätä ongelmaa. Tosin haittapuolena tulee pieni riski huoneiston ylipaineisuuteen, koska ilmaa tulee jatkuvasti, ja kotiisi saattaa syntyä ylipaine, joka voi huonolla tuurilla siirtyä rakenteisiin. Tämä ei kuitenkaan ole kovin suuri ongelma, koska ylipainetilanteita voi syntyä lähinnä kesäaikaan, jolloin rakenteellisten vaurioiden syntymisen vaara on olematon (seinien kosteusvauriot syntyvät lähinnä syksy- ja talviaikaan, jos seinärakenteisiin syntyy kastepiste ja seiniin virtaa kosteaa sisäilmaa, joka jäähtyessään muuttuu vedeksi ja aiheuttaa mahdollisia kosteusvaurioita). Eli tämä riski on lähinnä teoreettinen.

Varsinaiset kokemukset Finluftista ovat samantyyppisiä kuin muissakin korvausilmaventtiileissä eli huoneisiin tulevan puhtaan ilman määrä moninkertaistuu, mikä tuottaa raikkaan ja puhtaan sisäilman entisen tunkkaisuuden tilalle.

Samalla myös ilman laatu paranee huomattavasti, sillä sisään tulevalle ilmalle on hallittu reitti, eikä korvausilma tule enää esimerkiksi rakenteiden läpi tai ikkunoiden raoista, josta ilma tyypillisesti tulee ennen korvausilmaventtiilien asennusta.

Olisiko sinun aika tehdä muutos sisäilman laatuun?

Varaa etäpalaveri ja käydään olisiko Finluft FLS20 tai
jokin muu korvausilmaventtiilit ratkaisu ongelmiisi

Finluft FLS20 korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Finluft FLS20 asennuksen hinta, löydät parhaan vastauksen hintalaskuristamme. Laskuriin syötät vain

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Finluft FLS20 asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sisäilmasi kuntoon.

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, että olisiko Finluft vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiilivaihdoehdot?

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Alla on linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Finluft FLS20:n kanssa kilpaileva toinen lämmittävä korvausilmaventtiili Mobair 2030S sekä automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvät ja rakoventtiilityyppiset korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan osaksi ikkunaa.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Mobair 2030S

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Velco VLR--100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Rakoventtiilit

Biobe VS

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Fresh 32 ja 40

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää tai neuvoja siitä mikä ratkaisu olisi sinulle paras ota yhteyttä.

Etäpalaveri

Koska olemme remonttiverkkokauppa niin suosimme tietysti etävaihtoehtoja.

Eli jos sinulla on kysymyksiä korvausilmaventtiilien asennukseen tai tarvitset apua esimerkiksi hintalaskurin käytössä varaa etäpalaveri.

Suunnittelukäynti

Jos kuitenkin haluat mielummin käydä asiat läpi paikan päällä niin tämäkin onnistuu.

Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi mikä korvausilmaventtiiliratkaisu sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Shopping Cart