fbpx
Verkkoremontti

Laminaatin asennus

Kiinnostaako laminaatin asennus, asennuksen hinnat ja asiantuntijavinkit asennustyöhön?

Tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi laminaattilattian asennuksesta sekä voit halutessasi tilata asennustyön 5 minuutissa verkkokaupastamme.

Parketin ja laminaatin asennus hinta
Parketin ja laminaatin asennus hinta
Parketin ja laatoituksen asennus hinta

Laminaatti on tällä hetkellä suosituin lattiamateriaali. Suosio johtuu laminaatin hyvästä kestävyydestä ja monipuolisesta valikoimasta, joista löytyy joka makuun sopiva vaihtoehto sekä tietysti sen kohtuullisesta hinnasta. Varsinkin lapsi- ja eläinperheet valitsevat usein laminaattilattian sen kestävyyden ja helppohoitoisuuden takia.

Käydään seuraavaksi läpi laminaatin asennusta tarkemmin sekä yleisellä tasolla että sen eri käyttökohteet. Jos sinua kiinnostaa ennemminkin laminaatin asennushinta niin kannattaa hypätä suoraan verkkokaupan puolelle laskemaan hinta sinun kotisi laminaattilattian asennukselle.

Sivun sisältö

Katso video

Haluatko päästä vauhdilla eteenpäin?

Laske laminaatin asennuksen hinta verkkokaupassamme

Laminaattilattian valinta ja mallistomme

Sinulle mieluisan laminaattilattian valinta on usein se hauskin, mutta samalla eniten pään vaivaa aiheuttava osuus laminaatin asennusprojektissa.

Ensimmäinen iso kysymys laminaattilattiaa valitessa on, että haluatko tavallisen lankkumallisen laminaatin vai kenties esimerkiksi kalanruotolattian. Tämän lisäksi tietysti valmistajia, eri sävyjä ja kuoseja on lukemattoman paljon.

Me olemme halunneet hieman helpottaa sinun valintaasi ja laittaneet verkkokauppaamme valmiiksi kokoelman Suomen suosituimpia laminaattilattioita, joilla et voi ainakaan mennä pahasti pieleen valinnassasi.

Jos kuitenkin haluat valita lattian itse, niin asennamme kaikki laminaattilattiat merkistä ja mallista riippumatta

Tämän hetken suosituimmat laminaattilattioiden sävyt myyntitilastojen perusteella ovat harmaat ja puun väriset lattiat. Osa tietysti edelleen haluaa myös hyvin vaaleita lattioita, jotka tuovat hyvin valon tuntua, mutta nämä ovat jääneet myyntitilastoissa näiden harmaiden ja puun väristen lattioiden jalkoihin.

Laminaatin asennus

Laminaattilattian asennus on hyvin nopea tapa tuoda uutta ilmettä kotiisi ja koko projekti kestää yleensä noin 1 – 5 päivää riippuen asuntosi koosta ja tehtävistä töistä.

Laminaatin asennuksessa on viisi työvaihetta

 1. Vanhan lattian purku (tarvittaessa)
 2. Lattian tasaisuuden tarkastus
 3. Askeläänieristeen asennus (tarvittaessa, osassa laminaateista se on integroitu lattiamateriaaliin)
 4. Laminaatin asennus
 5. Jalkalistojen asennus

Saat koko laminaattilattian asennusprojektin tilattua ”avaimet käteen” pakettina verkkokaupastamme.

Työn kesto
Alle 20m² 1 päivä
20 – 40m² 2 päivää
40 – 60m² 3 päivää
60 – 100m² 1 viikko
100 – 200m² 1 - 2 viikkoa­ riippuen purku- ja­ tasoitustöistä

Laminaatin asennuksen hinta

Eniten kysytty kysymys laminaatin asennuksesta haaveilevilla on se, että mitä laminaattilattian asennus maksaa?

Me olemme tehneet hinnan saamisen sinulle helpoksi ja voit katsoa suoraan verkkokaupastamme, mitä laminaattilattian asennus maksaa juuri sinun kotiisi.

Tärkeimmät laminaatin asennukseen vaikuttavat tekijät ovat:

 1. Asennuspaikka
 2. Asennetaanko laminaattilattia vanhan lattian päälle vai puretaanko vanha lattiasi
 3. Tehdäänkö lattiaan tasoituksia
 4. Laminaattilattian tyyppi eli onko uusi lattiasi lankkulattia vai kalanruotolattia
 5. Minkälaiset listat haluat

Kun syötät nämä tiedot verkkokauppaamme, saat suoraan hinnan laminaatin asennukselle. Sinun ei tarvitse jättää sähköposteja tai muita yhteystietoja. Lisää lattia tilaukseen tai ota yhteyttä, kun haluat remonttiprojektisi käyntiin meidän kanssamme 😊

Mihin laminaattilattia sopii?

Alussa jo mainitsin, että laminaattilattia on erityisesti lapsi- ja eläinperheiden suosiossa sen kestävyyden takia. Laminaattilattia kestää hyvin erityisesti naarmuja. Mikäli lattioillesi päätyy usein vettä niin kannattaa valikoida laminaatti, jossa on tavallista laminaattia parempi kosteudenkestävyys tai miettiä parketilattian asennusta, joka kestää vettä laminaattilattiaa paremmin.

Laminaattilattia sopii kuitenkin hyvin kaikille, jotka kaipaavat huolettomuutta lattialtaan. Laminaattia ei myöskään ensisilmäykseltä osaa usein arvata laminaatiksi vaan usein vasta tarkempi tarkastelu erottaa sen parketti- tai vinyylilattioista.

Laminaatin asennuksessa huomioitavaa

Laminaatin asennusta edeltää usein vanhan lattian purkutyöt sekä mahdolliset tasoitustyöt, joihin voit tutustua tarkemmin lattiaremonttiosiossamme.

Keskitytään nyt kuitenkin varsinaiseen asennukseen eli mitä pitää ottaa huomioon, kun asennetaan laminaattilattiaa. Olennaisia huomioon otettavia asioita on kuusi:

 1. Laminaattien lämpötilan tasaantuminen
 2.  Oviraot
 3. Asennussuunta
 4. Lattian tasaisuus
 5. Liikuntasaumat
 6. Elämisvara

1. Tasaantuminen huoneiston olosuhteisiin

Ensimmäinen olennainen asia on, että laminaattilattian tulisi olla siinä huoneistossa, johon se tullaan asentamaan noin 24 – 48h ennen asennusta tasaantumassa huoneen lämpötila- ja kosteusolosuhteisiin. Jos tätä ei noudateta, on mahdollista, että lattia alkaa rakoilemaan jälkeenpäin, kun laminaatissa tapahtuu lämpölaajenemista.

2. Oviraot

Toinen olennainen asia laminaatin asennuksessa on huomioida oviraot. Kotikäyttöön tuleva laminaattilattia on yleensä 8mm paksuista, ja mikäli se asennetaan vanhan lattian päälle niin oviraot pienenevät tämän verran ja sillä voi olla vaikutusta ilmanvaihtoon. Yleisesti ovirakojen tulisi olla vähintään 15mm myös lattian asennuksen jälkeen, jotta ilmanvaihto toimisi oikein. Eli jos haluat laminaatin asennettavaksi vanhan lattiasi päälle, kannattaa varmistaa, että paljonko ovien alla on tilaa.

3. Asennussuunta

Kolmas asia, joka pitää päättää ennen asennukseen ryhtymistä on laminaattilattian asennussuunta. Yleensä järkevin asennussuunta on ikkunoita kohden, jotta saumat näkyisivät mahdollisimman vähän. Jos olet asentamassa lattiaa vanhan lattian tilalle niin yleensä lattiat on jo aiemminkin asennettu ikkunoiden suuntaisesti, jolloin uuden laminaattilattian suunta kannattaa pitää samana kuin aiemman lattian.

4. Lattian tasaisuus

Neljäs huomioitava seikka on lattian tasaisuus. Valmistajien asennusohjeet antavat lattian suoruusvaatimukseksi yleensä +/- 2mm 2 metrin matkalle ja yleiset rakennustöiden laatuvaatimukset SisäRYL 2013 antavat lattialle suoruusvaatimuksen +/- 3mm 2 metrin matkalle. Näistä kannattaa yleensä käyttää valmistajan asennusohjetta. Vaikka sinänsä epätasaisemmallekin lattialle laminaatin asennus on mahdollista, mutta valmistaja ei tällöin anna takuuta, että laminaatti ei alkaisi rakoilemaan käytössä.

Mikäli lattiasi on epätasainen niin järkevintä on tasoittaa lattia ennen laminaatin asennusta. Lattian tasoituksen hinnan saat tarvittaessa lattiaremontin hintalaskurista, jossa voit laskea myös laminaatin asennuksen hinnan.

5. Liikuntasaumat ja tasoerot

Viides asia, joka pitää miettiä ennen lattian asennusta on mahdollisten liikuntasaumojen paikat ja lattian tasoerot. Usein toiveena olisi mahdollisimman yhtenäinen lattia ja sinäkin kenties haaveilet, että lattia voitaisiin tehdä ilman kynnyksiä.

Laminaatin isoin yhtenäinen asennusalue on yleensä noin 8 x 8 metriä eli pienemmän asunnon voi usein asentaa yhtenäisenäkin lattiana, mutta isommissa asunnoissa joudutaan tekemään liikuntasaumoja esimerkiksi oviaukkojen kohdalle.

Valmistajat suosittelevat kuitenkin, että kaikki huoneet tehtäisiin omina lattioinaan. Sinulla voi ja saa olla toisia ajatuksia lattiasi suhteen, ja pyrimme näitä toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan niin, että lattiasta saadaan toimiva ja samaan aikaan sinun toiveidesi mukainen.

Toinen huomioitava asia laminaatin asennuksessa on tasoerot. Eli eri huoneet saattavat olla eri korkotasoissa, jonka takia kynnykset on alun perin asennettu. Usein tasoerot havaitaan vasta kun vanha lattia on purettu. Mikäli huomaat jo vanhan lattian osalta, että lattiat ovat eri tasoissa niin tällöin ilman lattian tasoitusta tai korotusta ei lattiaa valitettavasti voida asentaa ilman kynnyksiä.
Ratkaisu tasoeroihin on kuitenkin tosiaan lattian tasoitus/korotus, jolla koko kotisi lattia saadaan tasaiseksi ja laminaattilattia voidaan asentaa yhtenäisenä ilman kynnyksiä.

6. Elämisvara

Kuudes huomioitava asia laminaatin asennuksessa on elämisvaran jättäminen laminaatin ja seinän väliin sekä kiintokalusteiden alle. Yleensä laminaattilattioiden valmistajat suosittelevat noin 5–10 mm elämisvaran jättämistä seinän ja laminaattilattian väliin riippuen huoneen leveydestä.

Kiintokalusteiden kuten keittiöiden alle laminaattia ei suositella asennettavaksi. Käytännössä kuitenkin osa ihmisistä haluaa, että kiintokalusteet asennetaan laminaattilattian päälle, koska silloin tulee siistein lopputulos esimerkiksi keittiössä, jossa ei ole sokkelia vaan lattia jatkuu seinään asti. Tämä ei ole asennusohjeiden mukainen toteutustapa, mutta se on tietysti toteutettavissa, jos sinä niin haluat. Mikäli tällainen asennus olisi toiveissa niin kiintokalusteiden jalkojen kohdalle olisi hyvä porata reiät, joiden halkaisijan tulisi olla 10 mm suurempi kuin jalan koko on. Tällöin kiintokalusteen jalka on tukevasti alla olevassa lattiapinnassa kiinni ja laminaatti mahtuu elämään.

Kaipaatko apua lattiaremontin sisällön tai hinnan kanssa?

Varaa etäpalaveriaika tai ilmainen suunnittelukäynti paikan päällä niin voimme käydä yhdessä läpi mieltäsi askarruttavat kysymykset

Laminaattilattian ongelmat?

Laminaattilattian asennuksissa ei yleensä ole juurikaan ongelmia, koska itse laminaattilattiamateriaalit ovat pääsääntöisesti hyvälaatuisia, jos käytetään laadukkaita laminaatteja. Mikäli asennetaan halvimpia noin 10€/m2, on näissä usein laatuongelmia esimerkiksi ponteissa, jolloin niiden asennuksessa syntyy enemmän hukkapaloja, sillä osa laminaattilankuista ei sovellu asennukseen. Pääsääntöisesti laminaattilattian asennuksen ongelmat liittyvät pohjan epätasaisuuteen. Eli mikäli pohjan tasaisuutta ei ole tarkastettu tai se on todettu epätasaiseksi, mutta laminaattilattia on asiakkaan tahdosta asennettu epätasaisuudesta huolimatta paikalleen, saattaa laminaattilattiassa esiintyä rakoilua. Ongelma yleensä korostuu, jos tehdään isoja alueita yhtenäisenä laminaattilattiana ilman kynnyksiä tai saumoja epätasaiselle pinnalle. Muutoin laminaattilattiat onnistuvat hyvin, jos ja kun noudatetaan asennusohjeita, koska laminaatit ovat tasalaatuisia teollisia tuotteita, joiden asentaminen on yksinkertaista.

Miten varmistamme, että sinun laminaattilattiasi onnistuu?

Käytännössä kävimme jo läpi kaiken sen, mikä voi mennä pieleen, kun asennetaan laminaattilattiaa. Onnistuaksemme sinun laminaattisi asennuksessa täytyy tietysti taklata nämä mahdolliset ongelmapaikat, jotta lattiasi onnistuu täydellisesti.

1. Laminaattilattian tasaantuminen huoneiston olosuhteisiin

Ensimmäinen asia mikä voi mennä pieleen laminaattia asennettaessa on, että jos lattiaa aletaan asentaa välittömästi, kun se on tuotu kotiisi. Jos tilaat lattian meidän kauttamme, tuomme lattiamateriaalit tasaantumaan 24 – 48h ennen asennusta. Käytännössä tämä onnistuu joko tuomalla lattiat samalla kun projekti alkaa, jolloin lattiamateriaalit ehtivät tasaantua purkutöiden ja mahdollisten muiden remonttitöiden ajan tai jos sinulla on pieni tila mihin lattia tullaan asentamaan, niin tuomme lattian jo 1 – 2 päivää ennen projektin aloitusta kohteelle.

2. Oviraot

Toinen asia mikä voi mennä pieleen on, että lattia nousee liikaa ja oviraot jäävät liian pieniksi tai pahimmillaan ovi raahaa kiinni lattiassa. Tämän estääksemme mittaamme tarvittaessa ovirakojen korkeudet ennen remontin aloitusta. Tämä on olennaista etenkin, jos uusi lattia asennetaan vanhan lattian päälle. Mikäli remontissasi puretaan vanha lattia, ei ovirakojen kanssa yleensä ole mitään ongelmia.

3. Asennussuunta

Kolmas usein kriittinen asia on, että lattia asennetaan oikeaan suuntaan. Käymme ennen projektin aloitusta sinun kanssasi läpi, että mihin suuntaan haluat lattian asennettavaksi. Yleensä kun on kyse remonttikohteesta, niin järkevin asennussuunta on sama, joka on ollut jo aiemmassa lattiassa.

4. Lattian tasaisuus

Neljäs asia, jossa laminaatin asennus voi mennä pieleen on se, jos lattia on liian epätasainen. Pahimmat epätasaisuudet selviävät jo yleensä ennen remontin aloitusta, ja vanhan lattian purkutöiden jälkeen mittaamme lattiasi suoruuden vielä ennen uuden laminaattilattian asennusta. Näin voimme varmistua, että uusi lattiasi on tasainen ja täyttää kaikki valmistajan vaatimukset onnistuneelle lopputulokselle.

5. Liikuntasaumat ja tasoerot

Viides asia, joka on huomioitava laminaattia asennettaessa, on mahdolliset liikuntasaumat ja tasoerot. Nämä saadaan huomioitua viimeistään vanhan lattian purkamisen jälkeen, jolloin mittaamme lattian tasaisuuden. Tällöin voidaan vielä tehdä ratkaisuja ja muutoksia suunnitelmiin, jos epätasaisuutta huomataan. Esimerkki tällaisesta tilanteesta on, jos haluaisit toteuttaa lattiasi ilman kynnyksiä, mutta käy ilmi, että lattiat ovat eri korossa eri huoneissa. Tällöin on usein järkevää asentaa kynnykset oviaukkoihin ellet halua tasoittaa lattiaa samaan tasoon koko kodissasi.

6. Elämisvara

Kuudes asia, joka tulee huomioida asennuksissa, on riittävän elämisvaran jättäminen niin seinän ja lattian väliin kuin kiintokalusteidenkin alle. Valokuvaamme ennen listoituksia elämisvaran, jotta voimme varmistua, että elämisvara on riittävä. Mikäli haluat laminaattilattian asennettavaksi esimerkiksi keittiökalusteiden tai muiden kiintokalusteiden alle, käymme kanssasi vielä erikseen läpi näiden toteutuksen. Valmistajien suora ohjeistus on, että laminaattilattiaa ei tulisi asentaa kiintokalusteiden alle. Monesti asiakkaat kuitenkin toivovat esimerkiksi keittiön osalta, että lattia jatkuisi keittiökalusteiden alle, jolloin keittiöstä voidaan jättää pois alasokkeli ja keittiö näyttää ilmavammalta. Jos haluat, että laminaattilattia jatkuu kiintokalusteiden alle, niin käymme vielä erikseen sinun kanssasi läpi mahdolliset toteutustavat eli tehdäänkö laminaattiin esimerkiksi reiät kiintokalusteiden jalkojen alle vai laitetaanko kiintokaluste suoraan laminaatin päälle ja luotetaan, että tästä ei synny ongelmia.

Onnistunut lopputulos

Kuten yllä olevista huomasit niin valtaosa kaikista laminaattilattian asennuksen onnistumiseen liittyvistä laadunvarmistustoimenpiteistä tehdään jo ennen uuden laminaatin asennusta ja käytännössä kaikki on tehty ennen jalkalistojen asennusta. Meidän kanssamme remontoidessa, voit halutessasi käydä vielä myös itse läpi työn jäljen ennen listoituksia, jolloin voit itsekin varmistua, että laminaattilattia on täydellisesti asennettu. Laminaattilattian asennuksen viimeistelee tietysti listoitus, johon verkkokaupastamme löytyy valmiiksi valikoituna Suomen suosituimpia listatyyppejä. Jos nämä eivät miellytä niin voit tilata myös itse haluamasi listat tai ilmoittaa meille minkä malliset listat haluat meidän hankkivan, jotta sinä saat unelmiesi laminaattilattian.

Miksi valita Verkkoremontti laminaatin asennukseen?

Olet jo aika kattavasti lukenut siitä, miten hoidamme sinun tulevan laminaatin asennuksen, mutta kertauksena vielä, mitä saat meiltä?

 1. Kilpailukykyinen hinta suoraan netistä
 2. Helppo tilaus
 3. Kirjallinen urakkasopimus ja kaikki tiedot siitä, miten remontti tullaan toteuttamaan
 4. Apuja remontin suunnitteluun ja tarvittaessa remonttisuunnitelma taloyhtiölle
 5. Laatuasiat hoidossa
 6. Kattava dokumentaatio
 7. Nopea remontin aloitus haluamanasi päivänä
  Eli sinulle jää halutessasi vain valintojen ja tilauksen tekeminen verkkokaupassamme.
  Jos meidän valikoimamme ei riitä sinulle ja kaipaat jotain muuta, juuri sinun unelmiesi laminaattilattiaa, voit halutessasi tietysti valikoida myös oman laminaattilattiasi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä laminaatin asennuksesta

Milloin voitte aloittaa?

Verkkokaupassamme voit valita toivomasi aloituspäivän. Aloitus onnistuu yleensä 3 viikon päästä, mikäli valitsemasi tuotteet ovat varastotuotteita tai niissä on alle 3 viikon toimitusaika.

Huomioi, että joissain lattioissa voi olla pitkiä jopa 2 kuukauden toimitusaikoja. Pitkän toimitusajan tuotteiden asennus voidaan aloittaa vasta kun tilatut lattiamateriaalit on toimitettu.

Mikäli tarvitset aloitusta nopeammin, valitse varastotuotteita tai nopealla toimituksella saatavia tuotteita ja ota suoraan yhteyttä Theoon 050 512 3240. Yleensä pystymme aloittamaan jopa viikon varoitusajalla.

Voit varata myös etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin, jossa voimme käydä läpi aikataulutoiveesi ja muut remonttiisi liittyvät käytännön asiat.

Itse hankkimasi materiaalit tulisi toimittaa remonttikohteelle viimeistään silloin, kun remontti alkaa, jotta saamme varmistettua, että remontti etenee ilman keskeytyksiä.

Jos sinulla on tuotteita, jotka ovat tulossa jo selvästi ennen remontin aloitusta ja kaipaat näille välivarastointia, voimme tarvittaessa välivarastoida myös sinun hankkimasi materiaalit varastollamme osoitteessa Ilvesvuorenkatu 20, Nurmijärvi.

Kaikki remontit toteuttaa omat työntekijämme sekä valikoidut hyväksi toteamamme alihankkijat.

Eli eroamme tässä tarjouspyyntöpalveluista ja töiden välittäjistä sillä, että asioit suoraan meidän kanssamme niin ennen remonttia, remontin aikana kuin remontin jälkeenkin.

Urakkasopimus tehdään siis sinun ja Verkkoremontti Oy:n välillä.

Voit tilata verkkokaupasta helposti useampia töitä samaan remonttiin lisäämällä eri palveluja ostoskoriin tarpeen mukaan. Ostoskorisivulla näet koko remonttikokonaisuutesi.

Mikäli kaipaat apuja remontin laskemisessa voit varata etäpalaveriajan tai ilmaisen suunnittelukäynnin.

Laminaattilattian asennuksen kesto on yleensä 1 viikko. Jos sinulla on iso yli 80m2 asunto, jossa täytyy tehdä paljon lattioiden tasoitustöitä, niin tällöin työaika on 2 viikkoa.

Välillä taloyhtiöiden päätöksenteossa on vähän kitkaa rattaissa, mutta voimme tarvittaessa auttaa taloyhtiön remonttilupien kanssa.

Meillä on kokemusta sadoista remonteista taloyhtiössä ja puhumme tarvittaessa tekniselle isännöitsijälle sekä hallitukselle rakennusinsinöörien kieltä, jotta remontti saadaan alkamaan vauhdikkaasti.

Saat meiltä tarvittaessa asbestikartoituksen, askeläänien äänitasojen tarkastelut ja muut tarvittavat dokumentaatiot, jotta taloyhtiön toiveet remontin osalta saadaan täytettyä.

Lattiaremontti käyntiin sinun kotonasi?

Jos haluat lattiaremontin käyntiin kotonasi, niin helpoin tapa on tilata haluamasi remontit suoraan verkkokaupastamme, jonka jälkeen käymme vielä tilauksesi läpi yhdessä kanssasi.

Jos kaipaat apuja tilaukseen tai haluat keskustella remonttisi sisällöstä, toteutuksesta tai muusta tulevaan lattiaremonttiin liittyvästä, voit varata myös ilmaisen etäpalaveriajan tai suunnittelukäynnin remonttikohteellasi.

Kiinnostaako lukea lisää lattiaremonteista?

Shopping Cart