fbpx
Verkkoremontti

Velco VTR-100
korvausilmaventtiili

Velco VTR-100
korvausilmaventtiili

Tältä sivulta löytyy Velco VTR-100 korvausilmaventtiilin esittely, sen ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat

Velco VTR-100 pakkauksen sisältö

Velco VTR-100 lyhyesti

Velco-VTR-100 on Suomen suosituimman korvausilmaventtiilin VLR-100:n sisarmalli, ja se on tarkoitettu tuuletusluukkuihin asennettavaksi. Tässä tekstissä käymme läpi tarkemmin Velco-VTR-100 ominaisuudet, edut, kokemukset ja tietysti asennuksen hinnan.

Velco sopii korvausilmaventtiileiksi kohteisiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto.

Seuraavaksi käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet Velcosta.

Mihin Velco VTR-100 sopii asennettavaksi?

Omakotitaloon

Pari/Rivitaloon

Kerrostaloon

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Tärkein syy miksi sinun kannattaisi valita Velco VTR-100 on siistin ulkonäön lisäksi usein se, että Velco VTR-100 on automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili. Tämä on monille tärkeä seikka, koska tällöin korvausilmaventtiilin säädöistä ei tarvitse huolehtia itse pienentämällä tai suurentamalla korvausilman määrän tuloa lämpötilan mukaan.

Velco VTR-100 korvausilmaventtiili

Velco-VTR 100 säätyy automaattisesti ja tuo näin jatkuvasti oikean määrän korvausilmaa sisään huoneisiin. Taaten näin sinulle jatkuvasti riittävän määrän puhdasta raikasta ulkoilmaa kotiisi.

Automaattinen säätö Velcossa perustuu lämpölaajenemisella toimivaan vahatermostaattiin eli automatiikka ei vaadi mitään sähköasennuksia vaan tapahtuu vain fysikaaliseen lämpölaajenemisilmiöön perustuen. Tämä erottaa Velco-VTR 100 venttiilin esimerkiksi Mobair 2030S ja Finluft FLS20 venttiileistä, joihin tulee erillinen sähköjohto.

Venttiilin säätö toimii +10°C ja -5°C välillä, jolloin venttiili säätyy pienemmälle ja suuremmalle tarpeen mukaan. Yli +10°C lämpötilassa venttiili on täysin auki ja alle -5°C venttiili on minimiasennossa, koska viileällä ilmalla painovoimaisessa tai koneellisessa poistoilmanvaihdossa pienikin asetus riittää siihen, että huoneeseen tulee riittävä määrä korvausilmaa.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Velco VTR-100 korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Velco VTR-100 korvausilmaventtiilin asennus

Velcon asennus tapahtuu poraamalla reikä tuuletusluukkuun. Tämä on yksinkertaisin tapa asentaa korvausilmaventtiili, koska tällöin ei tarvitse huolehtia seinän kantavista rakenteista ja niiden asettamista rajoitteista venttiilin sijoitteluun.

Mikäli mietit Velco VTR-100 korvausilmaventtiilityypiksi, sinulla tulisi olla jokaisessa asuinhuoneessa (makuuhuone ja olohuone) tuuletusluukku, johon venttiili voidaan asentaa. Mikäli sinulta ei löydy kaikista huoneista tuuletusluukkuja, on järkevä valita yhdistelmä VTR-100 mallia ja VLR-100 mallia, jolloin niihin huoneisiin, joissa ei ole tuuletusluukkuja voidaan asentaa ulkoseinään porattava Velco VLR-100.

Tarkemmin venttiilien sijoittelusta löydät artikkelistamme koskien venttiilien sijoittelua.

Velco VTR-100 ilmansuodatin

Korvausilman suodatus on olennainen osa hyvää sisäilmaa, jotta korvausilman mukana ei tule sisään epäpuhtauksia kuten siitepölyä ja katupölyä. Tämän takia Velcossa onkin tehokas patentoitu 3M Filtrete™-materiaalista valmistettu suodatin, joka suodattaa tehokkaasti epäpuhtaudet sisään tulevasta ilmasta. 

VTT testasi korvausilmaventtiilien suodatuskykyä vuonna 2021 ja Velco VLR-100 voitti tämän testin ja Velco VTR-100:ssa on sama suodatin. Eli Velco on hyvä valinta jos kaipaat erinomaista suodatuskykyä korvausilmaventtiililtäsi. VTT:n tutkimusten mukaan Velcon suodatin suodattaa siitepölyn 100 prosenttisesti ja lisäksi se suodattaa myös valtaosan pienhiukkaspäästöistä.

Velco VTR-100 äänenvaimennin

Velco VTR-100 korvausilmaventtiili on reikä muuten umpinaisessa tuuletusluukussa, jolloin äänenvaimennus on tietysti olennainen osa hyvää korvausilmaventtiiliä. Ilman äänenvaimennusta ulkomelu kantautuu suoraan sisään kuin avonaisesta ikkunasta.

Tämän takia Velcossa on vakiona äänenvaimennus, joka vähentää sisään kantautuvan melun määrää ja näin sinä voit nauttia kotona olosta ilman ulkomelua, ja samalla saat raikkaan sisäilman.  

Velco VTR-100 kokemuksia

Käytännössä aina Velcon asennuksen jälkeen ihmiset kuvailevat, että sisäilmaan on tullut ihan merkittävä parannus ja entinen tunkkaisuus tai tunne siitä, että happi loppuu, on poissa.

Tämä johtuu siitä, että aiemmin korvausilman määrä on jäänyt asunnoissa vajaaksi, sillä sisään tulevalle ilmalle ei ole ollut mitään hallittua reittiä, jolloin ilmaa on tullut yleensä liian vähän sisään. Tämä on aiheuttanut sen, että varsinkin yön jälkeen makuuhuoneet ovat olleet tunkkaisia.

Velcossa on kaikki hyvän korvausilmaventtiilin ominaisuudet eli

Ei siis ole ihme, että ihmisten kokemukset Velcojen asennuksen tuomasta sisäilman parantumisesta ovat hyvin positiiviset.

Muutamia kokemuksia Velcon asennuttaneilta

”Ei mitään huonoa sanottavaa, kun on kerran asennettu ei tarvitse enää miettiä sisäilmaa”

”Ilmanlaatu muuttui selvästi”

Olisiko sinun aika tehdä muutos sisäilman laatuun?

Varaa etäpalaveri ja käydään olisiko Velco VTR-100 tai
jokin muu korvausilmaventtiilit ratkaisu ongelmiisi

Velco VTR-100 korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Velco VTR-100 asennuksen hinta, löydät parhaan vastauksen hintalaskuristamme. Voit valita laskurissa myös yhdistelmän esimerkiksi Velco VTR-100 ja Velco VLR-100 venttiileitä, jolloin syötät vain haluamasi määrän kumpaakin. Laskurissa tarvitset tiedoiksi vain:

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Velcon asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sinun sisäilmasi kuntoon.

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, että olisiko Velco vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiilivaihdoehdot?

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Alla on linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Velco VLR-100:n kanssa kilpaileva automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvä korvausilmaventtiili Vilpe Wive 100, Velco VTR-100:n sisarmalli Velco VLR-100 sekä lämmittävät ja rakoventtiilityyppiset korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan osaksi ikkunaa.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Velco VLR--100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Mobair 2030S

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Finluft FLS20

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Rakoventtiilit

Biobe VS

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Fresh 32 ja 40

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää tai neuvoja siitä mikä ratkaisu olisi sinulle paras ota yhteyttä.

Etäpalaveri

Koska olemme remonttiverkkokauppa niin suosimme tietysti etävaihtoehtoja.

Eli jos sinulla on kysymyksiä korvausilmaventtiilien asennukseen tai tarvitset apua esimerkiksi hintalaskurin käytössä varaa etäpalaveri.

Suunnittelukäynti

Jos kuitenkin haluat mielummin käydä asiat läpi paikan päällä niin tämäkin onnistuu.

Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi mikä korvausilmaventtiiliratkaisu sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Shopping Cart