fbpx
Verkkoremontti

Vinyylilattian asennus

Kiinnostaako vinyylilattian asennus, asennuksen hinnat ja asiantuntijavinkit asennustyöhön?

Tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi vinyylilattian asennuksesta sekä voit tarvittaessa tilata asennustyön 5 minuutissa verkkokaupastamme.

Parketin ja laminaatin asennus hinta
Parketin ja laminaatin asennus hinta
Parketin ja laatoituksen asennus hinta

Vinyylilattiasta on tullut yksi suosituimmista lattiamateriaalivaihtoehdoista etenkin lapsi- ja koiraperheissä sen erinomaisen kestävyyden takia. Hyvän kestävyyden ja ulkonäkönsä (sitä harvoin erottaa edes parketista) takia se onkin noussut kohisten rautakauppojen myyntitilastoissa yhä suositummaksi.

Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi vinyylilattian asennusta sekä yleisellä tasolla, että eri käyttökohteet. Jos sinua kiinnostaa saada asennushinta lattiallesi niin kannattaa hypätä suoraan verkkokaupan puolelle laskemaan hinta kotisi vinyylilattian asennukselle.

Sivun sisältö

Katso video

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske vinyylilattian asennuksen hinta verkkokaupassamme

Vinyylilattian valinta ja mallistomme

Sinulle mieluisan vinyylilattian valinta on usein se hauskin, mutta samalla eniten pään vaivaa aiheuttava osuus vinyylilattian asennus projektissa.

Ensimmäinen iso kysymys vinyylilattiaa valittaessa on, että haluatko tavallisen lankkumallisen vinyylin vai kenties esimerkiksi kalanruotolattian.

Tämän lisäksi tietysti valmistajia, eri sävyjä ja kuoseja on lukemattoman paljon.

Me olemme halunneet hieman helpottaa sinun valintaasi ja laittaneet verkkokauppaamme valmiiksi kokoelman Suomen suosituimpia vinyylilattioita, joilla et voi ainakaan mennä pahasti pieleen valinnassasi.

Jos kuitenkin haluat valita lattian itse, niin asennamme kaikki vinyylilattiat merkistä ja mallista riippumatta.

Tämän hetken suosituimmat vinyylilattioiden sävyt myyntitilastojen perusteella ovat harmaat ja puun väriset lattiat. Osa tietysti edelleen haluaa myös hyvin vaaleita lattioita, jotka tuovat hyvin valon tuntua, mutta nämä ovat jääneet myyntitilastoissa näiden harmaiden ja puun väristen lattioiden jalkoihin.

Vinyylilattian asennus

Vinyylilattian asennus on hyvin nopea tapa tuoda uutta ilmettä kotiisi ja koko projekti kestää yleensä noin 1 – 5 päivää riippuen asuntosi koosta ja tehtävistä töistä.

Vinyylilattian asennuksessa on viisi työvaihetta

 1. Vanhan lattian purku (tarvittaessa)
 2. Lattian tasaisuuden tarkastus
 3. Askeläänieristeen asennus (tarvittaessa, osassa vinyyleistä se on integroitu lattiamateriaaliin)
 4. Vinyylilattian asennus
 5. Jalkalistojen asennus

Saat koko vinyylilattian asennusprojektin tilattua ”avaimet käteen” pakettina verkkokaupastamme.

Työn kesto
Alle 20m² 1 päivä
20 – 40m² 2 päivää
40 – 60m² 3 päivää
60 – 100m² 1 viikko
100 – 200m² 1 - 2 viikkoa­ riippuen purku- ja­ tasoitustöistä

Vinyylilattian asennuksen hinta

Eniten kysytty kysymys vinyylilattian asennuksesta haaveilevilla on se, että mitä vinyylilattian asennus maksaa.

Me olemme tehneet hinnan saamisen sinulle helpoksi ja voit katsoa suoraan verkkokaupastamme, mitä vinyylilattian asennus maksaa juuri sinun kotiisi.

Tärkeimmät vinyylilattian asennukseen vaikuttavat tekijät ovat:

 1. Asennuspaikka onko kyse kerrostalosta vai pientalosta
 2. Asennetaanko vinyylilattia vanhan lattian päälle vai puretaanko vanha lattiasi
 3. Tehdäänkö lattiaan tasoituksia
 4. Vinyylilattian tyyppi eli onko uusi lattiasi lankkulattia vai kalanruotolattia
 5. Minkälaiset listat haluat

Kun syötät nämä tiedot verkkokauppaamme, saat suoraan hinnan vinyylilattian asennukselle ilman, että sinun tarvitsee jättää sähköposteja tai muista yhteystietoja.

Mihin vinyylilattia sopii?

Alussa jo mainitsin, että vinyylilattia on erityisesti lapsi- ja koiraperheiden suosiossa sen kestävyyden takia. Vinyylilattia kestää niin vettä kuin naarmutustakin erinomaisesti verrattuna parkettiin tai laminaattiin, ollen samalla hyvin pehmeä ja lämmin, joka on varmaan sinunkin mieleesi?

Vinyylilattia sopii siten hyvin kaikille, jotka kaipaavat huolettomuutta lattialtaan. Se on myös hyvännäköinen ja harva edes tunnistaa vinyyliä esimerkiksi parketista muuta kuin lähempää tarkasteltuna, sillä siinä on vain hieman erilainen tuntuma käteen kuin parketilla.

Erityisesti keittiöissä ja eteisissä vinyyli on loistava lattiavaihtoehto, sillä näissä kuitenkin usein tulee vettä lattialle, eikä se vinyylilattian kanssa tuota ongelmia. Parketin ja laminaatin kanssa taas vesi on usein ongelmallinen ja pitää pyyhkiä heti pois, jotta vesi ei imeydy lattian saumoista lattiaan ja tuota kosteusvauriota.

Vinyylilattian asennuksessa huomioitavaa

Vinyylilattian asennusta edeltää usein vanhan lattian purkutyöt sekä mahdolliset tasoitustyöt, joihin voit tutustua tarkemmin lattiaremonttiosiossamme.

Keskitytään nyt kuitenkin varsinaiseen asennukseen eli mitä pitää ottaa huomioon, kun asennetaan vinyylilattiaa. Olennaisia huomioon otettavia asioita on kuusi:

 1. Vinyylien lämpötilan tasaantuminen
 2. Oviraot
 3. Asennussuunta
 4. Lattian tasaisuus
 5. Liikuntasaumat
 6. Elämisvara

1. Tasaantuminen huoneiston olosuhteisiin

Ensimmäinen olennainen asia on, että vinyylien tulisi olla tasaantumassa huoneen lämpötila- ja kosteusolosuhteisiin siinä huoneistossa, johon ne tullaan asentamaan noin 24 – 48h ennen asennusta. Jos tätä ei noudateta, on mahdollista, että lattia alkaa rakoilemaan jälkeenpäin, sillä vinyylissä tapahtuu lämpölaajenemista.

2. Oviraot

Toinen olennainen asia vinyylin asennuksessa on huomioida oviraot. Vinyylilattia on yleensä aina hyvin ohutta eli noin 4mm paksuista, mutta mikäli se asennetaan vanhan lattian päälle, oviraot pienenevät tämän verran, ja sillä voi olla vaikutusta ilmanvaihtoon. Yleisesti ovirakojen tulisi olla vähintään 15mm myös lattian asennuksen jälkeen, jotta ilmanvaihto toimisi oikein. Eli jos haluat vinyylin asennettavaksi vanhan lattiasi päälle, kannattaa varmistaa, paljonko ovien alla on tilaa, kun ne ovat auki.

3. Asennussuunta

Kolmas asia, joka pitää päättää ennen asennukseen ryhtymistä on vinyylilattian asennussuunta. Yleensä järkevin asennussuunta on ikkunoita kohden, jotta saumat näkyisivät mahdollisimman vähän. Jos olet asentamassa lattiaa vanhan lattian tilalle niin yleensä lattiat on jo aiemminkin asennettu ikkunoiden suuntaisesti, joten uuden vinyylilattian suunta kannattaa pitää samana kuin aiemmankin lattian.

4. Lattian tasaisuus

Neljäs huomioitava seikka on lattian tasaisuus. Valmistajien asennusohjeet antavat lattian suoruusvaatimukseksi yleensä +/- 2mm 2 metrin matkalle ja yleiset rakennustöiden laatuvaatimukset SisäRYL 2013 antavat lattialle suoruusvaatimuksen +/- 3mm 2 metrin matkalle. Näistä kannattaa yleensä käyttää valmistajan asennusohjetta. Sinänsä epätasaisemmallekin lattialle vinyylilattian asennus on mahdollista, mutta valmistaja ei tällöin anna takuuta, että vinyylilattialankut eivät alkaisi rakoilemaan käytössä.

Mikäli lattiasi on epätasainen niin järkevintä on tasoittaa lattia ennen vinyylilattian asennusta. Lattian tasoituksen hinnan saat tarvittaessa lattiaremontin hintalaskurista, jolla voit laskea myös vinyylilattian asennuksen hinnan.

5. Liikuntasaumat ja tasoerot

Viides asia, joka pitää miettiä ennen lattian asennusta on mahdollisten liikuntasaumojen paikat ja lattian tasoerot. Usein toiveena olisi mahdollisimman yhtenäinen lattia ja sinäkin kenties haaveilet, että lattia voitaisiin tehdä ilman kynnyksiä.

Vinyylilattian liikuntasauma muodostuu harvemmin normaaleissa asunnoissa ongelmaksi, sillä monet vinyylit voidaan asentaa yhtenäisenä jopa 20 metrin mittaisiin tiloihin. Eli vain tätä pidemmissä yhtenäisissä asennuksissa täytyy lattiaan jättää liikuntasauma.

Usein ongelmaksi vinyylilattian kanssa tuleekin tasoerot. Eli eri huoneet saattavat olla eri korkotasoissa, jonka takia kynnykset on alun perin asennettu. Usein tasoerot havaitaan vasta kun vanha lattia on purettu. Mikäli huomaat jo vanhan lattian osalta, että lattiat ovat eri tasoissa niin tällöin ei ilman lattian tasoitusta tai korotusta valitettavasti myöskään uutta lattiaa saada asennettua ilman kynnyksiä.

Ratkaisu tasoeroihin on kuitenkin tosiaan lattian tasoitus/korotus, jolla koko kotisi lattia saadaan tasaiseksi ja vinyylilattia voidaan asentaa yhtenäisenä ilman kynnyksiä.

6. Elämisvara

Kuudes huomioitava asia vinyylilattian asennuksessa on elämisvaran jättäminen vinyylilattian ja seinän väliin sekä kiintokalusteiden alle. Yleensä vinyylilattioiden valmistajat suosittelevat noin 5mm elämisvaran jättämistä seinän ja vinyylilattian väliin.

Kiintokalusteiden kuten keittiöiden alle vinyylilattiaa ei suositella asennettavaksi. Käytännössä kuitenkin osa ihmisistä haluaa, että kiintokalusteet asennetaan vinyylilattian päälle, koska silloin tulee siistein lopputulos esimerkiksi keittiössä, jossa ei ole sokkelia vaan lattia jatkuu seinään asti. Tämä ei ole asennusohjeiden mukainen toteutustapa, mutta se on tietysti toteutettavissa, jos sinä niin haluat.

Mikäli haluat suosituksista huolimatta asentaa vinyylilattian kiintokalusteiden alle niin kiintokalusteiden jalkojen kohdalle olisi hyvä porata reiät, joiden halkaisijan tulisi olla 5mm suurempi kuin jalan koko on. Tällöin kiintokalusteen jalka on tukevasti alla olevassa lattiapinnassa kiinni ja vinyyli mahtuu elämään.

Kaipaatko apua lattiaremontin sisällön tai hinnan kanssa?

Varaa etäpalaveriaika tai ilmainen suunnittelukäynti paikan päällä niin voimme käydä yhdessä läpi mieltäsi askarruttavat kysymykset

Vinyylilattian ongelmat?

Materiaalina parkettilattiat ovat pääosin hyvälaatuisia eli itse tuotteena parketissa on harvoin ongelmia.

Usein eniten pään vaivaa tuottaa parketin vaatimat liikuntasaumat, sillä monilla on haaveena, että parketti tehtäisiin yhtenäisenä, mutta parketin ominaisuuksien takia suurien yhtenäisten alueiden tekeminen on haastavaa. Käytännössä yleisohjeena parketin kanssa onkin, että kaikki huoneet tulisi tehdä omiksi lattioikseen, jotka jaetaan kynnyksellä tai liikuntasaumalistalla, jotta parketti pääsee elämään.

Toinen parkettilattian asennusongelma liittyy pohjan epätasaisuuteen eli mikäli pohjan tasaisuutta ei ole tarkastettu tai se on todettu epätasaiseksi, mutta parkettilattia asennetaan siitä huolimatta asiakkaan tahdosta paikalleen saattaa parkettilattiassa esiintyä rakoilua.

Muutoin parkettilattiat onnistuvat hyvin, jos ja kun noudatetaan asennusohjeita.

Miten varmistamme, että sinun vinyylilattiasi onnistuu?

Käytännössä kävimme jo läpi kaiken, mikä voi mennä pieleen, kun asennetaan vinyylilattiaa. Onnistuaksemme vinyylilattian asennuksessa täytyy meidän tietysti taklata nämä mahdolliset ongelmapaikat, jotta lattiasi onnistuisi täydellisesti.

1. Vinyylilattian tasaantuminen huoneiston olosuhteisiin

Ensimmäinen asia mikä voi mennä pieleen vinyylilattiaa asennettaessa on, että jos lattiaa aletaan asentaa välittömästi, kun se on tuotu kotiisi. Jos tilaat lattian meidän kauttamme, tuomme lattiamateriaalit tasaantumaan 24 – 48h ennen asennusta.

Käytännössä tämä onnistuu joko tuomalla lattiat samalla kun projekti alkaa, jolloin lattiamateriaalit ehtivät tasaantua purkutöiden ja mahdollisten muiden remonttitöiden ajan tai jos sinulla on pieni tila mihin lattia tullaan asentamaan, niin tuomme lattian kohteelle jo 1 – 2 päivää ennen projektin aloitusta.

2. Oviraot

Toinen asia mikä voi mennä pieleen on, että lattia nousee liikaa ja oviraot jäävät liian pieniksi tai pahimmillaan ovi raahaa kiinni lattiassa.

Tämän estääksemme mittaamme tarvittaessa ovirakojen korkeudet ennen remontin aloitusta. Tämä on olennaista etenkin, jos uusi lattia asennetaan vanhan lattian päälle. Mikäli remontissasi puretaan vanha lattia niin ovirakojen kanssa ei yleensä ole mitään ongelmia.

3. Asennussuunta

Kolmas usein kriittinen asia on, että lattia asennetaan oikeaan suuntaan. Käymme ennen projektin aloitusta sinun kanssasi läpi, että mihin suuntaan haluat lattian asennettavaksi.

Yleensä, kun on kyse remonttikohteesta, järkevin asennussuunta on sama mikä on ollut jo aiemmassa lattiassa.

4. Lattian tasaisuus

Neljäs asia, missä vinyylilattian asennus voi mennä pieleen on, jos lattia on liian epätasainen. Pahimmat epätasaisuudet selviävät jo yleensä ennen remontin aloitusta, mutta mittaamme lattiasi suoruuden myös vanhan lattian purkutöiden jälkeen ennen uuden vinyylilattian asennusta.

Näin voimme varmistua, että uusi lattiasi on tasainen ja täyttää kaikki valmistajan vaatimukset onnistuneelle lopputulokselle.

5. Liikuntasaumat ja tasoerot

Viides asia mikä on huomioitava vinyylilattiaa asennettaessa, on mahdolliset liikuntasaumat ja tasoerot. Nämä saadaan huomioitua viimeistään vanhan lattian purkamisen jälkeen, kun mittaamme lattian tasaisuuden.

Tällöin voidaan vielä tehdä ratkaisuja, jos esimerkiksi haluaisit toteuttaa lattiasi ilman kynnyksiä, mutta käy ilmi, että lattiat ovat eri korossa eri huoneissa. Tässä tapauksessa on usein järkevää asentaa kynnykset oviaukkoihin, ellet halua tasoittaa lattiaa samaan tasoon koko kodissasi.

6. Elämisvara

Kuudes asia mikä tulee huomioida asennuksissa, on riittävän asennusvaran jättäminen niin seinän ja lattian väliin kuin kiintokalusteidenkin alle.

Valokuvaamme ennen listoituksia elämisvaran, jotta voimme varmistua, että elämisvara on riittävä.

Mikäli haluat vinyylilattian asennettavaksi esimerkiksi keittiökalusteiden tai muiden kiintokalusteiden alle, käymme kanssasi vielä erikseen läpi näiden toteutuksen. Valmistajien suora ohjeistus on, että vinyylilattiaa ei tulisi asentaa kiintokalusteiden alle. Monesti asiakkaat kuitenkin toivovat esimerkiksi keittiön osalta, että lattia jatkuisi keittiökalusteiden alle, jolloin keittiöstä voidaan jättää pois alasokkeli ja keittiö näyttää ilmavammalta.

Jos haluat, että vinyylilattia jatkuu kiintokalusteiden alle, käymme vielä erikseen sinun kanssasi läpi mahdolliset toteutustavat eli tehdäänkö vinyyliin esimerkiksi reiät kiintokalusteiden jalkojen alle vai laitetaanko kiintokaluste suoraan vinyylin päälle ja luotetaan, että tästä ei synny ongelmia.

Onnistunut lopputulos

Kuten ylläolevista huomasit niin valtaosa kaikista vinyylilattian asennuksen onnistumiseen liittyvistä laadunvarmistustoimenpiteistä tehdään jo ennen uuden vinyylilattian asennusta ja käytännössä kaikki on tehty ennen jalkalistojen asennusta.

Meidän kanssamme remontoidessa, voit halutessasi käydä vielä myös itse läpi työn jäljen ennen listoituksia, jolloin voit itsekin varmistua, että vinyylilattia on täydellisesti asennettu.

Vinyylilattian asennuksen viimeistelee tietysti listoitus, johon verkkokaupastamme löytyy valmiiksi valikoituna Suomen suosituimpia listatyyppejä Jos nämä eivät miellytä niin voit tilata myös itse haluamasi listat tai ilmoittaa meille minkä malliset listat haluaisit meidän hankkivan, jotta sinä saat unelmiesi vinyylilattian.

Miksi valita Verkkoremontti vinyylilattian asennukseen?

Olet jo aika kattavasti lukenut siitä, miten hoidamme sinun tulevan vinyylilattian asennuksen, mutta kertauksena vielä, mitä saat meiltä?

 1. Kilpailukykyinen hinta suoraan netistä
 2. Helppo tilaus
 3. Kirjallinen urakkasopimus ja kaikki tiedot siitä, miten remontti tullaan toteuttamaan
 4. Apuja remontin suunnitteluun ja tarvittaessa remonttisuunnitelma taloyhtiölle
 5. Laatuasiat hoidossa
 6. Kattava dokumentaatio
 7. Nopea remontin aloitus haluamanasi päivänä

Eli sinulle jää halutessasi vain valintojen ja tilauksen tekeminen verkkokaupassamme.

Jos meidän valikoimamme ei riitä sinulle ja kaipaat jotain muuta, juuri sinun unelmiesi vinyylilattiaa, voit halutessasi tietysti valikoida myös oman vinyylilattiasi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vinyylilattian asennuksesta

Milloin voitte aloittaa?

Verkkokaupassamme voit valita toivomasi aloituspäivän. Aloitus onnistuu yleensä 3 viikon päästä, mikäli valitsemasi tuotteet ovat varastotuotteita tai niissä on alle 3 viikon toimitusaika.

Huomioi, että joissain lattioissa voi olla pitkiä jopa 2 kuukauden toimitusaikoja. Pitkän toimitusajan tuotteiden asennus voidaan aloittaa vasta kun tilatut lattiamateriaalit on toimitettu.

Mikäli tarvitset aloitusta nopeammin, valitse varastotuotteita tai nopealla toimituksella saatavia tuotteita ja ota suoraan yhteyttä Theoon 050 512 3240. Yleensä pystymme aloittamaan jopa viikon varoitusajalla.

Voit varata myös etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin, jossa voimme käydä läpi aikataulutoiveesi ja muut remonttiisi liittyvät käytännön asiat.

Itse hankkimasi materiaalit tulisi toimittaa remonttikohteelle viimeistään silloin, kun remontti alkaa, jotta saamme varmistettua, että remontti etenee ilman keskeytyksiä.

Jos sinulla on tuotteita, jotka ovat tulossa jo selvästi ennen remontin aloitusta ja kaipaat näille välivarastointia, voimme tarvittaessa välivarastoida myös sinun hankkimasi materiaalit varastollamme osoitteessa Ilvesvuorenkatu 20, Nurmijärvi.

Kaikki remontit toteuttaa omat työntekijämme sekä valikoidut hyväksi toteamamme alihankkijat.

Eli eroamme tässä tarjouspyyntöpalveluista ja töiden välittäjistä sillä, että asioit suoraan meidän kanssamme niin ennen remonttia, remontin aikana kuin remontin jälkeenkin.

Urakkasopimus tehdään siis sinun ja Verkkoremontti Oy:n välillä.

Voit tilata verkkokaupasta helposti useampia töitä samaan remonttiin lisäämällä eri palveluja ostoskoriin tarpeen mukaan. Ostoskorisivulla näet koko remonttikokonaisuutesi.

Mikäli kaipaat apuja remontin laskemisessa voit varata etäpalaveriajan tai ilmaisen suunnittelukäynnin.

Vinyylilattian asennuksen kesto on yleensä noin 1 viikko.

Jos sinulla on iso yli 80m2 asunto, jossa täytyy tehdä paljon lattioiden tasoitustöitä, niin tällöin työaika on 2 viikkoa.

Välillä taloyhtiöiden päätöksenteossa on vähän kitkaa rattaissa, mutta voimme tarvittaessa auttaa taloyhtiön remonttilupien kanssa.

Meillä on kokemusta sadoista remonteista taloyhtiössä ja puhumme tarvittaessa tekniselle isännöitsijälle sekä hallitukselle rakennusinsinöörien kieltä, jotta remontti saadaan alkamaan vauhdikkaasti.

Saat meiltä tarvittaessa asbestikartoituksen, askeläänien äänitasojen tarkastelut ja muut tarvittavat dokumentaatiot, jotta taloyhtiön toiveet remontin osalta saadaan täytettyä.

Lattiaremontti käyntiin sinun kotonasi?

Jos haluat lattiaremontin käyntiin kotonasi, niin helpoin tapa on tilata haluamasi remontit suoraan verkkokaupastamme, jonka jälkeen käymme vielä tilauksesi läpi yhdessä kanssasi.

Jos kaipaat apuja tilaukseen tai haluat keskustella remonttisi sisällöstä, toteutuksesta tai muusta tulevaan lattiaremonttiin liittyvästä, voit varata myös ilmaisen etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin remonttikohteellasi.

Shopping Cart