fbpx
Verkkoremontti

Mobair 2030S korvausilmaventtiili

Mobair 2030S
korvausilmaventtiili

Tältä sivulta löytyy Mobair 2030S korvausilmaventtiilin esittely, sen ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat

Mobair 2030S korvausilmaventtiili asennettuna

Mobair 2030S lyhyesti

Mobair 2030S korvausilmalaitteen ensimmäinen versio on esitelty jo vuonna 2012. Erona perinteisiin korvausilmaventtiileihin Mobair 2030S:ssa on kiertoilmapuhallin sekä sekoitus-säleikkö, jotka yhdessä varmistavat vedottoman tuloilman virtauksen huonetilaan.

Tässä käymme läpi tarkemmin Mobair 2030 ominaisuudet, edut, kokemukset sekä tietysti asennuksen hinnan, sillä olemmehan remonttiverkkokauppa, josta saat kaikki remontit ostettua suoraan verkosta 5 minuutissa.

Mobair 2030S sopii niin painovoimaisiin kuin koneellisella poistoilmanvaihdolla oleviin taloihin.

Mihin Mobair 2030S sopii asennettavaksi?

Omakotitaloon

Pari/Rivitaloon

Kerrostaloon

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Isoin eroavaisuus Mobairissa suhteessa perinteisiin korvausilmaventtiileihin kuten Velco VLR-100 ja Vilpe Wive 100 on, että Mobair on ns. lämmittävä korvausilmaventtiili.

Mobair 2030S korvausilmaventtiilin asennus
Mobair 2030S korvausilmaventtiili

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Mobairin tuloilmapuhallin sekoittaa kylmän ulkoilman ja lämpimän sisäilman keskenään ennen ilman puhallusta huoneeseen.  Tällä varmistetaan, että ilma varmasti sekoittuu huoneen yläosassa olevan lämpimämmän huoneilman kanssa. Eli Mobairin tapauksessa nimitys lämmittävä korvausilmaventtiili ei tarkoita kuitenkaan sitä, että ilmaa varsinaisesti lämmitettäisiin, vaan ilma vain ohjataan paremmin sekoittumaan jo huoneessa olevan lämpimän ilman kanssa.

Käytännössä tämä on järkevä ratkaisu, koska ilman lämmitys korvausilmaventtiilissä kuluttaisi huomattavasti sähköä. Koska Mobairissa on vain puhallin, sen sähkön kulutus on olemattoman pieni 1W eli sähkölaskussa lämmittävän korvausilmaventtiilin käyttö ei näy juurikaan (luokkaa 10 senttiä kuukaudessa per venttiili).

Myös äänenvoimakkuus on hyvin matala eli 27dB, joka voimakkuudeltaan asettuu tyhjän studio kohinan 20dB ja kodin pohjahälyn 30dB välille. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos kodinkoneidesi normaali käyntiääni ei häiritse sinua niin todennäköisesti ei Mobairkaan.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Mobair 2030S korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Mobair 2030S korvausilmaventtiilin asennus

Asennuspaikaksi Mobair 2030S korvausilmaventtiilille sopii ulkoseinä. Käytännön rajoitteena asennuspaikalle on se, että korvausilmaventtiilin mukana tulee 7,5 metrin johto eli asennuspaikasta 7,5 metrin säteellä tulisi olla sisäpistorasia, johon Mobair voidaan kytkeä. Tämä kuitenkin harvemmin aiheuttaa ongelmaa, sillä monista kodeista pistorasioita yleensä löytyy.

Muutoin Mobairin asennus on vastaavan tyyppinen kuin muissakin korvausilmaventtiileissä eli järkevin asennuspaikka on yleensä ikkunan jommallakummalla puolella noin ikkunan yläosan korkeudessa.

Asennus voidaan tehdä kaikkiin ulkoseinätyyppeihin eli se sopii niin puu-, tiili- kuin betoniseiniinkin. Mikäli asennus tehdään tiili- tai betoniseinään, reiän tekemisessä käytetään timanttiporausta, kun taas puuseiniin reikä voidaan tehdä puuporalla.

Yleensä järkevän ilmanvaihdon kannalta on hyvä asentaa korvausilmaventtiilit jokaiseen asuinhuoneeseen eli makuuhuonesiin, työhuoneisiin sekä olohuoneisiin. Mitoitusperusteena käytetään yleensä sitä, että korvausilmaventtiilejä tulisi olla 1kpl/20m2.

Tarkemmin korvausilmaventtiilien sijoittelusta löydät meidän artikkelistamme koskien korvausilmaventtiilien sijoittelua.

Mobair 2030S ilmansuodatin

Hyvä ilmansuodatin on olennainen osa hyvää korvausilmaventtiiliä, koska suodatin estää epäpuhtauksien kuten siitepölyn ja pienhiukkasten pääsyn huoneilmaan.

Ilmansuodatus on olennainen osa hyvää sisäilmaa, jotta korvausilman mukana ei tule sisään epäpuhtauksia kuten siitepölyä ja katupölyä. Tämän takia Mobair 2030S korvausilmaventtiilissä on suodatin. Mobairissa on M5-suodattimet, jotka puhdistavat tehokkaasti ulkoilmasta pienhiukkaset ja siitepölyn.

Mobair 2030S äänenvaimennin

Mobairissa on vakiona äänenvaimennus.

Millä varmistetaan, että ulkomelu ei kantaudu sisään, koska korvausilmaventtiili on lopulta kuitenkin reikä seinässä.

Tämä tarkoittaa, että ilman äänenvaimenninta ulkomelu kantautuu suoraan sisään (jokainenhan tietää miten hyvin ääni kantautuu, jos jokin ikkuna on esimerkiksi auki). Tätä taas äänenvaimennin vähentää tehokkaasti, ja sinä voit nauttia kodissa olemisesta ilman ulkoa tulevaa melua.

Mobair 2030S kokemuksia

Mobairin asennuksen jälkeen koetaan yleensä aina selkeä parannus sisäilman laadussa. Ihmiset kuvailevat, että tunkkainen sisäilma tai tunne siitä, että happi loppuu, on poissa, vaikka kotona olisi käymässä paljon ihmisiä tai makuuhuoneen ovi pidettäisiin kiinni yön aikana.

Mobairin yksi isoimmista vahvuuksista on, että se on markkinoiden ainoa korvausilmaventtiili, joka tuottaa testatusti vedotonta korvausilmaa kiertoilmapuhalluksen takia. Mikä on monilla toiveena, kun he miettivät korvausilmaventtiilien asennusta.

Perinteisissä korvausilmaventtiileissä korvausilman määrä vaihtelee sen mukaan, miten ilmaa poistuu kotoasi. Kiertoilmalämmityksessä taas vain korvausilman osuus vaihtelee vallitsevan alipaineen, eli talosi tarvitseman tuloilman mukaan, mutta kiertoilman osuus pysyy samana. 

Tästä on etua erityisesti lämmityskaudella, kun katonrajassa olevaa lämpöä puhalletaan jatkuvasti alemmas oleskeluvyöhykkeelle ja säästetään näin lämmitysenergiaa koko lämmityskauden.

Varsinaiset kokemukset Mobairista ovat samantyyppisiä kuin muissakin korvausilmaventtiileissä eli huoneisiin tulevan puhtaan ilman määrä moninkertaistuu, mikä tuottaa raikkaan ja puhtaan sisäilman entisen tunkkaisuuden tilalle.

Samalla myös ilman laatu paranee huomattavasti, sillä sisään tulevalle ilmalle on hallittu reitti, eikä korvausilma tule enää esimerkiksi rakenteiden läpi tai ikkunoiden raoista, josta ilma tyypillisesti tulee ennen korvausilmaventtiilien asennusta.

Olisiko sinun aika tehdä muutos sisäilman laatuun?

Varaa etäpalaveri ja käydään olisiko Mobair 2030S tai
jokin muu korvausilmaventtiilit ratkaisu ongelmiisi

Mobair 2030S korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Mobair 2030S asennuksen hinta, löydät parhaan vastauksen hintalaskuristamme. Laskuriin syötät vain

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Mobair 2030S asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sisäilmasi kuntoon. 

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, että olisiko Mobair vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiilivaihdoehdot?

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Alla on linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Mobair 2030S:n kanssa kilpaileva toinen lämmittävä korvausilmaventtiili Finluft FLS20 sekä automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvät ja rakoventtiilityyppiset korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan osaksi ikkunaa.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Finluft FLS20

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Velco VLR--100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Rakoventtiilit

Biobe VS

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Fresh 32 ja 40

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää tai neuvoja siitä mikä ratkaisu olisi sinulle paras ota yhteyttä.

Etäpalaveri

Koska olemme remonttiverkkokauppa niin suosimme tietysti etävaihtoehtoja.

Eli jos sinulla on kysymyksiä korvausilmaventtiilien asennukseen tai tarvitset apua esimerkiksi hintalaskurin käytössä varaa etäpalaveri.

Suunnittelukäynti

Jos kuitenkin haluat mielummin käydä asiat läpi paikan päällä niin tämäkin onnistuu.

Suunnittelukäynnillä voidaan käydä läpi mikä korvausilmaventtiiliratkaisu sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Shopping Cart