fbpx
Verkkoremontti

Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiili

Tältä sivulta löytyy Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiilin esittely, sen ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat

Vilpe Wive 100 asennettuna seinään

Vilpe Wive 100 lyhyesti

Vilpe Viwe 100 on yksi suosituimmista korvausilmaventtiilimalleista. Tässä tekstissä käymme läpi tarkemmin Vilpe Viwe 100:n ominaisuudet, edut, kokemukset ja tietysti asennuksen hinnan.

Vilpe sopii korvausilmaventtiileiksi kohteisiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto.

Seuraavaksi käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet Vilpestä.

Mihin Vilpe Wive 100 sopii asennettavaksi?

Omakotitaloon

Pari/Rivitaloon

Kerrostaloon

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Tärkein syy miksi sinun kannattaisi valita Vilpe Viwe 100 on hienon neliömuotoisen muotoilun lisäksi se, että Vilpe Viwe 100 on automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili. Tämä on monille tärkeä seikka, koska tällöin korvausilmaventtiilin säädöistä ei tarvitse huolehtia itse pienentämällä tai suurentamalla korvausilman määrän tuloa lämpötilan mukaan.

Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiili
Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100:n automatiikka hoitaa sen, että sisään tulee jatkuvasti oikea määrä korvausilmaa. Tällöin kotonasi on jatkuvasti riittävästi raikasta ilmaa ja voit vain nauttia asumisesta venttiilien säätöjen pähkäilyn sijasta.

Automaattinen säätö Vilpessä perustuu lämpölaajenemisella toimivaan vieteriin, joka sulkee tai aukaisee venttiiliä tarpeen mukaan eli automatiikka ei vaadi mitään sähköasennuksia vaan tapahtuu vain fysikaaliseen lämpölaajenemisilmiöön perustuen mikä erottaa venttiilit esimerkiksi Mobair 2030S ja Finluft FLS20 venttiileistä, joihin tulee erillinen sähköjohto.

Vilpe Wiven automaattinen säätö toimii +20°C ja -5°C välillä, jolloin venttiili säätyy pienemmälle ja suuremmalle tarpeen mukaan. Yli +10°C lämpötilassa venttiili on täysin auki ja alle -5°C venttiili on minimiasennossa, koska viileällä ilmalla painovoimaisessa tai koneellisessa poistoilmanvaihdossa pienikin asetus riittää siihen, että huoneeseen tulee riittävä määrä korvausilmaa.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiilin asennus

Vilpen asennuspaikaksi sopii ulkoseinät sekä tuuletusluukut.

Mikäli asennuspaikaksi valitaan ulkoseinä, tehdään asennus poraamalla ulkoseinään reikä, johon venttiili asennetaan tiivistettynä rakenteisiin. Ulkoseinien osalta kaikki ulkoseinämateriaalit sopivat asennuspaikoiksi eli venttiili voidaan asentaa niin puu-, tiili- kuin betoniseinäänkin. Mikäli venttiili asennetaan kiviaineisiin seiniin, poraukset tehdään timanttiporaamalla, kun taas puurakenteisissa seinissä voidaan käyttää puuporaa.

Yleensä sopiva asennuspaikka ulkoseinään on ikkunan vieressä. Tarkemmin korvausilmaventtiilien sijoittelusta löydät artikkelistamme koskien korvausilmaventtiilien sijoittelua.

Tuuletusluukkuun asennettaessa asennus on yksinkertaisempi, sillä silloin ei tarvitse välittää kantavista rakenteista, vaan venttiili asennetaan vain yksinkertaisesti poraamalla tuuletusluukkuun reikä, johon venttiili asennetaan.

Korvausilmaventtiilejä tulisi asentaa jokaiseen asuinhuoneeseen (makuuhuoneet, työhuoneet, olohuone). Jos huoneessa ei ole tuuletusluukkua, venttiili tulee asentaa ulkoseinään. Jos huoneessa on tuuletusluukku, voidaan valita, halutaanko venttiili asentaa tuuletusluukkuun vai ulkoseinälle.

Jos halutaan, että asennukset ovat yhdenmukaisia kaikissa huoneissa, on yleensä järkevin asentaa kaikki venttiilit ulkoseinälle, sillä harvoissa asunnoissa joka huoneessa on tuuletusluukku.

Vilpe Wive 100 ilmansuodatin

Hyvä ilmansuodatin on olennainen osa hyvää korvausilmaventtiiliä, koska suodatin estää epäpuhtauksien kuten siitepölyn ja pienhiukkasten pääsyn huoneilmaan.

Ilmansuodatus on olennainen osa hyvää sisäilmaa, jotta korvausilman mukana ei tule sisään epäpuhtauksia kuten siitepölyä ja katupölyä. Tämän takia Vilpe Viwe 100 korvausilmaventtiilissä on suodatin. Vilpessä on M5-luokan suodattimet, jotka puhdistavat tehokkaasti ulkoilmasta pienhiukkaset ja siitepölyn.

Vilpe Wive 100 äänenvaimennin

Vilpessä ei ole vakiona äänenvaimenninta, mutta mikäli ostat Vilpen Vive 100:n asennuksen meiltä, saat äänenvaimentimen asennuksen mukana samassa paketissa.

Äänenvaimentimen olemme lisänneet omaan vakiopakettiimme siksi, että korvausilmaventtiili on lopulta kuitenkin reikä seinässä. Tämä tarkoittaa, että ilman äänenvaimenninta ulkomelu kantautuu suoraan sisään (jokainenhan tietää miten hyvin ääni kantautuu, jos jokin ikkuna on esimerkiksi auki). Tätä taas äänenvaimennin vähentää tehokkaasti, ja sinä voit nauttia kodissa olemisesta ilman ulkoa tulevaa melua.

Vilpe Wive 100 kokemuksia

Vilpen asennuksen jälkeen koetaan yleensä aina selkeä parannus sisäilman laadussa. Ihmiset kuvailevat, että tunkkainen sisäilma tai tunne siitä, että happi loppuu on poissa, vaikka kotona olisi käymässä paljon ihmisiä tai makuuhuoneen ovi pidettäisiin kiinni yön aikana.

Tärkein syy tälle on, että sisään tulevan ilman määrä yleensä moninkertaistuu korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen, jolloin sisällä ilma kiertää paremmin ja sitä kautta koettu sisäilman laatu on huomattavasti parempi.

Samalla myös ilman laatu paranee huomattavasti, sillä sisään tulevalle ilmalle on hallittu reitti, eikä korvausilma tule enää esimerkiksi rakenteiden läpi tai ikkunoiden raoista, josta ilma tyypillisesti tulee ennen korvausilmaventtiilien asennusta. 

Rakenteiden läpi tullessaan ilmaan tarttuu epäpuhtauksia kuten villakuituja tai seinässä olevia mikrobeita, jolloin huoneilma on huonompaa kuin korvausilmaventtiilin läpi suodatettuna.

Kokonaisuutena Vilpessä on korvausilmaventtiiliksi kaikki kunnossa eli

Näistä syistä ihmisten kokemukset Vilpe Wive 100 asennuksen tuomasta sisäilman parantumisesta ovat hyvin positiiviset.

Muutamia kokemuksia Vilpen asennuttaneilta

”Yllätyin miten hyvä sisäilma on painovoimaisessa ilmanvaihdossa korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen”

”Ei tarvitse enää ikkunoita aukoa”

Olisiko sinun aika tehdä muutos sisäilman laatuun?

Varaa etäpalaveri ja käydään olisiko Vilpe Wive 100 tai
jokin muu korvausilmaventtiilit ratkaisu ongelmiisi

Vilpe Wive 100 korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Vilpe Wive-100 asennuksen hinta, löydät parhaan vastauksen hintalaskuristamme. Laskuriin syötät vain

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Vilpen asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sinun sisäilmasi kuntoon.

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, että olisiko Vilpe vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiilivaihdoehdot?

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Alla on linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Vilpe Wive 100:n kanssa kilpaileva automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvä korvausilmaventtiili Velco VLR-100 ja sen sisarmalli Velco VLR-100 sekä lämmittävät ja rakoventtiilityyppiset korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan osaksi ikkunaa.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Velco VLR--100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Velco VTR-100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Mobair 2030S

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Finluft FLS20

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Rakoventtiilit

Biobe VS

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Fresh 32 ja 40

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää tai neuvoja siitä mikä ratkaisu olisi sinulle paras ota yhteyttä.

Etäpalaveri

Koska olemme remonttiverkkokauppa niin suosimme tietysti etävaihtoehtoja.

Eli jos sinulla on kysymyksiä korvausilmaventtiilien asennukseen tai tarvitset apua esimerkiksi hintalaskurin käytössä varaa etäpalaveri.

Suunnittelukäynti

Jos kuitenkin haluat mielummin käydä asiat läpi paikan päällä niin tämäkin onnistuu.

Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi mikä korvausilmaventtiiliratkaisu sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Shopping Cart