fbpx
Verkkoremontti

Parketin asennus

Kiinnostaako parketin asennus, asennuksen hinnat ja asiantuntijavinkit asennustyöhön?

Tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi parketin asennuksesta sekä voit tarvittaessa tilata asennustyön 5 minuutissa verkkokaupastamme.

Parketin ja laminaatin asennus hinta
Parketin ja laminaatin asennus hinta
Parketin ja laatoituksen asennus hinta

Parkettilattia on arvokkain lattiamateriaaleista ja se tuokin arvokkuuden tuntua kotiisi sekä tuntuu tietysti jalan alla miellyttävän pehmeältä ja lämpöiseltä. Parkettilattioita löytyy paljon erilaisia niin lankkumallisina kuin nykyään trendikkäinä kalanruotoparketteinakin.

Käydään seuraavaksi läpi parketin asennusta tarkemmin sekä yleisellä tasolla, että eri käyttökohteet. Jos sinua kiinnostaa saada asennushinta lattiallesi niin kannattaa hypätä suoraan verkkokaupan puolelle laskemaan hinta kotisi parkettilattian asennukselle.

Sivun sisältö

Katso video

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske parketin asennuksen hinta verkkokaupassamme

Parkettilattian valinta ja mallistomme

Sinulle mieluisan parkettilattian valinta on usein se hauskin, mutta samalla eniten pään vaivaa aiheuttava osuus parketin asennus projektissa.

Ensimmäinen iso kysymys parkettilattiaa valitessa on, että haluatko tavallisen lankkumallisen parketin vain kenties esimerkiksi kalanruotolattian.

Näiden lisäksi tietysti valmistajia, eri sävyjä ja kuoseja on lukemattoman paljon.

Me olemme halunneet hieman helpottaa sinun valintaasi ja laittaneet verkkokauppaamme valmiiksi kokoelman Suomen suosituimpia parkettilattioita, joilla et voi ainakaan mennä pahasti pieleen valinnassasi.

Jos kuitenkin haluat valita lattian itse, niin asennamme kaikki parkettilattiat merkistä ja mallista riippumatta.

Tämän hetken suosituimmat parketinlattioiden sävyt myyntitilastojen perusteella ovat tammiset joko tammen väriset tai harmaaseen taittavat parketit.

Parketin asennus

Parkettilattian asennus on hyvin nopea tapa tuoda uutta ilmettä kotiisi ja koko projekti kestää yleensä noin 1 – 5 päivää riippuen asuntosi koosta ja tehtävistä töistä.

Parkettilattian asennuksessa on viisi työvaihetta

 1. Vanhan lattian purku (tarvittaessa)
 2. Lattian tasaisuuden tarkastus
 3. Askeläänieristeen asennus
 4.  Parketin asennus
 5. Jalkalistojen asennus

Saat koko parketin asennusprojektin tilattua ”avaimet käteen” pakettina verkkokaupastamme.

Työn kesto
Alle 20m² 1 päivä
20 – 40m² 2 päivää
40 – 60m² 3 päivää
60 – 100m² 1 viikko
100 – 200m² 1 - 2 viikkoa­ riippuen purku- ja­ tasoitustöistä

Parketin asennuksen hinta

Eniten kysytty kysymys parkettilattian asennuksesta haaveilevilla on se, että mitä parketin asennus maksaa.

Me olemme tehneet hinnan saamisen sinulle helpoksi ja voit katsoa suoraan verkkokaupastamme, mitä parketin asennus maksaa juuri sinun kotiisi.

Tärkeimmät parkettilattian asennukseen vaikuttavat tekijät ovat:

 1. Asennuspaikka eli onko kyse kerrostalosta vai pientalosta
 2. Asennetaanko parketti vanhan lattian päälle vai puretaanko vanha lattiasi
 3. Tehdäänkö lattiaan tasoituksia
 4. Parkettilattian tyyppi eli onko uusi lattiasi lankkulattia vai kalanruotolattia
 5. Minkälaiset listat haluat

Kun syötät nämä tiedot verkkokauppaamme, saat suoraan hinnan parketin asennukselle ilman, että sinun tarvitsee jättää sähköposteja tai muista yhteystietoja.

Mihin parkettilattia sopii?

Parkettilattia sopii erityisesti sinulle, joka haluat kotiisi arvokkaan tunnelman ripauksella lämpöisyyttä.

Usein parkettilattioita asennetaan etenkin arvokkaampaa tunnelmaa hakeviin kerrostalo- ja pientaloasuntoihin.

Parhaiten parkettilattia sopii oleskelu- ja makuuhuoneisiin, mutta sen voi asentaa myös keittiöön ja eteiseen, jos huolehtii siitä, että parketin päälle ei jää vettä seisomaan.

Se ei ole siis aivan yhtä huoleton kuin vinyylilattia, joka on lähes immuuni vedelle vaan parkettilattian kanssa on olennaista huolehtia, että parketille ei jää vettä seisomaan, sillä se aiheuttaa nopeasti parkettiin kosteusvaurioita.

Parkettilattia ei välttämättä ole lapsi- tai koiraperheen ykkösvalinta, koska se naarmuuntuu helpommin kuin paremmin kestävät laminaatti- ja vinyylilattiat, mutta valitsemalla kestävän parkettilattian ja hoitamalla sitä oikein niin parkettilattia sopii oikeastaan kaikille.

Parketin asennuksessa huomioitavaa

Parketin asennusta edeltää usein vanhan lattian purkutyöt sekä mahdolliset tasoitustyöt, joihin voit tutustua tarkemmin lattiaremonttiosiossamme.

Keskitytään nyt kuitenkin varsinaiseen asennukseen eli mitä pitää ottaa huomioon, kun asennetaan parkettilattiaa. Olennaisia huomioon otettavia asioita on kuusi:

 1. Parketin lämpötilan tasaantuminen
 2. Oviraot
 3. Asennussuunta
 4. Lattian tasaisuus
 5. Liikuntasaumat
 6. Elämisvara

1. Tasaantuminen huoneiston olosuhteisiin

Ensimmäinen olennainen asia on, että parketin tulisi olla tasaantumassa huoneen lämpötila- ja kosteusolosuhteisiin siinä huoneistossa, johon se tullaan asentamaan noin 24 – 48h ennen asennusta. Jos tätä ei noudateta niin on mahdollista, että lattia alkaa rakoilemaan jälkeenpäin, sillä parketissa tapahtuu lämpölaajenemista.

2. Oviraot

Toinen olennainen asia parketin asennuksessa on huomioida oviraot. Parkettilattia on kohtuullisen paksua, koska siinä on hiontavaraa ja puu muutoinkin on paksumpaa kuin esimerkiksi vinyylilattia. Pääosin parkettien paksuus on noin 13 – 15mm. Jos sinulla on ennestään parketti niin tällä ei ole merkitystä, mutta jos olet asentamassa parkettia esimerkiksi muovimaton tai laminaatin tilalle tämä lattian korkeus tulee huomioida.

Yleisesti ovirakojen tulisi olla vähintään 15mm lattian asennuksen jälkeen, jotta ilmanvaihto toimisi oikein. Eli jos haluat parketin asennettavaksi vanhan lattiasi päälle kannattaa varmistaa, paljonko ovien alla on tilaa, kun ne ovat auki.

3. Asennussuunta

Kolmas asia, joka pitää päättää ennen asennukseen ryhtymistä on parketin asennussuunta. Yleensä järkevin asennussuunta on ikkunoita kohden, jotta saumat näkyisivät mahdollisimman vähän. Jos olet asentamassa lattiaa vanhan lattian tilalle niin yleensä lattiat on jo aiemminkin asennettu ikkunoiden suuntaisesti, joten uuden parketin suunta kannattaa pitää samana kuin aiemmankin lattian.

4. Lattian tasaisuus

Neljäs huomioitava seikka on lattian tasaisuus. Valmistajien asennusohjeet antavat lattian suoruusvaatimukseksi yleensä +/- 2mm 2 metrin matkalle ja yleiset rakennustöiden laatuvaatimukset SisäRYL 2013 antavat lattialle suoruusvaatimuksen +/- 3mm 2 metrin matkalle. Näistä kannattaa yleensä käyttää valmistajan asennusohjetta. Sinänsä epätasaisemmallekin lattialle parketin asennus on mahdollista, mutta valmistaja ei tällöin anna takuuta, että parketti ei alkaisi rakoilemaan käytössä.

Mikäli lattiasi on epätasainen niin järkevintä on tasoittaa lattia ennen parketin asennusta. Lattian tasoituksen hinnan saat tarvittaessa lattiaremontin hintalaskurista, jolla voit laskea myös parketin asennuksen hinnan.

5. Liikuntasaumat ja tasoerot

Viides asia, joka pitää miettiä ennen lattian asennusta on mahdollisten liikuntasaumojen paikat ja lattian tasoerot. Usein toiveena olisi mahdollisimman yhtenäinen lattia ja sinäkin kenties haaveilet, että lattia voitaisiin tehdä ilman kynnyksiä.

Parkettilattia vaatii enemmän liikuntasaumoja kuin muut lattiamateriaalit, koska se luonnollisena materiaalina elää enemmän kuin esimerkiksi vinyylilattia. Yleisenä ohjeena on, että parketti elää pituussuunnassa vähemmän kuin leveyssuunnassa.

Leveyssuunnassa parketilla tulisi olla 6 metrin välein liikuntasauma ja pituussuunnassa 10 metrin välein. Eli suurin mahdollinen yhtenäinen alue normaalilla parketilla on 6 x 10m mikä riittää useimmissa kodeissa isoimpiinkin tiloihin. Liikuntasaumat tehdään usein ovien kynnysten kohdalle tai tarvittaessa voidaan käyttää liikuntasaumalistaa.

Toinen huomioitava asia parketin asennuksessa on tasoerot. Eli eri huoneet saattavat olla eri korkotasoissa, jonka takia kynnykset on alun perin asennettu. Usein tasoerot havaitaan vasta kun vanha lattia on purettu. Mikäli huomaat jo vanhan lattian osalta, että lattiat ovat eri tasoissa niin tällöin ei ilman lattian tasoitusta tai korotusta valitettavasti myöskään uutta lattiaa saada asennettua ilman kynnyksiä.

Ratkaisu tasoeroihin on kuitenkin tosiaan lattian tasoitus/korotus, jolla koko kotisi lattia saadaan tasaiseksi ja parkettilattia voidaan asentaa yhtenäisenä ilman kynnyksiä.

6. Elämisvara

Kuudes huomioitava asia parketin asennuksessa on elämisvaran jättäminen parkettilattian ja seinän väliin sekä kiintokalusteiden alle. Yleensä parkettilattioiden valmistajat suosittelevat noin 10 mm elämisvaran jättämistä seinän ja parkettilattian väliin.

Kiintokalusteiden kuten keittiöiden alle parkettilattiaa ei suositella asennettavaksi. Käytännössä kuitenkin osa ihmisistä haluaa, että kiintokalusteet asennetaan parkettilattian päälle, koska silloin tulee siistein lopputulos esimerkiksi keittiössä, jossa ei ole sokkelia vaan lattia jatkuu seinään asti. Tämä ei ole asennusohjeiden mukainen toteutustapa, mutta se on tietysti toteutettavissa, jos sinä niin haluat.

Mikäli haluat suosituksista huolimatta asentaa parkettilattian kiintokalusteiden alle niin kiintokalusteiden jalkojen kohdalle olisi hyvä porata reiät, joiden halkaisijan tulisi olla 10 mm suurempi kuin jalan koko on. Tällöin kiintokalusteen jalka on tukevasti alla olevassa lattiapinnassa kiinni ja parketti mahtuu elämään.

Kaipaatko apua lattiaremontin sisällön tai hinnan kanssa?

Varaa etäpalaveriaika tai ilmainen suunnittelukäynti paikan päällä niin voimme käydä yhdessä läpi mieltäsi askarruttavat kysymykset

Parkettilattian ongelmat?

Materiaalina parkettilattiat ovat pääosin hyvälaatuisia eli itse tuotteena parketissa on harvoin ongelmia.

Usein eniten pään vaivaa tuottaa parketin vaatimat liikuntasaumat, sillä monilla on haaveena, että parketti tehtäisiin yhtenäisenä, mutta parketin ominaisuuksien takia suurien yhtenäisten alueiden tekeminen on haastavaa. Käytännössä yleisohjeena parketin kanssa onkin, että kaikki huoneet tulisi tehdä omiksi lattioikseen, jotka jaetaan kynnyksellä tai liikuntasaumalistalla, jotta parketti pääsee elämään.

Toinen parkettilattian asennusongelma liittyy pohjan epätasaisuuteen eli mikäli pohjan tasaisuutta ei ole tarkastettu tai se on todettu epätasaiseksi, mutta parkettilattia asennetaan siitä huolimatta asiakkaan tahdosta paikalleen saattaa parkettilattiassa esiintyä rakoilua.

Muutoin parkettilattiat onnistuvat hyvin, jos ja kun noudatetaan asennusohjeita.

Miten varmistamme, että sinun parkettilattiasi onnistuu?

Käytännössä kävimme jo läpi kaiken mikä voi mennä pieleen, kun asennetaan parkettilattiaa. Onnistuaksemme parkettilattian asennuksessa täytyy meidän tietysti taklata nämä mahdolliset ongelmapaikat, jotta lattiasi onnistuisi täydellisesti.

1. Parketin tasaantuminen huoneiston olosuhteisiin

Ensimmäinen asia mikä voi mennä pieleen parkettia asennettaessa on, että jos lattiaa aletaan asentaa välittömästi, kun se on tuotu kotiisi. Jos tilaat lattian meidän kauttamme, tuomme lattiamateriaalit tasaantumaan 24 – 48h ennen asennusta.

Käytännössä tämä onnistuu joko tuomalla lattiat samalla kun projekti alkaa, jolloin lattiamateriaalit ehtivät tasaantua purkutöiden ja mahdollisten muiden remonttitöiden ajan tai jos sinulla on pieni tila mihin lattia tullaan asentamaan, niin tuomme lattian kohteelle jo 1 – 2 päivää ennen projektin aloitusta.

2. Oviraot

Toinen asia mikä voi mennä pieleen on, että lattia nousee liikaa ja oviraot jäävät liian pieniksi tai pahimmillaan ovi raahaa kiinni lattiassa.

Tämän estääksemme mittaamme tarvittaessa ovirakojen korkeudet ennen remontin aloitusta. Tämä on olennaista etenkin, jos uusi lattia asennetaan vanhan lattian päälle. Mikäli remontissasi puretaan vanha parkettilattia niin ovirakojen kanssa ei yleensä ole mitään ongelmia.

3. Asennussuunta

Kolmas ja usein kriittinen asia on, että lattia asennetaan oikeaan suuntaan. Käymme ennen projektin aloitusta sinun kanssasi läpi, että mihin suuntaan haluat lattian asennettavaksi.

Yleensä kun on kyse remonttikohteesta niin järkevin asennussuunta on sama mikä on ollut jo aiemmassa lattiassa.

4. Lattian tasaisuus

Neljäs asia, missä parketin asennus voi mennä pieleen on, jos lattia on liian epätasainen. Pahimmat epätasaisuudet selviävät jo yleensä ennen remontin aloitusta, mutta mittaamme lattiasi suoruuden myös vanhan lattian purkutöiden jälkeen ennen uuden parkettilattian asennusta.

Näin voimme varmistua, että uusi lattiasi on tasainen ja täyttää kaikki valmistajan vaatimukset onnistuneelle lopputulokselle.

5. Liikuntasaumat ja tasoerot

Viides asia mikä on huomioitava parkettilattiaa asennettaessa, ovat mahdolliset liikuntasaumat ja tasoerot. Nämä saadaan huomioitua viimeistään vanhan lattian purkamisen jälkeen, kun mittaamme lattian tasaisuuden.

6. Elämisvara

Kuudes asia mikä tulee huomioida asennuksissa, on riittävän asennusvaran jättäminen niin seinän ja lattian väliin kuin kiintokalusteidenkin alle.

Valokuvaamme ennen listoituksia elämisvaran, jotta voimme varmistua, että elämisvara on riittävä.

Mikäli haluat parkettilattian asennettavaksi esimerkiksi keittiökalusteiden tai muiden kiintokalusteiden alle, käymme kanssasi vielä erikseen läpi näiden toteutuksen. Valmistajien suora ohjeistus on, että parkettilattiaa ei tulisi asentaa kiintokalusteiden alle. Monesti asiakkaat kuitenkin toivovat esimerkiksi keittiön osalta, että lattia jatkuisi keittiökalusteiden alle, jolloin keittiöstä voidaan jättää pois alasokkeli ja keittiö näyttää ilmavammalta.

Jos haluat, että parkettilattia jatkuu kiintokalusteiden alle niin käymme vielä erikseen sinun kanssasi läpi mahdolliset toteutustavat eli tehdäänkö parkettiin esimerkiksi reiät kiintokalusteiden jalkojen alle vai laitetaanko kiintokaluste suoraan parketin päälle ja luotetaan, että tästä ei synny ongelmia.

Onnistunut lopputulos

Kuten yllä olevista huomasit niin valtaosa kaikista parketin asennuksen onnistumiseen liittyvistä laadunvarmistustoimenpiteistä tehdään jo ennen uuden parkettilattian asennusta ja käytännössä kaikki on tehty ennen jalkalistojen asennusta.

Meidän kanssamme remontoidessa, voit halutessasi käydä vielä myös itse läpi työn jäljen ennen listoituksia, jolloin voit itsekin varmistua, että parkettilattia on täydellisesti asennettu.

Parketin asennuksen viimeistelee tietysti listoitus, johon verkkokaupastamme löytyy valmiiksi valikoituna Suomen suosituimpia listatyyppejä. Jos nämä eivät miellytä niin voit tilata myös itse haluamasi listat tai ilmoittaa meille minkä malliset listat haluaisit meidän hankkivan, jotta sinä saat unelmiesi parkettilattian.

Miksi valita Verkkoremontti parketin asennukseen?

Olet jo aika kattavasti lukenut siitä, miten hoidamme sinun tulevan parketin asennuksen, mutta kertauksena vielä, mitä saat meiltä?

 1. Kilpailukykyinen hinta suoraan netistä
 2. Helppo tilaus
 3. Kirjallinen urakkasopimus ja kaikki tiedot siitä, miten remontti tullaan toteuttamaan
 4. Apuja remontin suunnitteluun ja tarvittaessa remonttisuunnitelma taloyhtiölle
 5. Laatuasiat hoidossa
 6. Kattava dokumentaatio
 7. Nopea remontin aloitus haluamanasi päivänä

Eli sinulle jää halutessasi vain valintojen ja tilauksen tekeminen verkkokaupassamme.

Jos meidän valikoimamme ei riitä sinulle ja kaipaat jotain muuta, juuri sinun unelmiesi parkettilattiaa, voit halutessasi tietysti valikoida myös oman parkettilattiasi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä parketin asennuksesta

Milloin voitte aloittaa?

Verkkokaupassamme voit valita toivomasi aloituspäivän. Aloitus onnistuu yleensä 3 viikon päästä, mikäli valitsemasi tuotteet ovat varastotuotteita tai niissä on alle 3 viikon toimitusaika.

Huomioi, että joissain lattioissa voi olla pitkiä jopa 2 kuukauden toimitusaikoja, kuten Timberwisen parketeissa. Pitkän toimitusajan tuotteiden asennus voidaan aloittaa vasta kun tilatut parketit on toimitettu.

Mikäli tarvitset aloitusta nopeammin, valitse varastotuotteita tai nopealla toimituksella saatavia tuotteita ja ota suoraan yhteyttä Theoon 050 512 3240. Yleensä pystymme aloittamaan jopa viikon varoitusajalla.

Voit varata myös etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin, jossa voimme käydä läpi aikataulutoiveesi ja muut remonttiisi liittyvät käytännön asiat.

Itse hankkimasi materiaalit tulisi toimittaa remonttikohteelle viimeistään silloin, kun remontti alkaa, jotta saamme varmistettua, että remontti etenee ilman keskeytyksiä.

Jos sinulla on tuotteita, jotka ovat tulossa jo selvästi ennen remontin aloitusta ja kaipaat näille välivarastointia, voimme tarvittaessa välivarastoida myös sinun hankkimasi materiaalit varastollamme osoitteessa Ilvesvuorenkatu 20, Nurmijärvi.

Kaikki remontit toteuttaa omat työntekijämme sekä valikoidut hyväksi toteamamme alihankkijat.

Eli eroamme tässä tarjouspyyntöpalveluista ja töiden välittäjistä sillä, että asioit suoraan meidän kanssamme niin ennen remonttia, remontin aikana kuin remontin jälkeenkin.

Urakkasopimus tehdään siis sinun ja Verkkoremontti Oy:n välillä.

Voit tilata verkkokaupasta helposti useampia töitä samaan remonttiin lisäämällä eri palveluja ostoskoriin tarpeen mukaan. Ostoskorisivulla näet koko remonttikokonaisuutesi.

Mikäli kaipaat apuja remontin laskemisessa voit varata etäpalaveriajan tai ilmaisen suunnittelukäynnin.

Parkettilattian asennuksen kesto on yleensä noin 1 viikko.

Jos sinulla on iso yli 80m2 asunto, jossa täytyy tehdä paljon lattioiden tasoitustöitä, niin tällöin työaika on 2 viikkoa.

Välillä taloyhtiöiden päätöksenteossa on vähän kitkaa rattaissa, mutta voimme tarvittaessa auttaa taloyhtiön remonttilupien kanssa.

Meillä on kokemusta sadoista remonteista taloyhtiössä ja puhumme tarvittaessa tekniselle isännöitsijälle sekä hallitukselle rakennusinsinöörien kieltä, jotta remontti saadaan alkamaan vauhdikkaasti.

Saat meiltä tarvittaessa asbestikartoituksen, askeläänien äänitasojen tarkastelut ja muut tarvittavat dokumentaatiot, jotta taloyhtiön toiveet remontin osalta saadaan täytettyä.

Lattiaremontti käyntiin sinun kotonasi?

Jos haluat lattiaremontin käyntiin kotonasi, niin helpoin tapa on tilata haluamasi remontit suoraan verkkokaupastamme, jonka jälkeen käymme vielä tilauksesi läpi yhdessä kanssasi.

Jos kaipaat apuja tilaukseen tai haluat keskustella remonttisi sisällöstä, toteutuksesta tai muusta tulevaan lattiaremonttiin liittyvästä, voit varata myös ilmaisen etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin remonttikohteellasi.

Kiinnostaako lukea lisää lattiaremonteista?

Shopping Cart