fbpx
Verkkoremontti

Biobe VS
korvausilmaventtiili

Biobe VS korvausilmaventtiili

Tältä sivulta löytyy Biobe VS korvausilmaventtiilin esittely, sen ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat

Biobe VS korvausilmaventtiili toimintaperiaate

Biobe VS korvausilmaventtiili lyhyesti

Biobe VS on korvausilmaventtiili, joka poikkeaa normaaleista seinään tai tuuletusluukkuihin asennettavista korvausilmaventtiileistä siten, että se asennetaan ikkunan päälle eli se on ns. rakoventtiili. Tällöin ulkoseiniin ei tule reikiä, mikä on usein hyvä niin rakenteiden kuin ulkonäönkin kannalta, eikä talosi seiniin tule ylimääräisiä venttiilejä näkyville.

Usein rakoventtiilejä asennetaan erityisesti kerrostaloihin, sillä julkisivuun asennettavat kymmenet korvausilmaventtiilien tuloaukot muuttaisivat selkeästi talon ulkoasua. Biobe VS sopii kuitenkin korvausilmaventtiiliksi myös pientaloihin.

Seuraavaksi käymme läpi tarkemmin Biobe VS:n ominaisuudet, edut, kokemukset sekä tietysti asennuksen hinnan, sillä olemmehan remonttiverkkokauppa, josta saat kaikki remontit ostettuna suoraan verkosta 5 minuutissa.

Mihin Biobe VS sopii asennettavaksi?

Kerrostaloon

Pari/Rivitaloon

Omakotitaloon

Miten Biobe VS korvausilmaventtiili
poikkeaa kilpailijoista?

Biobe VS:n ja vastaavan tyyppisen Fresh rakoventtiilin isoin eroavaisuus muista korvausilmaventtiilityypeistä on, että ne ovat muodoltaan pitkulaisia ikkunan yläreunaan asennettavia venttiilejä. Toisin kuin muut korvausilmaventtiilityypit, jotka perustuvat siihen, että pyöreä putki asennetaan joko ulkoseinään tai tuuletusikkunaan.

Biobe VS korvausilmaventtiili
Biobe VS korvausilmaventtiili

Erilainen muotoilu tekee sen, että rakoventtiilit ovat huomattavasti pienempiä ja niissä on vähän rajallisemmat toiminnallisuudet.

Isoin toiminnallinen ero on, että Biobe VS rakoventtiilit eivät säädy automaattisesti lämpötilan mukaan vaan niitä säädetään vivusta kääntämällä. Käytännössä säätötarvetta on kuitenkin vain syksyisin ja keväisin, kun venttiili tulee kääntää talvi tai kesäasentoon. Eli rakoventtiilienkään kanssa ei synny mitään suurta pään vaivaa venttiilin säädöstä, mutta kuitenkin yksi pieni askare lisää kodin huoltotöihin.

Hyötynä taas tulee jo aiemmin mainitsemani puoli, eli Biobe VS rakoventtiili ei tarvitse seinään porausta, jolloin höyrynsulkua ei tarvitse lävistää tai miettiä kantavien rakenteiden sijaintia. Myöskin sisustuksen kannalta ikkunan päälle asennettava venttiili on usein kaikista siistein ratkaisu.

Ilmamäärän osalta varsinkin isompi Biobe VS 60 venttiili vastaa hyvin lähelle perinteisiä korvausilmaventtiilejä eli näistäkin saadaan riittävä määrä korvausilmaa huoneistoosi ja sitä kautta sinä pääset nauttimaan raikkaammasta sisäilmasta.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Biobe VS korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Biobe VS korvausilmaventtiilin asennus

Biobe VS korvausventtiilien asennuspaikka on ikkunan päällä ja yleensä ne asennetaan ikkunan keskelle. Venttiilien leveydet ovat 20 – 60cm, ja yleensä on järkevintä valita mahdollisimman leveä venttiili, jotta korvausilmaa tulisi mahdollisimman paljon.

Itse asennus tapahtuu joko poraamalla tiheästi ikkunan yläkarmiin reikiä tai jyrsimällä aukko ikkunan yläreunaan (aukon koko 12mm x venttiilin leveys), jonka päälle Biobe VS korvausilmaventtiili asennetaan.

Hyvänä puolena Biobe VS:n asennuksessa on, että venttiilin asennus voidaan tehdä sisäkautta eli venttiilin kuuluva ulko-osakin pystytään asentamaan ikkunan ulkopuolelle avaamalla vain ikkuna, jolloin ei tarvita nostinta tai telinettä, mikä on usein etenkin kerrostalokohteissa hyvä puoli.

Biobe VS ilmansuodatin

Ilmansuodatuksen osalta Biobe VS:n vakiopakettiin sisältyy karkeasuodatin. Meidän myymiimme asennuksiin kuuluu kuitenkin vakiona allergiasuodatin, jonka suodatusteho vastaa perinteisten korvausilmaventtiilien suodatustehoa parantaen näin merkittävästi sisään tulevan ilman suodatusta.

Teknisesti ottaen Biobe VS allergiasuodattimen suodatusteho on noin 90 % ja se on tehty HAF-kennostosta.

Biobe VS talviasento ja kesäasento

Käytössä olennaisin asia Biobe VS korvausilmaventtiilin kanssa on venttiilin kääntäminen kesä- ja talviasentojen välillä. Ilmojen viilentyessä venttiili tulee kääntää talviasentoon eli puoliksi kiinni, jolloin sisään tulevan ilman määrää rajoitetaan.

Talvella ilmamäärän pienentämisen tarve johtuu siitä, että etenkin painovoimainen ilmanvaihto vetää huomattavasti paremmin talviaikaan, kun hormivaikutus voimistuu.

Hormivaikutus perustuu siihen, että lämmin sisäilma poistuu tehokkaammin kylmään ulkoilmaan verrattuna, mikä parantaa talvella painovoimaisen ilmanvaihdon toimintaa. Keäsaikaan taas ulko- ja sisälämpötilat ovat lähes samat, eikä ilma liiku niin tehokkaasti. Siksi monesti painovoimaisella ilmanvaihdolla olevissa taloissa ilmanvaihtoa pitää ajoittain kesäisin tehostaa avaamalla ikkunoita.

Biobe VS kokemuksia

Yleensä Biobe VS korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen ihmiset kuvailevat, että sisäilmaan on tullut ihan merkittävä parannus ja entinen tunkkaisuus tai tunne siitä, että happi loppuu, on poissa.

Tämä johtuu siitä, että aiemmin korvausilman määrä on jäänyt asunnoissa vajaaksi, sillä sisään tulevalle ilmalle ei ole ollut mitään hallittua reittiä, jolloin ilmaa on tullut yleensä liian vähän sisään. Tämä on aiheuttanut sen, että varsinkin yön jälkeen makuuhuoneet ovat olleet tunkkaisia.

Korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen myös ilman laatu paranee huomattavasti, sillä sisään tulevalle ilmalle on hallittu reitti, eikä ilma tule enää esimerkiksi rakenteiden läpi tai ikkunoiden raoista, joista ilma tyypillisesti tulee ennen korvausilmaventtiilien asennusta.

Rakenteiden läpi tullessaan ilmaan tarttuu epäpuhtauksia kuten villakuituja tai seinässä olevia mikrobeita, jolloin huoneilma on huonompaa kuin korvausilmaventtiilin läpi suodatetun ulkoilman.

Muutamia kokemuksia Biobe VS korvausilmaventtiilit asennuttaneilta

”Kun vaan muistaa syksyllä säätää venttiilit kuntoon niin ei ole ollut kyllä mitään valittamista”

”Ilmanlaatu muuttui selvästi”

”Kun vaan muistaa syksyllä säätää venttiilit kuntoon niin ei ole ollut kyllä mitään valittamista”

”Ilmanlaatu muuttui selvästi”

Olisiko sinun aika tehdä muutos sisäilman laatuun?

Varaa etäpalaveri ja käydään olisiko Biobe VS tai
jokin muu korvausilmaventtiilit ratkaisu ongelmiisi

Biobe VS korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Biobe VS korvausilmaventtiilin asennuksen hinta, löydät parhaimman vastauksen verkkokaupastamme. Syötät laskuriin vain

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Biobe VS asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sinun sisäilmasi kuntoon.

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, olisiko Biobe VS vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiilivaihdoehdot?

Alla on linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Biobe VS:n kanssa kilpaileva rakoventtiilityyppinen Fresh korvausilmaventtiili sekä automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvät ja lämmittävät korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan ulkoseinälle tai tuuletusluukkuun.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Rakoventtiilit

Fresh 32 ja 40

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Velco VLR--100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Mobair 2030S

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Finluft FLS20

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää tai neuvoja siitä mikä ratkaisu olisi sinulle paras ota yhteyttä.

Etäpalaveri

Koska olemme remonttiverkkokauppa niin suosimme tietysti etävaihtoehtoja.

Eli jos sinulla on kysymyksiä korvausilmaventtiilien asennukseen tai tarvitset apua esimerkiksi hintalaskurin käytössä varaa etäpalaveri.

Suunnittelukäynti

Jos kuitenkin haluat mielummin käydä asiat läpi paikan päällä niin tämäkin onnistuu.

Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi mikä korvausilmaventtiiliratkaisu sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Shopping Cart