fbpx

Velco VLR-100
korvausilma­venttiili

Tältä sivulta löytyy Velco VLR-100 korvausilmaventtiilin esittely, sen ominaisuudet, kokemukset sekä tietysti asennushinnat.

Asennamme Velco VLR-100 ja muun tyyppiset korvausilmaventtiilit ammattitaidolla koko toimialueellamme, joka on Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Hyvinkää, Riihimäki, Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala.

Velco VLR-100 asennuspakkaus
Velco VLR-100 pakkauksen sisältö

Velco VLR-100 lyhyesti

Velco-VLR-100 on Suomen suosituin korvausilmaventtiilityyppi. Tässä tekstissä käymme läpi tarkemmin sen ominaisuudet, edut, kokemukset ja tietysti asennuksen hinnan.

Velco sopii korvausilmaventtiileiksi kohteisiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto.

Jos haluat asentaa Velcon korvausilmaventtiilin tuuletuluukkuun, on tuuletusluukkuihin on tarkoitettu Velco VTR-100 sinulle sopivampi vaihtoehto.

Seuraavaksi käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet Velcosta.

Mihin Velco VLR-100 sopii asennettavaksi?

Omakotitaloon

Pari/Rivitaloon

Kerrostaloon

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Tärkein syy miksi sinun kannattaisi valita Velco VLR-100 on siistin ulkonäön lisäksi usein se, että Velco VLR-100 on automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili. Tämä on monille tärkeä seikka, koska tällöin korvausilmaventtiilin säädöistä ei tarvitse huolehtia itse pienentämällä tai suurentamalla korvausilman määrän tuloa lämpötilan mukaan.

Velco VLR-100 korvausilmaventtiili
Velco VLR-100 korvausilmaventtiili

Velco-VLR 100 säätyy automaattisesti ja tuo näin jatkuvasti oikean määrän korvausilmaa sisään huoneisiin. Taaten näin sinulle jatkuvasti riittävän määrän puhdasta raikasta ulkoilmaa kotiisi.

Automaattinen säätö Velcossa perustuu lämpölaajenemisella toimivaan vahatermostaattiin eli automatiikka ei vaadi mitään sähköasennuksia vaan tapahtuu vain fysikaaliseen lämpölaajenemisilmiöön perustuen. Tämä erottaa Velco-VLR 100 venttiilin esimerkiksi Mobair 2030S ja Finluft FLS20 venttiileistä, joihin tulee erillinen sähköjohto.

Venttiilin säätö toimii +10°C ja -5°C välillä, jolloin venttiili säätyy pienemmälle ja suuremmalle tarpeen mukaan. Yli +10°C lämpötilassa venttiili on täysin auki ja alle -5°C venttiili on minimiasennossa, koska viileällä ilmalla painovoimaisessa tai koneellisessa poistoilmanvaihdossa pienikin asetus riittää siihen, että huoneeseen tulee riittävä määrä korvausilmaa.

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske Velco VLR-100 korvausilmaventtiilien
asennuksen hinta verkkokaupassa

Velco VLR-100 korvausilmaventtiilin asennus

Velcon asennus tapahtuu poraamalla reikä ulkoseinään. Kaikki ulkoseinämateriaalit sopivat asennukselle eli venttiilin voi asentaa niin puu-, tiili- kuin betoniseinään. Mikäli venttiili asennetaan kiviaineisiin seiniin, poraukset tehdään timanttiporaamalla, kun taas puurakenteisissa seinissä voidaan käyttää puuporaa.

Asennuspaikka Velcoille ja muille korvausilmaventtiileille on yleensä ikkunan jommallakummalla puolella ja venttiilejä tulisi lähtökohtaisesti olla jokaisessa asuinhuoneessa. Perusperiaate korvausilmaventtiilien määrässä on, että niitä tulisi olla 1kpl/20m2.

Tarkemmin venttiilien sijoittelusta löydät artikkelistamme koskien venttiilien sijoittelua.

Velco VLR-100 sisäpuolelta
Velco VLR-100 ulkopuolelta

Velco VLR-100 ilmansuodatin

Korvausilman suodatus on olennainen osa hyvää sisäilmaa, jotta korvausilman mukana ei tule sisään epäpuhtauksia kuten siitepölyä ja katupölyä. Tämän takia Velcossa onkin tehokas patentoitu 3M Filtrete™-materiaalista valmistettu suodatin, joka suodattaa tehokkaasti epäpuhtaudet sisään tulevasta ilmasta. 

VTT testasi korvausilmaventtiilien suodatuskykyä vuonna 2021 ja Velco VLR-100 voitti tämän testin eli Velco on hyvä valinta jos kaipaat erinomaista suodatuskykyä korvausilmaventtiililtäsi. VTT:n tutkimusten mukaan Velcon suodatin suodattaa siitepölyn 100 prosenttisesti ja lisäksi se suodattaa myös valtaosan pienhiukkaspäästöistä.

Velco VLR-100 äänenvaimennin

Koska korvausilmaventtiilit ovat reikiä seinässä, äänenvaimennus on tietysti olennainen osa hyvää korvausilmaventtiiliä. Ilman äänenvaimennusta ulkomelu kantautuu suoraan sisään kuin avonaisesta ikkunasta.

Tämän takia Velcossa on vakiona äänenvaimennus, joka vähentää sisään kantautuvan melun määrää ja näin sinä voit nauttia kotona olosta ilman ulkomelua, ja samalla saat raikkaan sisäilman.

Velco VLR-100 kokemuksia

Käytännössä aina Velcon asennuksen jälkeen ihmiset kuvailevat, että sisäilmaan on tullut ihan merkittävä parannus ja entinen tunkkaisuus tai tunne siitä, että happi loppuu, on poissa.

Tämä johtuu siitä, että aiemmin korvausilman määrä on jäänyt asunnoissa vajaaksi, sillä sisään tulevalle ilmalle ei ole ollut mitään hallittua reittiä, jolloin ilmaa on tullut yleensä liian vähän sisään. Tämä on aiheuttanut sen, että varsinkin yön jälkeen makuuhuoneet ovat olleet tunkkaisia.

Velcossa on kaikki hyvän korvausilmaventtiilin ominaisuudet eli

  • Automaattinen säätö lämpötilan mukaan
  • Hyvä ilman suodatus
  • Äänenvaimennus

Ei siis ole ihme, että ihmisten kokemukset Velcojen asennuksen tuomasta sisäilman parantumisesta ovat hyvin positiiviset.

Muutamia kokemuksia Velcon asennuttaneilta

”Ei mitään huonoa sanottavaa, kun on kerran asennettu ei tarvitse enää miettiä sisäilmaa”

”Ilmanlaatu muuttui selvästi”

Tarvitseeko kotisi lisää korvausilmaa?

Asennamme Velco VLR-100 sekä muun tyyppiset korvausilmaventtiilit ammattitaidolla sekä autamme sinua valitsemaan juuri sinun kotiisi sopivimman ratkaisun.

Tutustu verkkokaupassa valikoimaamme ja ota yhteyttä!

Velco VLR-100 korvausilmaventtiilin
asennuksen hinta

Jos sinua kiinnostaa Velco VLR-100 asennuksen hinta, löydät parhaan vastauksen hintalaskuristamme. Laskuriin syötät vain

  • Haluamiesi venttiilien määrä
  • Seinän materiaali
  • Asennuskerroksen eli tuleeko venttiilit maan tasalle vai ylempiin kerroksiin
  • Venttiilityypin eli Velco VLR-100

Tämän jälkeen saat suoraan tarkan hinnan Velcon asennukselle sekä voit valita asennuspäivän, jolloin tulemme laittamaan sinun sisäilmasi kuntoon.

Laskurista löytyy myös muut yleisimmät korvausilmaventtiilityypit eli voit myös vertailla, että olisiko Velco vai kenties joku muu korvausilmaventtiili paras valinta sinun kotiisi.

Muut korvausilmaventtiili­vaihtoehdot?

Automaattisesti säätyvät korvausilmaventtiilit

Alta löydät linkit muihin mallistomme korvausilmaventtiileihin, joista löytyy niin Velco VLR-100:n kanssa kilpaileva automaattisesti lämpötilan mukaan säätyvä korvausilmaventtiili Vilpe Wive 100, Velco VLR-100:n sisarmalli Velco VTR-100 sekä lämmittävät ja rakoventtiilityyppiset korvausilmaventtiilit, jotka asennetaan osaksi ikkunaa.

Tarkemmin korvausilmaventtiileiden asennukseen taas pääset tutustumaan tästä. 

Velco VTR-100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Vilpe Wive 100

Automaattisesti säätyvä korvausilmaventtiili

Lämmittävät korvausilmaventtiilit

Mobair 2030S

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Finluft FLS20

Lämmittävä korvausilmaventtiili

Rakoventtiilit

Biobe VS

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Fresh 32 ja 40

Rakoventtiili, joka toimii korvausilmaventtiilinä

Korvausilmaventtiilien asennus sinulle?

Mikäli kaipaat korvausilmaventtiilien asennukseen asiantuntevaa tekijää, helpoin ja nopein tapa on tilata haluamasi remontit suoraan verkkokaupastamme. Käymme kaikki verkkokauppatilaukset vielä yhdessä läpi, joten ei huolta, jos et ole vielä täysin varma kaikista yksityiskohdista, pääset muokkaamaan tilaustasi vielä yhdessä meidän kanssamme.

Kaipaatko ammattilaisen apua?

Jos kaipaat apuja tilaukseen tai haluat keskustella remonttisi sisällöstä, toteutuksesta tai muusta korvausilmaventtiilien asennukseen liittyvästä, voit varata myös ilmaisen etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin kotiisi. Tällöin voimme käydä erikseen läpi juuri sinun tilanteesi ja löytää oikeat ratkaisut.

Korvausilmaventtiileiden asennukset ammattitaidolla

Asennamme kaiken tyyppiset korvausilmaventtiilit koko toimialueellamme, joka on Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Hyvinkää, Riihimäki, Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala.

Tutustu verkkokaupassa valikoimaamme ja ota yhteyttä!

Shopping Cart