fbpx
Verkkoremontti

Fresh 32 ja 40
korvausilmaventtiili

Fresh 32 ja 40 korvausilmaventtiili

Tältä sivulta löytyy Fresh 32 ja 40 korvausilmaventtiilien esittely, ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat

Fresh 40 korvausilmaventtiili
Fresh 40 korvausilmaventtii

Fresh korvausilmaventtiili lyhyesti

Fresh 32 ja 40 on korvausilmaventtiili, joka poikkeaa normaaleista seinään tai tuuletusluukkuihin asennettavista korvausilmaventtiileistä siten, että se asennetaan ikkunan päälle eli se on ns. rakoventtiili. Tällöin ulkoseiniin ei tule reikiä, mikä on usein hyvä niin rakenteiden kuin ulkonäönkin kannalta, eikä talosi seiniin tule ylimääräisiä venttiilejä näkyville.

Usein rakoventtiilejä asennetaan erityisesti kerrostaloihin, sillä julkisivuun asennettavat kymmenet korvausilmaventtiilien tuloaukot muuttaisivat selkeästi talon ulkoasua. Fresh sopii kuitenkin korvausilmaventtiiliksi myös pientaloihin.

Seuraavaksi käymme läpi tarkemmin Fresh:n ominaisuudet, edut, kokemukset sekä tietysti asennuksen hinnan, sillä olemmehan remonttiverkkokauppa, josta saat kaikki remontit ostettuna suoraan verkosta 5 minuutissa.

Mihin Biobe VS sopii asennettavaksi?

Kerrostaloon

Pari/Rivitaloon

Omakotitaloon

Miten Fresh korvausilmaventtiili
poikkeaa kilpailijoista?

Fresh 32 ja 40:n ja vastaavan tyyppisen Biobe VS rakoventtiilin isoin eroavaisuus muista korvausilmaventtiilityypeistä on, että ne ovat muodoltaan pitkulaisia ikkunan yläreunaan asennettavia venttiilejä. Toisin kuin muut korvausilmaventtiilityypit, jotka perustuvat siihen, että pyöreä putki asennetaan joko ulkoseinään tai tuuletusikkunaan.

Fresh 40 korvausilmaventtiili

Erilainen muotoilu tekee sen, että rakoventtiilit ovat huomattavasti pienempiä ja niissä on vähän rajallisemmat toiminnallisuudet.

Isoin toiminnallinen ero on, että Fresh rakoventtiilit eivät säädy automaattisesti lämpötilan mukaan vaan niitä säädetään kääntämällä venttiiliä pienemmälle. Käytännössä säätötarvetta on kuitenkin vain syksyisin ja keväisin, kun venttiili tulee kääntää pienemmälle tai suuremmalle. Eli rakoventtiilienkään kanssa ei synny mitään suurta pään vaivaa venttiilin säädöstä, mutta kuitenkin yksi pieni askare lisää kodin huoltotöihin.

Hyötynä taas tulee jo aiemmin mainitsemani puoli, eli Fresh rakoventtiili ei tarvitse seinään porausta, jolloin höyrynsulkua ei tarvitse lävistää tai miettiä kantavien rakenteiden sijaintia. Myös sisustuksen kannalta ikkunan päälle asennettava venttiili on usein kaikista siistein ratkaisu.

Ilmamäärän osalta Fresh 40 on jonkin verran huonompi kuin perinteiset korvausilmaventtiilit, mutta silläkin saadaan riittävä määrä korvausilmaa huoneistoosi ja sitä kautta sinä pääset nauttimaan raikkaammasta sisäilmasta.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Fresh korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Fresh 32 ja 40 korvausilmaventtiilin asennus

Fresh 32 ja 40 korvausventtiilien asennuspaikka on ikkunan päällä ja yleensä ne asennetaan ikkunan keskelle. Venttiilien leveydet ovat Fresh 32 osalta 362mm ja Fresh 40 osalta 485mm. Yleensä on järkevin valita Fresh 40 jos ikkunan leveys vain mahdollistaa sen asentamisen, jotta korvausilmaa tulisi mahdollisimman paljon.

Itse asennus tapahtuu joko poraamalla tiheästi ikkunan yläkarmiin reikiä tai jyrsimällä aukko ikkunan yläreunaan (aukon koko 10mm x venttiilin leveys), jonka päälle Fresh korvausilmaventtiili asennetaan.

Hyvänä puolena Fresh:n asennuksessa on, että venttiilin asennus voidaan tehdä sisäkautta eli venttiilin kuuluva ulko-osakin pystytään asentamaan ikkunan ulkopuolelle avaamalla vain ikkuna, jolloin ei tarvita nostinta tai telinettä, mikä on usein etenkin kerrostalokohteissa hyvä puoli.

Fresh ilmansuodatin

Ilmansuodatuksen osalta Fresh:n vakiopakettiin sisältyy vaahtomuovista tehty suodatin, joka puhdistaa hyvin siitepölyn ja pienhiukkaset. Fresh 32 tai 40 korvausilmaventtiileihin ei ole saatavilla tehokkaampia suodattimia. Mikäli kuitenkin kaipaat parempaa suodatustehoa niin kannattaa tutustua Biobe VS korvausilmaventtiiliin, joka on muuten vastaavan tyyppinen, mutta siihen on saatavilla allergiasuodatin, jolla on parempi suodatusteho.

Freshin säätö vuodenaikojen mukaan

Käytössä olennaisin asia Fresh korvausilmaventtiilin kanssa on venttiilin kääntäminen syksyisin ja keväisin. Ilmojen viilentyessä venttiili siis tulee kääntää puoliksi kiinni, jolloin sisään tulevan ilman määrää rajoitetaan.

Talvella ilmamäärän pienentämisen tarve johtuu siitä, että etenkin painovoimainen ilmanvaihto vetää huomattavasti paremmin talviaikaan, kun hormivaikutus voimistuu.

Hormivaikutus perustuu siihen, että lämmin sisäilma poistuu tehokkaammin kylmään ulkoilmaan verrattuna, mikä parantaa talvella painovoimaisen ilmanvaihdon toimintaa. Keäsaikaan taas ulko- ja sisälämpötilat ovat lähes samat, eikä ilma liiku niin tehokkaasti. Siksi monesti painovoimaisella ilmanvaihdolla olevissa taloissa ilmanvaihtoa pitää ajoittain kesäisin tehostaa avaamalla ikkunoita.

Fresh 32 ja 40 kokemuksia

Yleensä Fresh 32 ja 40 korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen ihmiset kuvailevat, että sisäilmaan on tullut ihan merkittävä parannus ja entinen tunkkaisuus tai tunne siitä, että happi loppuu, on poissa.

Tämä johtuu siitä, että aiemmin korvausilman määrä on jäänyt asunnoissa vajaaksi, sillä sisään tulevalle ilmalle ei ole ollut mitään hallittua reittiä, jolloin ilmaa on tullut yleensä liian vähän sisään. Tämä on aiheuttanut sen, että varsinkin yön jälkeen makuuhuoneet ovat olleet tunkkaisia.

Korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen myös ilman laatu paranee huomattavasti, sillä sisään tulevalle ilmalle on hallittu reitti, eikä ilma tule enää esimerkiksi rakenteiden läpi tai ikkunoiden raoista, joista ilma tyypillisesti tulee ennen korvausilmaventtiilien asennusta.

Rakenteiden läpi tullessaan ilmaan tarttuu epäpuhtauksia kuten villakuituja tai seinässä olevia mikrobeita, jolloin huoneilma on huonompaa kuin korvausilmaventtiilin läpi suodatetun ulkoilman.  

Olisiko sinun aika tehdä muutos sisäilman laatuun?

Varaa etäpalaveri ja käydään olisiko Biobe VS tai
jokin muu korvausilmaventtiilit ratkaisu ongelmiisi

Fresh korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Fresh korvausilmaventtiilin asennuksen, löydät parhaan vastauksen hintalaskuristamme. Laskuriin syötät vain

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Fresh korvausilmaventtiilin asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sinun sisäilmasi kuntoon.

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, olisiko Fresh vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiilivaihdoehdot?

Alla on linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Biobe VS:n kanssa kilpaileva rakoventtiilityyppinen Fresh korvausilmaventtiili sekä automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvät ja lämmittävät korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan ulkoseinälle tai tuuletusluukkuun.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Rakoventtiilit

Biobe VS

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Velco VLR--100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Mobair 2030S

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Finluft FLS20

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää tai neuvoja siitä mikä ratkaisu olisi sinulle paras ota yhteyttä.

Suunnittelukäynti

Jos  käydä asiat läpi paikan päällä niin varaa ilmainen suunnittelukäynti luonasi.

Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi mikä korvausilmaventtiiliratkaisu sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Etäpalaveri

Koska olemme remonttiverkkokauppa niin suosimme tietysti etävaihtoehtoja.

Eli jos sinulla on kysymyksiä korvausilmaventtiilien asennukseen tai tarvitset apua esimerkiksi hintalaskurin käytössä varaa etäpalaveri.

Shopping Cart